ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τάρτα με φρούτα: Η γαλλική συνταγή για το πιο δροσερό επιδόρπιο

Unsplash

Αν είσαι λάτρης των γλυκών, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ένα. Αν όμως μιλάμε για καλοκαίρι, η κρέμα και τα φρούτα είναι βασικά συστατικά. Βάλε και τη ζύμη και έχεις την απόλυτη γαλλική τάρτα.

Πάμε λοιπόν να κάνουμε την Παρασκευή μας πολύ πιο γλυκιά με την πιο νόστιμη συνταγή για τάρτα με φρούτα. Θα σε ευχαριστεί όλη η οικογένεια (εκτός αν μπορείς να τη φας μόνη σου, πράγμα που καταλαβαίνουμε απόλυτα).

Υλικά για την τάρτα με φρούτα:

1 έτοιμη ζύμη για τάρτες

2 φλιτζάνια γάλα

μισό φλιτζάνι ζάχαρη

3 κουταλιές καλαμποκάλευρο

1 αυγό

2 κρόκους

3 κουταλιές ανάλατο βούτυρο

2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας

4 φλιτζάνια φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλα και έξτρα φέτες ακτινίδιο και μάνγκο

1/4 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση για την κρέμα:

Βράσε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Ανακάτεψε σε μπολ για μίξερ τη ζάχαρη, το αυγό, τους κρόκους και το καλαμποκάλευρο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει. Πρόσθεσε μέσα το 1/4 του ζεστού γάλατος και βάλε όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα. Άναψε πάλι το μάτι και ανακάτεψε καλά μέχρι να πήξει λίγο. Βάλε το βούτυρο και τη βανίλια και ανακάτεψε για 1 λεπτό. Βάλε το σε ένα μπολ και κάλυψε με διάφανη μεμβράνη, πιέζοντάς την πάνω στην κρέμα και στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.

Αφού ψήσεις την έτοιμη τάρτα, άπλωσε την κρέμα ομοιόμορφα με μία σπάτουλα και βάλε τα φρούτα όπως σου αρέσουν. Ζέστανε τη φράουλα σε ένα κατσαρολάκι με 1 κουταλιά νερό και ανακάτεψε. Με ένα πινέλο, άπλωσε το μείγμα πάνω από τα φρούτα. Βάλε την τάρτα στο ψυγείο.

Exit mobile version