Τατιάνα Μπλάτνικ: Η διακόσμηση του αθηναϊκού σπιτιού της δεν υπακούει στα πρωτόκολλα
- 25 ΑΠΡ 2024
«Μετά από 8 χρονιά που ζω εδώ, είναι η πρώτη φορά που πιστεύω πως η Ελλάδα είναι πραγματικά το σπίτι μου», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων η ίδια στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο, Άρη Καβατζίκη για την εκπομπή Πάμε Δανάη η Τατιάνα Μπλάτνικ.
«Απολαμβάνω τα απλά πράγματα στη Ελλάδα, όπως το να πάω στο μανάβικο το οποίο αγαπώ γιατί μαγειρεύω. Μου πήρε πολύ καιρό να συνηθίσω να τρώω αργά βραδινό στην Ελλάδα, αλλά τώρα έχω προσαρμοστεί στα περισσότερα πράγματα. Μαγειρεύω, καθαρίζω, ξεφλουδίζω καρότα και πατάτες, βγάζω βόλτα το σκύλο, περπατάω στη φύση, μεριμνώ για τα υδραυλικά που δεν δουλεύουν, όπως όλοι. Εάν θεωρούσα ότι είμαι όμορφη, ευκατάστατη, πριγκίπισσα και ότι όλα είναι τέλεια, δεν θα καθόμουν εδώ να συζητάω για όλα αυτά τα θέματα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην ίδια συνέντευξη η Τατιάνα Μπλάτνικ.
Η κουζίνα στην οποία η Τατιάνα Μπλάτνικ αγαπάει να μαγειρεύει
Η απλότητα της καθημερινότητάς της στην Ελλάδα, λοιπόν, «μεταφέρεται» και στο σπίτι που ζει με την οικογένειά της. Ωστόσο, πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε η χωρισμός της. Η διακόσμησή του απέχει από την υπερβολή. Αντίθετα, ο μινιμαλισμός και τα πιο «καθημερινά», διακοσμητικά στοιχεία, κυριαρχούν.
Αν και ο χώρος της κουζίνας φαίνεται να είναι σούπερ εξοπλισμένος και σύγχρονος, καθώς η food lover Τατιάνα Μπλάτνικ περνάει πολλές ώρες της καθημερινότητάς της εκεί, διατηρεί τη λιτότητα στο design. Βάλε χώρια τα άπειρα κουζινικά που βλέπεις απλωμένα στον πάγκο.
Φυσικά, ένας άνθρωπος που ασχολείται με τη μαγειρική (και όχι απλά μαγειρεύει για να επιβιώσει), δεν θα μπορούσε να μην έχει μια εντυπωσιακή τραπεζαρία για να «απλώνει» τα πιάτα που μαγειρεύει με υπερηφάνεια. Και η ξύλινη τραπεζαρία της Τατιάνας Μπλάτνικ, με το πλουσιοπάροχο brunch στην προκειμένη, είναι η απόδειξη.
Το σαλόνι με τις ουδέτερες αποχρώσεις
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το σαλόνι, στο οποίο κυριαρχούν οι γήινες αποχρώσεις. Το γκρι, το μπεζ και το λευκό συνδυάζονται άψογα μεταξύ τους, δίνοντας ένα minimal, αλλά stylish διακοσμητικό αποτέλεσμα.
Highlight της διακόσμησης, το γυάλινο τραπέζι πάνω στο οποίο έχουν τοποθετηθεί δύο συνθέσεις από κεριά και λουλούδια, που δίνουν χρωματική ζωντάνια και ρομαντική εσάνς στον χώρο. Η εντυπωσιακή, πελώρια κέντια μέσα στο ψάθινο καλάθι, «ζωντανεύει» εξίσου το σαλόνι.
Και για το τέλος, σου αφήσαμε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού της Τατιάνας Μπλάτνικ και του Νικόλαου Γλύξμπουργκ, ο οποίος κατακλύζεται από φυτά και δέντρα. Η πιο γερή δόση καθαρού αέρα και άπλετου ήλιου.
Ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ και η Τατιάνα Μπλάτνικ αρραβωνιάστηκαν στις 27 Δεκεμβρίου του 2009, ενώ σε λιγότερο από έναν χρόνο, στις 25 Αυγούστου του 2010, παντρεύτηκαν στο ναό του Αγίου Νικολάου στις Σπέτσες.
Μετά από 20 χρόνια κοινής πορείας, εκ των οποίων τα 14 ήταν παντρεμένοι, η Τατιάνα Μπλάτνικ και ο Νικόλαος Γλυξμπουργκ αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Από τις αρχές του 2024 οι κοινές τους εμφανίσεις είχαν σταματήσει. Η τελευταία τους κοινή ανάρτηση μάλιστα στα κοινωνικά δίκτυα ήταν τα Χριστούγεννα του 2023.
Η είδηση του διαζυγίου ανακοινώθηκε στις 19 Απριλίου, όσο ο Νικόλαος βρισκόταν στην Αμοργό με την αποστολή της Action Hellas. Όσο για το μοίρασμα της περιουσίας, ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο που προβλέπει πώς αυτή θα μοιραστεί μετά τη λήξη του γάμου τους. Μιλώντας στην εκπομπή Super Κατερίνα εξήγησε τι προβλέπει ο νόμος στην Ελλάδα σε τέτοιες περιπτώσεις.
«Κατά τον ελληνικό νόμο, αρμόδια για την έκδοση του διαζυγίου είναι τα δικαστήρια της τελευταίας κατοικίας των συζύγων. Νομίζω ότι για το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι η Ελλάδα. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα αποκτήματα ενός ζευγαριού μέσα στον γάμο, η σύζυγος δικαιούται το 1/3, αλλά είναι μαχητό τεκμήριο. Δηλαδή, μπορεί είτε να βγουν περισσότερα χρήματα είτε να επιδικάσουν τα δικαστήρια λιγότερα χρήματα», ανέφερε Σάκης Κεχαγιόγλου.
«Το 1/3 το θεωρεί ο νόμος από τη στιγμή του γάμου και μετά, δηλαδή εάν η σύζυγος, εν προκειμένω, συνέβαλε στην αύξηση της περιουσίας του συζύγου της και με ποιον τρόπο. Βγαίνουν αποφάσεις δικαστικές που λένε ότι επειδή ανέθρεψε τα παιδιά, ή επειδή τον στήριξε ηθικά ή επαγγελματικά, ή ήταν αφανώς στις επιχειρήσεις του, έχει συμμετοχή μεγαλύτερη ή μικρότερη από το κανονικό. Αυτό ζητάνε συνήθως στις αγωγές, αλλά το 1/3 το δίνει ο νόμος.
Τα αποκτήματα κρίνονται από τον τόπο κατοικίας του εναγόμενου. Αν, δηλαδή, γίνει αγωγή της συζύγου κατά του συζύγου, τότε κρίνονται με βάση το ποια είναι η κατοικία του συζύγου, είναι αρμόδια τα αντίστοιχα δικαστήρια. Το προγαμιαίο συμβόλαιο, αν υπήρξε στο εν λόγω ζευγάρι, δεν ισχύει στην Ελλάδα, αλλά στην Αμερική», πρόσθεσε ο ίδιος.