ΠΟΤΟ

Tequila Don Julio σημαίνει πάθος και αυτό το ταξίδι στη Μύκονο είναι η απόδειξη

Ζήσαμε 3 μέρες και νύχτες στη Μύκονο, ως καλεσμένοι της tequila Don Julio. Ήταν ένα ταξίδι γεμάτο πάθος.      

Στις καλοκαιρινές μας αναμνήσεις, η Don Julio βρίσκει και πάλι τη θέση της στο κέντρο ενός τραπεζιού, με στόχο να μας φέρει κοντά στους αγαπημένους μας. Αυτό ακριβώς συνέβη στο ταξίδι που μοιραστήκαμε με τη μοναδική τεκίλα, στη Μύκονο. Εκεί που οι εμπειρίες αναπόφευκτα γίνονται οι παθιασμένες αναμνήσεις. Ειδικά όταν η αφορμή γι’ αυτές είναι το ποτό που ορίζεται 100% από το πάθος.

Ένα πάθος, όπως ακριβώς το ενσάρκωσε και το μετουσίωσε σε spirit ο ιδρυτής της, Don Julio González, τα βήματα του οποίου ακολουθήσαμε κι εμείς νοερά σε αυτό το μοναδικό ταξίδι στη Μύκονο. 

Ακόμα και η διαμονή στο Mileo Luxury Boutique Hotel στο Καλό Λιβάδι έφερε κάτι από την παθιασμένη ενέργεια του Don Julio. Όσα μας περίμεναν στο δωμάτιο για το καλωσόρισμα, ήταν ακριβώς αυτό.

Ζήσαμε ένα ταξίδι γεμάτο πάθος χάρη στην tequila Don Julio. Προορισμός μας, η Μύκονος

Αλλά πρώτα απ’ όλα, άσε με να σου πω τι είναι αυτό το περίφημο πάθος του Don Julio, το οποίο ενέπνευσε τη δημιουργία της πρώτης εκλεκτής τεκίλας που έφερε για πάντα την επανάσταση στο είδος της. Όσο η φήμη αυτής της tequila ταξίδευε ανά τον κόσμο, ο Don Julio González παρέμεινε πιστός στην κοινότητα που έκανε το πάθος του πραγματικότητα. Διαμένοντας στην πατρίδα του, στο Jalisco, ίδρυσε ένα αποστακτήριο, όπου οι επόμενες γενιές θα εργαζόταν για την ποιότητα και τη χειροτεχνία, αναβιώνοντας το πάθος αυτού του εμβληματικού ανθρώπου.

Στη γλώσσα του Don Julio, πάθος ίσον η μεγάλη αγάπη και ο ενθουσιασμός για κάτι, η ολοκληρωτική αφοσίωση, η μεγάλη ενεργητικότητα και αποφασιστικότητα για την επίτευξη κάποιου στόχου ή την διατήρηση κάποιας αξίας. Πάθος για τη δημιουργία της tequila. Πάθος για την τέχνη. Πάθος για τους ανθρώπους. Πάθος για τον τόπο. Made with Pathos. Crafted with Devotion. #tasteofdevotion

Όπως ήδη ίσως ξέρεις η Μύκονος ως προορισμός διαθέτει την ενέργεια που μπορεί να απογειώσει κάθε στιγμή σου. Αυτό έγινε και στο δικό μας ταξίδι. Η Don Julio έγινε αυθόρμητα το talk of the town στη Φτελιά, συνοδεύοντας επάξια τα signature, μεσογειακά πιάτα όπως και τα beats διεθνώς αναγνωρισμένων Djs.

Η εξαιρετική ισορροπία της Don Julio, η απαλή της αίσθηση και το πόσο εκλεπτυσμένα αλλά και παθιασμένα συνδυάζει τα αρώματά της έγιναν κοινή διαπίστωση για όλους όσοι βρεθήκαμε εκεί τιμώντας την. Είναι το ιδανικό ποτό για να συνοδεύσεις όχι μόνο τις πιο festive στιγμές σου, αλλά και τις πιο ανέμελες, αυτές που απολαμβάνεις δίπλα στη θάλασσα με το αλάτι στα μαλλιά.  Είναι όμως και το τέλειο ποτό για τα πιο αξέχαστα food pairings.

Ο Έλληνας World Class Bartender of the Year 2022, Ιωσήφ Ζααλούκ, που θα μας εκπροσωπήσει στα World Class Global Finals 2022 τον Σεπτέμβριο στο Σίδνεϊ, ήταν ο πολύτιμος guest που μας μύησε στα μυστικά της Don Julio.

Προσωπικά, τίμησα τη φανταστική μαργαρίτα που είχε ως βάση τη Don Julio Blanco. Όπως μάθαμε και από τον Ιωσήφ Ζααλούκ, η λευκή εκδοχή της Don Julio αποτελείται από 100% μπλε αγαύη διαλεγμένη στο χέρι, διπλής απόσταξης και αποτελεί τη βάση για την παραγωγή των άλλων παραλλαγών Don Julio. Ξεχωρίζει για τα αρώματα πιπεριού, με νότες ορυκτότητας και εσπεριδοειδή, όπως lime και ροζ grapefruit. Η επίγευση είναι διαρκής με καθαρές φρέσκιες βοτανικές νότες και κάποια στοιχεία μαύρου πιπεριού. 

Απολαμβάνοντας εκλεκτές γουλιές Don Julio 1942 σε χαμηλό ποτήρι, μάθαμε πως η πιο παλαιωμένη εκδοχή της τεκίλας ωριμάζει για 2,5 χρόνια σε βαρέλια από λευκή βελανιδιά, απ’ όπου και αντλεί την πολύπλοκη γεύση της. Με ίχνη καραμέλας, καραμέλας βουτύρου και άρωμα βανίλιας, η Don Julio 1942 είναι εξίσου απολαυστική στον ουρανίσκο και τη μύτη, ενώ η επίγευση γλυκιάς αγαύης ολοκληρώνει την εμπειρία.

Η επόμενη μέρα μάς βρήκε στο Alemagou για μια all-day ξεχωριστή εμπειρία ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, παρέα με άκρως δροσιστικές Paloma με βάση τη Don Julio Reposado! Αυτή η φανταστική εκδοχή της Don Julio παράγεται από 100% μπλε αγαύη, υφίσταται διπλή απόσταξη και στη συνέχεια παλαιώνει για 8 μήνες μέσα σε δρύινα βαρέλια για να αποκτήσει έναν ελαφρύ, γλυκό χαρακτήρα. Ξεχωρίζει για τα αρώματα αμυγδάλου-καρύδας και λευκής σοκολάτας. Η επίγευσή της είναι διαρκής με γεύσεις από λευκά πιπέρια και μπισκοτένιο τελείωμα.

Όσο για τη Don Julio Anejo, πρόκειται για tequila 18 μηνών που έχει ωριμάσει σε αμερικανικά βαρέλια από ξύλο δρυός και το αποτέλεσμα είναι φρουτώδες. Η γεύση της είναι πλήρης και περίπλοκη με εκφράσεις μαγειρεμένης αγαύης, άγριου μελιού και βουτύρου που εγχέεται με δρυ.

Τέλος, η ηρωική Don Julio 70 χρησιμοποιεί προσεκτικά επιλεγμένη, εντελώς ώριμη γαλάζια αγαύη Weber και αποστάζεται σε χάλκινους άμβυκες. Παλαιώνεται για 18 μήνες σε βαρέλια Bourbon από λευκή αμερικανική δρυ και στη συνέχεια υποβάλλεται σε φιλτράρισμα με άνθρακα, για να αποκτήσει ξανά τις βασικές νότες εσπεριδοειδών μιας τεκίλας blanco. Έτσι δημιουργείται μια συνδυαστική γευστική εμπειρία: στην αρχή νότες εσπεριδοειδών και βοτάνων και στο τέλος γεμάτη, γλυκιά και απαλή επίγευση.

Και τώρα ήρθε  ώρα να σου μιλήσω για τα πιο εκλεκτά μέλη αυτής της παρέας. Τους artisans και τη σπουδαία αποστολή τους. 

Η παρέα των cool artisans

Τα 6 ξεχωριστά άτομα που βρέθηκαν στη Μύκονο και ανέλαβαν την αποστολή να ενσαρκώσουν το πάθος του Don Julio Gonzalez στο σήμερα ήταν οι ταλαντούχοι artisans Παΐσιος Μεντεσίδης (Jewel Manufacturer), Ιάνθη Μιχαλάκη & Μαρία Αλαφούζου (οι bakers του φούρνου Kora), Κρίτων Πουλής (ο Chef Patisserie του Bon Bon Fait Maison), η Μελίνα Κόαν (ζωγράφος), η Δήμητρα Γρίβα (Potterist & Concrete Artist) ήταν εκεί και εμπνεύστηκαν από τις γραμμές, τη γη, την αλμύρα, το απέραντο γαλάζιο, τους ανθρώπους. Οι 6 ταλαντούχοι δημιουργοί με πάθος «έγραψαν» εικόνες, γέννησαν συναισθήματα που η κυκλαδίτικη γη απλόχερα τους έδωσε, συνθέτοντας τις πιο artisanal Don Julio εμπειρίες, όπως θα δεις και στο παρακάτω βίντεο που έχει αποτυπώσει απόλυτα αυτό το παθιασμένο gathering στη Μύκονο.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

#DrinkResponsibly

Exit mobile version