ΠΑΤΑΤΕΣ

Τέτοιες πατάτες φούρνου δεν έχεις ξαναφάει

Shutterstock

Οι πατάτες φούρνου είναι μία από τις πιο εύκολες και γρήγορες συνταγές. Πρόκειται για μία συνταγή με ελάχιστες πιθανότητες αποτυχίας. Έλα όμως που υπάρχουν κάποια μυστικά που μπορούν να τελειοποιήσουν τη γεύση τους. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα κουτάκι μπύρα. Τρώγονται είτε μόνες τους, είτε αποτελούν το καλύτερο συνοδευτικό για κρέας και ψάρι.

Υλικά

6 πατάτες

1/3 φλ. ελαιόλαδο

χυμό λεμονιού (ανάλογα με το προσωπικό γούστο)

3 κ.σ. μουστάρδα

1 κουτάκι μπύρα

αλάτι

πιπέρι

γλυκιά πάπρικα

ρίγανη

Εκτέλεση

Κόβεις τις πατάτες.

Τις ρίχνεις μέσα σε ένα ταψί μαζί με όλα τα υλικά.

Κάνεις ένα καλό ανακάτεμα.

Σκεπάζεις το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνεις για 40 λεπτά ώστε να βράσουν στους 180 βαθμού Κελσίου.

Συνεχίζεις για άλλα 40 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο μέχρι να πάρουν χρώμα.