ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Θα σου φτιάξω δροσερές μακαρονάδες

Το Mamapeinao.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike.gr, σου δείχνει πώς να φτιάξεις δροσερές μακαρονάδες.

Αν και εθνικό φαγητό των Ιταλών, η μακαρονάδα τείνει να γίνει ένα παγκόσμιο αγαπημένο πιάτο, αφού είναι κατάλληλη για όλους, για εκείνους που θέλουν να πειραματιστούν ή να αναζητούν κάτι το ιδιαίτερο και εκλεπτυσμένο, για όσους γνωρίζουν τα βασικά της μαγειρικής τέχνης και για αυτούς που ο χρόνος τους είναι περιορισμένος.

Η μακαρονάδα είναι φαγητό για κάθε εποχή και το καλοκαίρι την προτιμάμε ελαφριά, χωρίς βαριές σάλτσες και με υλικά που ταιριάζουν στη θερινή ραστώνη. Κι αφού σας έχουμε ήδη αποκαλύψει τον σωστό τρόπο βρασίματος και τα μυστικά για πετυχημένες μακαρονάδες, ας περάσουμε στο δια ταύτα, προτείνοντάς σας τις καλύτερες ιδέες για καλοκαιρινές μακαρονοκαταστάσεις!

1. Μακαρόνια με ντοματάκια και σκόρδο

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τις σκελίδες σκόρδου και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με ολόκληρα ντοματάκια τσέρι, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι για περίπου 15 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υλικά, καθώς και λίγη ρόκα στα μακαρόνια που έχουμε ήδη ετοιμάσει, περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού κι ανακατεύουμε.  

2. Βίδες με φέτα,λαχανικά και καβουρόψιχα

Σαν σαλάτα ή σαν κυρίως πιάτο, η γεύση της μακαρονάδας αυτής θα σας αφήσει τις καλύτερες και πιο χορταστικές εντυπώσεις.  Αφού έχουμε βράσει τις βίδες, τις ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε ψιλοκομμένες ντομάτες, κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές καθώς και ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μικρά κομμάτια μπρόκολου,λεπτές φέτες κολοκυθιού, τρίμμα φέτας και καβουρόψιχα κομμένη σε μικρά κομμάτια.  Ανακατεύουμε για να πάνε τα υλικά παντού. Στη συνέχεια περιχύνουμε με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,  μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά πριν σερβίρουμε.  

3. Μακαρονάδα με ψητές αγκινάρες  

Αν και είναι παρεξηγημένο λαχανικό, η αγκινάρα, με μια ιδιαίτερη γεύση που διακυμαίνεται από το πικρό στο γλυκό, ταιριάζει εξαιρετικά με τα μακαρόνια. Αφού τις πλύνουμε, τις κόψουμε και τις βάλουμε να βράσουν μαζί με λίγο χυμό λεμονιού για περίπου 5 λεπτά, τις τοποθετούμε  στη συνέχεια με λίγο αλάτι, πιπέρι και λάδι  σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τις ψήνουμε  για 12 λεπτά (6 λεπτά για κάθε πλευρά).  Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε, σε μέτρια φωτιά,  3-4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο για 4 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού, τα μακαρόνια, που έχουμε ήδη βράσει, τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και τέλος τις αγκινάρες και ανακατεύουμε καλά πριν τα σερβίρουμε  

4. Πένες με μελιτζάνα και ντομάτα

Ντομάτα και μελιτζάνα είναι από τα πιο δημοφιλή λαχανικά του καλοκαιριού, κι όταν συνδυάζονται αυτά τα δυο μαζί με μακαρόνια, το αποτέλεσμα είναι γευστικότατο. Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, μια μελιτζάνα κομμένη σε μικρά κυβάκια για περίπου 7 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε ντομάτες κονκασέ (1 κονσέρβα), μαζί με αλάτι και πιπέρι  και περιμένουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά. Κατόπιν, ρίχνουμε ελιές κομμένες σε φέτες, κάπαρη και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ρίχνουμε το μείγμα στα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Διάβασε επίσης στο Mamapeinao.gr

Φτιάξε κι εσύ τα πιο αγαπησιάρικα μπισκοτάκια

Φανουρόπιτα βασική συνταγή

Exit mobile version