Τηγανητό μήλο με γλάσο πορτοκαλιού γιατί το τιμάς το γκουρμέ
- 14 ΙΑΝ 2016
To cookbox.gr κόβει μήλα, τα βάζει στο τηγάνι και φτιάχνει και ένα πανεύκολο γλάσο πορτοκαλιού.
ΥΛΙΚΑ
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ζάχαρη
2,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Αλάτι 1 κ.γ.
2 αβγά
180 ml. γάλα
45 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
1 πορτοκάλι θα χρειαστούμε 2 κ.γ. ξύσμα για το χυλό και 3 κ.σ. χυμό για το γλάσο
1 βανίλια για το χυλό και ακόμη μια για το γλάσο
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
720 ml. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
200 γρ. ζάχαρη άχνη
45′
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
4 άτομα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρώς, προσθέτουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένας χυλός. Προσθέτουμε τις φετούλες του μήλου και φροντίζουμε να καλυφθούν απο το χυλό.
Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Παίρνουμε λίγο απο το χυλό και τον ρίχνουμε στο λάδι. Αν φουσκώνει και αναδύεται στην επιφάνεια, το λάδι μας είναι έτοιμα, αν μαυρίζει ο χυλός, τότε πρέπει να χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία.
Χρησιμοποιώντας δυο κουτάλια παίρνουμε μέρος απο το χυλό που να περιέχει δυο φέτες μήλου και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Αφήνουμε το μήλο να πάρει χρώμα και απο τις δυο πλευρές και αποσύρουμε απο το τηγάνι. Τοποθετούμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί ώστε να ρουφήξει το περισσευούμενο λάδι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες φέτες μήλου. Φροντίζουμε να μην βάζουμε πολλές μέσα στο τηγάνι γιατί αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και να μην τηγανιστούν σωστά.
Για το γλάσο, Βάζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό απο το πορτοκάλι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν το μείγμα είναι πολύ ρευστό προσθέτουμε λίγη ακόμη ζάχαρη άχνη μέχρι να πετύχουμε τη ρευστότητα που θέλουμε.
Πασπαλίζουμε τις τηγανητές φέτες μήλου με λίγη ζάχαρη άχνη αν θέλουμε και περιχύνουμε με το γλάσο πορτοκαλιού που φτιάξαμε.