ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ

Τηγανίζεις σωστά τα αυγά;

To cookbox.gr θέλει να ξέρεις αν τηγανίζεις τα αυγά με τον σωστό τρόπο.

ΥΛΙΚΑ

ml. ελαιόλαδο

γρ. βούτυρο

αβγό

Χρόνος Προετοιμασίας

10′

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολη

Όταν μιλάμε για τηγανητά αυγά και πως αρέσουν στον καθένα είναι κάτι τελείως υποκειμενικό. Άλλοι τα θέλουν ξεροψημένα άλλοι λιγότερο. Παρακάτω ακολουθούν όλοι οι τρόποι εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε αυτόν που προτιμάτε.

Nτελικάτο αποτέλεσμα

 

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 1 λεπτό και ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά βούτυρο να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το αυγό και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Προσθέτουμε 1/2 κ.σ. νερό και καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Όταν το ασπράδι του αυγού έχει γίνει λευκό το βάζουμε σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με αλάτι.

Τραγανό από κάτω και στις άκρες και με μελάτο κρόκο

 

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε αρκετό ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε το αυγό και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αρχίζουμε με ένα κουτάλι να ρίχνουμε λάδι πάνω στο αυγό κυρίως γύρω από τον κρόκο. Όταν το ασπράδι έχει ψηθεί και γίνει τραγανό γύρω γύρω πασπαλίζουμε με αλάτι και σερβίρουμε.

Η μέθοδος της πίεσης για τραγανό ασπράδι και μελάτο κρόκο

 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια κ.σ. βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι. Όταν οι άκρες του αυγού αρχίσουν να γίνονται τραγανές τότε με μια σπάτουλα γυρνάμε το αυγό με τον κρόκο προς τα κάτω. Θέλει λίγη προσοχή για να μην σπάσει ο κρόκος. Με την ίδια σπάτουλα αρχίζουμε να πιέζουμε το ασπράδι απαλά που βρίσκεται γύρω από τον κρόκο. Όταν έχει ψηθεί το σερβίρουμε. Μια καλή ιδέα για αυτή την πρόταση είναι πάνω σε μια φρυγανισμένη φέτα του τοστ.

Η μέθοδος του φούρνου

Το αυγό σας θα ροδίσει από κάτω και θα έχετε μελάτο κρόκο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στην πιο δυνατή θερμοκρασία και βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Όταν το ελαιόλαδο έχει απλά ζεσταθεί ρίχτε μέσα το αυγό σας με προσοχή ώστε να μην σπάσει ο κρόκος και μέχρι να αρχίσει να πήζει το ασπράδι. Τότε μεταφέρουμε στο φούρνο και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου ακόμα 3 λεπτά ή μέχρι το ασπράδι μας να έχει ψηθεί τελείως.

 

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Καραμελωμένα καρύδια

Ψητές μπανάνες με παγωτό βανίλια

Exit mobile version