Τι έχει σήμερα η τηλεόραση;
- 16 ΟΚΤ 2014
Είδαμε τους πιλότους των ξένων σειρών που ξεκίνησαν το φθινόπωρο και σου προτείνουμε τι να δεις και τι να αποφύγεις.
Madam Secretary
Σύνοψη: H Téa Leoni είναι η Elizabeth Faulkner McCord (ονοματεπώνυμο αντάξιο φήμης του “Καίτη Κολεσίδου – Γκιούλμπαμπα”), μια καθηγήτρια πανεπιστημίου και πρώην αναλύτρια της CIA. Ζει σε ένα ήσυχο σπίτι με τον άντρα και τα δυο παιδιά της κάπου στη μέση ενός λιβαδιού της Virginia. Μια ωραία πρωία ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τής προσφέρει τη θέση της Υπουργού Εξωτερικών, την οποία προφανώς και δέχεται.
Μέχρι τη στιγμή που η Elizabeth φτυάριζε τις κοπριές στον στάβλο του σπιτιού της, το επεισόδιο παρουσίαζε κάποιο ενδιαφέρον.
Από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα και αντιμετώπισε την πρώτη μεγάλη κρίση στο υπουργείο της, το επεισόδιο κατέστη ένα βαρετό procedural με πολιτικό ψευδο – επίχρισμα.
Η προσπάθεια των συντελεστών να δημιουργήσουν μια σειρά που να ακροβατεί ανάμεσα στο “The Good Wife”, το “The West Wing” και το “Ευτυχισμένοι Μαζί” δεν απέδωσε καρπούς. Αδύναμοι χαρακτήρες, αδιάφορες ερμηνείες και νερόβραστη πλοκή. Το comic relief (από την ανάποδη) είναι ο γιος της Elizabeth, που πρέπει να είναι γύρω στα 11 και δηλώνει αναρχικός ως προς τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Τα κόκαλα του Κροπότκιν στριφογυρνάνε στον τάφο του.
Να το δω; Όχι, καλύτερα να διαβάσεις Κροπότκιν ή να μετρήσεις πόσες οδοντογλυφίδες έχεις στην κουζίνα.
Gotham
Σύνοψη: Οι ιστορίες του ντετέκτιβ Jim Gordon, του αστυνομικού που ανέλαβε να διαλευκάνει τους θανάτους των γονιών του Bruce Wayne, καθώς και των χαρακτήρων της DC Comics, που έγιναν διάσημοι μέσα από το κόμικ Batman.
Ο καημένος Jim τρέχει πάνω κάτω στους δρόμους του Gotham, προσπαθώντας να κάνει τη δουλειά του, μαχόμενος ταυτόχρονα με τη διαφθορά που μαστίζει ολόκληρη την πόλη. Μέσα στο τρεχαλητό του διασταυρώνεται με όλους τους villains που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς στο κόμικ. Μόνο που οι villains είναι ακόμα ανήλικοι ή σε πολύ πρώιμο στάδιο ενασχόλησης με το έγκλημα.
Ο πιλότος δεν ενθουσίασε, αλλά από τα επόμενα επεισόδια διαφαίνεται μια καλή προοπτική για τη σειρά.
Να το δω; Δες τα πρώτα 3 και αποφάσισε αν θέλεις να το συνεχίσεις. Μπορεί να σ’ αρέσει η φάτσα του Ben McKenzie και να προκρίνεις ότι αυτό μετράει. Εγώ το συνεχίζω ανεξαρτήτως McKenzie.
Scorpion
Σύνοψη: Ιδιοφυής Ιρλανδός πιτσιρικάς εντοπίζεται από στρατιωτική ομάδα κρούσης να έχει χακάρει το site της NASA. Χρόνια μετά, ο πιτσιρικάς, με το τότε ψευδώνυμο “Scorpion” έχει μεγαλώσει, βρίσκεται στο L.A. και επισκευάζει ρούτερ για να ζήσει.
Η παρέα του αποτελείται από μια κοπέλα και δυο μαντράχαλους, που είναι όλοι πάρα πολύ έξυπνοι και πάρα πολύ άφραγκοι.
Με αφορμή ένα επείγον περιστατικό ύψιστης ασφάλειας, ο Sheldon – συγγνώμη, ο Scorpion – καλείται από την αμερικανική κυβέρνηση να συνεργαστεί με διάφορους αξιωματούχους της, για να μη χαθούν άδικα ανθρώπινες ζωές.
Μέσα στη συνεργασία αυτή μπλέκονται οι τρεις διάνοιες και μια σερβιτόρα από ένα diner.
Να το δω; Πρόκειται για διασταύρωση του “McGyver” με το The “Big Bang Theory”, αν αφαιρέσεις από το τελευταίο το χιούμορ και όλη τη νοστιμιά. Δες το με δικό σου ρίσκο.
Manhattan Love Story
Σύνοψη: Κοπέλα από επαρχία, ψηλή ξανθιά και όμορφη, βρίσκει τη δουλειά των ονείρων της στο Μανχάταν και μετακομίζει στο σπίτι της κολλητής της από το πανεπιστήμιο. Η κολλητή της είναι παντρεμένη και θέλει να της κάνει προξενιό τον κουνιάδο της, που είναι γέννημα – θρέμμα μανχατανιώτης και μεγάλος γόης. Έτσι ξεκινάει μια σειρά συναντήσεων – παρεξηγήσεων ανάμεσα στους δυο. Το μόνο ενδιαφέρον στοιχείο σ’ αυτές είναι ότι το σενάριο μάς επιτρέπει να “ακούσουμε” τις σκέψεις τους. Κατά τα υπόλοιπα, δεν αναμένεται κάποια μεγάλη ανατροπή στην ασύνδετη πλοκή και την άβολη παρουσία των χαρακτήρων.
Να το δω; Κάθε επεισόδιο είναι εικοσάλεπτο, φοράνε ωραία ρούχα, μένουν σε όμορφα σπίτια, οι σκηνές φαίνεται να είναι γυρισμένες στο Soho (ή σε στούντιο που έχει διαμορφωθεί έτσι), οπότε γιατί όχι; Έχουμε δει και πολύ χειρότερα.
The Affair
Σύνοψη: Λοιπόν, εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά. Το affair δεν είναι αυτό που νομίζετε. Πρόκειται για την ιστορία ενός παράνομου ζευγαριού, ωστόσο η διήγησή της πραγματοποιείται σε δυο timelines. Ένα από την πλευρά του Noah Solloway, δασκάλου και πολύτεκνου οικογενειάρχη, τον οποίο υποδύεται ο Dominic West, και ένα από την πλευρά της Alison Lockhart, σερβιτόρας που κατοικεί σε επαρχιακό θέρετρο και της οποίας το ρόλο παίζει η Ruth Wilson, γνωστή από το Luther του BBC.
Να το δω; Κλείσε το θερμοσίφωνα μην ξεχαστείς και δες το αμέσως. Θα καταλάβεις γιατί.
How to get away with murder
Σύνοψη: Η Viola Davis είναι η Annalise Keating, μάχιμη δικηγόρος και καθηγήτρια σε ένα πανεπιστήμιο της Φιλαδέλφειας. Είναι παντρεμένη, πάρα πολύ αυστηρή (και bitch την έλεγες) και αποτελεσματική στη δουλειά της. Έχει δε έναν δικό της τρόπο να διδάσκει ποινικό δίκαιο, μακριά από άχρηστες θεωρίες και παπαγαλισμούς.
Κάθε χρόνο διαλέγει 5 φοιτητές της να δουλέψουν μαζί στο γραφείο της, ώστε να εξοικειωθούν ακόμα περισσότερο με την εφαρμογή του δικαίου στην πράξη.
Η ομάδα που διαλέγει από το συγκεκριμένο έτος αποτελείται από εντελώς διαφορετικά άτομα, από άποψης background και ιδιοσυγκρασίας. Ο ανταγωνισμός μεταξύ τους είναι μεγάλος.
Όταν μεσολαβήσει ένα σοβαρό έγκλημα (δε θέλω να πετάξω σπόιλερς, οπότε το αφήνω έτσι), ο ανταγωνισμός θα γίνει ακόμα μεγαλύτερος.
Να το δω; Να το δεις, διότι είναι γρήγορο, έξυπνο, καλογυρισμένο, ενδιαφέρον, σφιχτό στην πλοκή και σε ιντριγκάρει.
Forever
Σύνοψη: Ο γιατρός Henry Morgan είναι αθάνατος. Έτσι απλά. Κάθε φορά που σκοτώνεται από οτιδήποτε, βρίσκεται να κολυμπάει στην κοντινότερη πηγή συγκεντρωμένου νερού. Μετά στεγνώνει, κάνει πιστολάκι, φοράει τα ρούχα του και πηγαίνει κανονικά στη δουλειά του, στο νεκροτομείο της πόλης της Νέας Υόρκης.
Κουβαλάει μαζί του μια πολύ μεγάλη ιστορία και, μελετώντας τις σορούς στο νεκροτομείο, προσπαθεί να μάθει για ποιο λόγο ο ίδιος έχει τον απέθαντο.
Η ιστορία ίσως να ρόλαρε καλύτερα, αν οι σεναριογράφοι δεν προσπαθούσαν να παρουσιάσουν τον Morgan ως διασταύρωση του Sherlock Holmes με νομπελίστα ενδοκρινολόγο. Κι επίσης, αν είχαν διαλέξει μια πιο συμπαθή συμπρωταγωνίστρια από την Alana de la Garza, την αστυνομικό που πέφτει πάνω στον Morgan και ψυλλιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά με την περίπτωσή του.
Να το δω; Για κανένα λόγο. Αν θέλεις κάτι που να βρίσκεται κοντά στο αθάνατο και το μυστήριο, δες Sleepy Hollow, που διανύει ήδη τη δεύτερη σεζόν του.
Gracepoint
Σύνοψη: Πρόκειται για το ριμέικ της βρετανικής μίνι σειράς μυστηρίου “Broadchurch”. Όταν λέμε για ριμέικ, εννοούμε ότι τον ένα πρωταγωνιστικό ρόλο τον έχει και στις δυο σειρές ο David Tennant. Δηλαδή στο “Broadchurch” είναι ντετέκτιβ με σκοτσέζικη προφορά, ενώ στο “Gracepoint” είναι ντετέκτιβ με αμερικανική προφορά.
Η πλοκή είναι η ίδια, δηλαδή η τοπική αστυνομία του “Gracepoint” ξεκινάει έρευνες για να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από το θάνατο του 12χρονου Danny. Οι παραγωγοί της σειράς έχουν δηλώσει ότι το Gracepoint θα έχει διαφορετικό τέλος (= δολοφόνο) από το Broadchurch.
Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι η αυθεντική εκδοχή του είναι καλύτερη, τουλάχιστον απ’ όσο έδειξε ο πιλότος.
Να το δω; Ξεκίνα καλύτερα το Broadchurch κι όταν τελειώσει το Gracepoint διαβάζεις σε κάποιο recap ποιον διάλεξαν να είναι ο δολοφόνος στο αμερικάνικο.
Διάβασε ακόμα στο Ladylike:
Αυτά είναι τα καλύτερα άλμπουμ του φθινοπώρου
Πώς μεταφέρθηκε “Το κορίτσι που εξαφανίστηκε” από το βιβλίο στη μεγάλη οθόνη