HACK MY LIFE

TikTok: Οι 4 πιο viral και σούπερ νόστιμες συνταγές για το 2021. Προλαβαίνεις να τις δοκιμάσεις

iStock

Όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν και θα συνεχίσω να το λέω, το TikTok έχει μπει οριστικά και αμετάκλητα στη ζωή μας, αποτελώντας – πλέον – αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, ενώ μάλιστα έχει αναδειχθεί ένα από τα κυρίαρχα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα πως για το 2021, καταγράφηκαν κάτι παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο μοναδικοί χρήστες, όπως μας ενημερώνει το ίδιο το TikTok, στον απολογισμό που έκανε γι’ αυτήν τη χρονιά. Νούμερο λογικό, εάν σκεφτείς πως ουσιαστικά πρόκειται για ένα ψηφιακό λυσάρι.

Εκτός, βέβαια, από ψηφιακό λυσάρι στο οποίο μπορείς να αναζητήσεις οτιδήποτε αφορά DIYs, hacks που θα σου διευκολύνουν τη ζωή, tips καθαρισμού, χορογραφίες κι ό,τι άλλο σου κατέβει πραγματικά στο κεφάλι, το TikTok είναι μία εφαρμογή που πρέπει να υπάρχει στο κινητό σου, εάν είσαι food lover (και ποιος δεν είναι) και σου αρέσουν οι μαγειρικοί πειραματισμοί. Για τον λόγο αυτό, μπορείς να κάνεις την αρχή με τις παρακάτω πανεύκολες, πεντανόστιμες και απολύτως viral συνταγές για το 2021, παρόλο που έχει μείνει λιγότερο από ένας μήνας για να μπούμε στο 2022. Ποτέ δεν είναι αργά (για φαγητό).

Μακαρόνια με σάλτσα ψητής φέτας και ντοματίνια (Baked Feta Pasta)

Η πρώτη συνταγή που ξετρέλανε την υφήλιο, έχει ξεκάθαρα άρωμα ελληνικής γης και πρέπει οπωσδήποτε να γραφτεί στο βιβλιαράκι με τις συνταγές σου. Και μπορεί στη Φινλανδία η φέτα να βρισκόταν σε έλλειψη για κάποιο χρονικό διάστημα λόγω της υψηλής ζήτησης για την εκτέλεση της συνταγής, εδώ όμως στην Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ τέτοιο πρόβλημα. Δώσε φέτα στο λαό.

Τα βήματα είναι απλά, ίσως τα φαντάζεσαι ήδη:

  • Γεμίζεις σε ένα βαθύ πυρέξ με τοματίνια και τα πασπαλίσεις με παρθένο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  • Προσθέτεις στη μέση του πυρέξ ένα γενναίο κομμάτι φέτας. Τρίβεις φρέσκο πιπέρι.
  • Ψήνεις έως ότου μαλακώσουν τα τοματίνια και ξεροψηθεί ελάχιστα το πάνω μέρος της φέτας.
  • Βγάζεις από τον φούρνο, προσθέτεις φρέσκο σκόρδο και φρέσκο μαϊντανό.
  • Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί έως ότου δημιουργηθεί μία ομοιόμορφη σάλτσα.
  • Προσθέτεις τα μακαρόνια που ήδη έχεις βράσει και ξανανακατεύεις. Τα ντααν!

Τηγανιτά αυγά με πέστο

«Τηγανιτά αυγά με πέστο; Ούτε καν», σκέφτεσαι από μέσα σου και φρικάρεις στην ιδέα των τηγανιτών αυγών με πέστο, που συνήθως το βάζεις στα μακαρόνια σου. Κι όμως γελιέσαι. Άπαξ και δοκιμάσεις να τηγανίσεις αυγά με πέστο, θα αποκαλύψεις τη μαγεία της συνταγής του TikTok και θα ξεχάσεις την ύπαρξη του ελαιόλαδου. Αυτό έκαναν και οι 1.5 εκατομμύριο χρήστες που είδαν το βίντεο, αλλά και τα 10 χιλιάδες άτομα που μπήκαν στον κόπο να σχολιάσουν αυτό το αριστούργημα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αλείψεις ένα τηγάνι με πέστο και να τηγανίσεις τα αυγά σε αυτό με αλατοπίπερο κι όποιο άλλο μπαχαρικό σου κάνει κέφι. Απλό; Απλό. Νόστιμο; Και λίγα λέω.

Το κόλπο για την τέλεια τυλιγμένη τορτίγια

Το hack τορτίγιας από το TikTok πρακτικά δεν είναι συνταγή, θα αλλάξει όμως όλα όσα ήξερες σχετικά με τη σύνθεση μίας τορτίγιας, κάνοντας τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη και απολαυστική. Από την άλλη, είμαι σχεδόν σίγουρη πως το μόνο που κάνεις όταν φτιάχνεις τορτίγια, είναι να την τυλίξεις, με αποτέλεσμα να πέφτουν τα μισά υλικά που πρόσθεσες απ’ έξω, με την πρώτη κιόλας δαγκωνιά. Εκνευρισμός και σύγχυση.

Το κόλπο βρίσκεται στον τεμαχισμό της τορτίγιας σε 4 τέταρτα. Στη συνέχεια, προσθέτεις υλικά της αρέσκειάς σου σε κάθε τεταρτημόριο και τοποθετείς το ένα πάνω στο άλλο διαδοχικά, όπως δείχνει το βίντεο. Απογειώνεις τη γεύση ψήνοντας την τορτίγια σου στην τοστιέρα. 7,2 εκατομμύρια άνθρωποι το δοκίμασαν. Εσύ ακόμα;

Super healthy «παϊδάκια» καλαμποκιού

Θα μπορούσα να πω με απόλυτη σιγουριά πως το καλαμπόκι είναι ο πιο δημοφιλής υδατάνθρακας στο Μεξικό. Νομίζω ελάχιστες είναι οι συνταγές στις οποίες δεν υπάρχει καλαμπόκι. Η παρακάτω παραλλαγή του κλασικού μεξικάνικου street food καλαμποκιού αλά TikTok, φέρνει το Μεξικό σπίτι σου. Easy peasy και σούπερ yummy.

Τα βήματα είναι πανεύκολα:

  • Kόβεις το καλαμπόκι σε 4 μέρη.
  • Δημιουργείς ένα dressing από 4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο, 1 κ.γ. λεμόνι με πιπέρι, 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου, 1/2 κ.γ. τσίλι, 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα και πασπαλίζεις με λίγο αλάτι αν θες.
  • Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο μαγειρικής, αλείφεις τα κομμάτια καλαμποκιού με το μείγμα καρυκευμάτων που ετοίμασες.
  • Τηγανίζεις τα κομμάτια σε φριτέζα αέρος ή αλλιώς τα ψήνεις στον φούρνο.
  • Είσαι πανέτοιμη να απολαύσεις τα τραγανά, πεντανόστιμα, wanna be παϊδάκια σου. Buen apetito!
Exit mobile version