ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυλιχτή ομελέτα με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί, για σπιτικό brunch

Unsplash

Να είναι καλά τα αυγά που έχουν πάντα μία θέση στο ψυγείο (και την καρδιά) μας. Ο βασιλιάς του πρωινού και του brunch μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες, ειδικά αν περνάς πολύ χρόνο στο σπίτι.

Σε περίπτωση που βαριέσαι να περάσεις ώρες στην κουζίνα σου, η ομελέτα είναι η νούμερο ένα επιλογή. Όπως και το να φτιάξεις ένα σπιτικό brunch το σαββατοκύριακο. Εμείς δεν σου δίνουμε μία απλή συνταγή για μία βαρετή ομελέτα. Θα κάνεις το πιάτο όπου η παράδοση συναντά την γκουρμεδιά.

Υλικά για την ομελέτα:

2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο

μισό μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 φλιτζάνια καλά καθαρισμένο φρέσκο σπανάκι

Αλατοπίπερο

¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

6 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας νερό

45 γραμμάρια φρέσκο κατσικίσιο τυρί

Οδηγίες για την ομελέτα:

  1. Σε ένα τηγάνι, λιώσε το μισό βούτυρο, ρίξε το κρεμμύδι και σώταρε για 8 λεπτά περίπου. Ρίξε το μισό σπανάκι, μία χούφτα τη φορά. Αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο για το τέλος. Άσε το μείγμα να κρυώσει και αφαίρεσε την υγρασία από το σπανάκι.
  2. Ανακάτεψε μαζί τα 3 αυγά με 1 κουταλιά νερό σε ένα μπολ. Αλατοπίπερο. Λιώσε 1 κουταλιά βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξε το μείγμα και πίεζε σιγά σιγά προς το κέντρο την ομελέτα με μία μαρίζ.
  3. Βγάλε την ομελέτα και γέμισέ την με το μισό τυρί και το μισό σπανάκι. Τύλιξε την και έτοιμη.Φτιάξε άλλη μία με τα ίδια υλικά ή απλώς ανακάτεψέ τα όλα για να βγει μεγαλύτερη σε ποσότητα.
Exit mobile version