Τυλιχτή ομελέτα με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί, για σπιτικό brunch
- 26 ΙΟΥΝ 2020
Να είναι καλά τα αυγά που έχουν πάντα μία θέση στο ψυγείο (και την καρδιά) μας. Ο βασιλιάς του πρωινού και του brunch μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες, ειδικά αν περνάς πολύ χρόνο στο σπίτι.
Σε περίπτωση που βαριέσαι να περάσεις ώρες στην κουζίνα σου, η ομελέτα είναι η νούμερο ένα επιλογή. Όπως και το να φτιάξεις ένα σπιτικό brunch το σαββατοκύριακο. Εμείς δεν σου δίνουμε μία απλή συνταγή για μία βαρετή ομελέτα. Θα κάνεις το πιάτο όπου η παράδοση συναντά την γκουρμεδιά.
Υλικά για την ομελέτα:
2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
μισό μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια καλά καθαρισμένο φρέσκο σπανάκι
Αλατοπίπερο
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
6 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας νερό
45 γραμμάρια φρέσκο κατσικίσιο τυρί
Οδηγίες για την ομελέτα:
- Σε ένα τηγάνι, λιώσε το μισό βούτυρο, ρίξε το κρεμμύδι και σώταρε για 8 λεπτά περίπου. Ρίξε το μισό σπανάκι, μία χούφτα τη φορά. Αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο για το τέλος. Άσε το μείγμα να κρυώσει και αφαίρεσε την υγρασία από το σπανάκι.
- Ανακάτεψε μαζί τα 3 αυγά με 1 κουταλιά νερό σε ένα μπολ. Αλατοπίπερο. Λιώσε 1 κουταλιά βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξε το μείγμα και πίεζε σιγά σιγά προς το κέντρο την ομελέτα με μία μαρίζ.
- Βγάλε την ομελέτα και γέμισέ την με το μισό τυρί και το μισό σπανάκι. Τύλιξε την και έτοιμη.Φτιάξε άλλη μία με τα ίδια υλικά ή απλώς ανακάτεψέ τα όλα για να βγει μεγαλύτερη σε ποσότητα.