TIPS

Το απίστευτο κόλπο που θα κρατήσει φρέσκα τα αυγά σου έως και 6 μήνες

Unsplash

Το σκηνικό έχει ως εξής: πεινάς πολύ, θες κάτι εδώ και τώρα, αλλά βαριέσαι φρικτά να σπαταλήσεις πάνω από 10 λεπτά στην κουζίνα. Ανοίγεις το ψυγείο και όταν βλέπεις κάτι αυγά στο βάθος αυτόματα σκέφτεσαι λαχταριστά αυγά μάτια και φρυγανισμένο ψωμί. Όταν όμως κοιτάς την ημερομηνία λήψης, αντί να τα ρίξεις στο τηγάνι, τα πετάς στα σκουπίδια γιατί έληξαν και αξίζει καθόλου να το ρισκάρεις.

Υπάρχει όμως τρόπος για να παρατείνεις τη ζωή των αυγών 

Σύμφωνα με το foodsafety.gov, τα φρέσκα ωμά αυγά μπορούν να διατηρηθούν στη συντήρηση 3-5 εβδομάδες και στην κατάψυξη μέχρι και 6 μήνες. Πώς; Σπας τα αυγά (προφανώς δεν τα βάζεις στην κατάψυξη με το τσόφλι), τα χτυπάς ελαφρά για να μην γεμίσουν πολύ αέρα και τα μοιράζεις σε ένα ταψάκι με θήκες για muffin. Καλύπτεις το ταψί με αλουμινόχαρτο και τοποθέτησέ το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.

Μόλις είναι έτοιμα τα βάζεις σε ένα τάπερ ή σακουλάκι και δεν ξεχνάς να σημειώσεις την ημερομηνία που τα έφτιαξες. Κάθε φορά που θα χρειαστείς ένα αυγό, μπορείς να το ξεπαγώσεις βάζοντάς το από το προηγούμενο βράδυ στη συντήρηση ή σε μπεν μαρί.

Αυτό το κόλπο θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμο αν κάνεις συχνά γλυκά και φοβάσαι μην ξεμείνεις καμία φορά από αυγά ή για τις μέρες που βαριέσαι να πας μέχρι το σούπερ μάρκετ και θέλεις να φας ομελέτα.

Τι καλό σου κάνουν τα αυγά

Κάπου εδώ αξίζει να θυμηθείς μερικά από τα αδιαφιλονίκητα οφέλη που σου προσφέρει το αυγό: Πρόκειται για μία φουλ πρωτεΐνούχα τροφή, πλούσια σε σελήνιο και ψευδάργυρο, αλλά και πολύ καλή πηγή βιταμινών B5, B12, D και φολικού οξέος. Στον κρόκο περιέχεται επίσης χολίνη, μια θρεπτική ουσία την οποία δεν λαμβάνουμε  σε ικανοποιητική ποσότητα οι περισσότεροι άνθρωποι. Η επαρκής πρόσληψη χολίνης συμβάλλει θετικά σε όλες τις εγκεφαλικές λειτουργίες, όπως αυτή της μνήμης. Επίσης, τα αυγά και συγκεκριμένα ο κρόκος τους, προκαλεί κορεσμό, οπότε τρώγοντας μια μικρή ποσότητα, μπορείς να χορτάσεις.

Exit mobile version