Το απόλυτο κόλπο για να μη μαυρίζουν οι μπανάνες
- 22 ΣΕΠ 2015
Νόστιμες οι μπανάνες, υγιεινές και με κάλλιο. Πόσες να φας όμως; Είναι δυνατόν να φας επτά μπανάνες σε μία εβδομάδα; Ή θα τις καταναλώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα ή θα πρέπει να τις προστατεύσεις με σωστό τρόπο.
Θέλεις να μάθεις πώς θα τις κρατήσεις φρέσκιες και ζωντανές; Δε χρειάζεσαι πολλά. Μία πλαστική σακούλα τροφίμων και μία πλαστική μεμβράνη.
Τύλιξε το μέρος που στηρίζονται οι μπανάνες με την διαφανή μεμβράνη και βάλτες στο ψυγείο μέσα στη σακούλα. Δε θα καταλήξουν για ακόμα μία φορά στα σκουπίδια.
Για όλα φταίει το αιθυλένιο που εκλύεται από το σημείο που θα καλύψεις με τη μεμβράνη. Το αιθυλένιο δρα ως φυτοορμόνη, αφού μεταφέρει το χημικό σήμα “έναρξης της ωρίμανσης”. Ενεργοποιεί και ρυθμίζει την ωρίμανση των καρπών (φρούτων), το άνοιγμα των ανθέων και την πτώση των φύλλων. Υπάρχει πλήθος ουσιών που δρουν ως φυτοορμόνες, αλλά το αιθυλένιο είναι η μόνη αέρια φυτοορμόνη.