Το gluten free και vegan πρωινό με μπανάνα και βρώμη, που αξίζει να δοκιμάσεις
- 30 ΜΑΙ 2017
Μπορεί το gluten free και το vegan, που διάβασες στον τίτλο να σε τρομάζει και να νομίζεις ότι η συνταγή που ακολουθεί είναι βαρετή και άνοστη αλλά πίστεψέ με αξίζει την προσοχή σου.
Οι συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις με τη βρώμη είναι πάρα πολλοί και καθόλου- ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ, βαρετοί κυρίως γιατί μπορείς να παίξεις με διάφορα φρούτα, τα οποία μπορείς να συνοδεύσεις είτε με γάλα είτε με γιαούρτι. Η παρακάτω συνταγή έχει ως βάση της το γάλα και την μπανάνα, αλλά το μυστικό της είναι ότι μπορείς να την ετοιμάσεις από το προηγούμενο βράδυ και να σε περιμένει το πρωί στο ψυγείο. Γενικότερα το concept ”βάζο- βρώμη” είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσεις γιατί α) σε βγάζει από τον κόπο πρωινό όταν νυστάζεις, β) σου επιτρέπει να φτιάξεις τη δική σου αγαπημένη συνταγή ακριβώς στις αναλογίες που επιθυμείς.
Υλικά
1/2 φλ. βρώμη
1/2 φλ. λιωμένη μπανάνα
2 κ.σ σπόροι chia
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ.γ κανέλα
2 κ.σ μέλι
3/4 φλ. γάλα (μπορείς να βάλεις και γάλα αμυγδάλου ή καρύδας)
1/2 φλ. φρέσκα βατόμουρα
1 μέτριο βάζο
Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τη λιωμένη μπανάνα, τους σπόρους chia, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα, το μέλι και το γάλα. Πρόσθεσε τα μούρα και βάλε το μείγμα σε ένα βάζο.
2. Άφησε το βάζο στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (ή και όλο το βράδυ)
3. Σέρβιρε με φρέσκα βατόμουρα και μπανάνα.
(Θερμίδες: 260)