TIPS

Το κόλπο για να βράσεις πολλά αυγά χωρίς να σπάσουν μεταξύ τους

Το να μπεις στη διαδικασία να γεμίσεις μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση, να βυθίσεις μια ντουζίνα αυγά μέσα σε αυτή και να περιμένεις να βράσουν είναι το πιο απλό, εύκολο και έξυπνο πράγμα που μπορείς να κάνεις αν θέλεις κάθε μέρα να παίρνεις μια δυναμική δόση πρωτεΐνης.

Μόνο που υπάρχει ένα προβληματάκι. Επειδή τα αυγά μετακινούνται κατά τη διάρκεια του βρασμού είναι πολύ πιθανό να τσουγκρίσουν και να σπάσουν πριν καν βράσουν. Αυτό εκτός από μη πρακτικό είναι και κάπως αηδιαστικό.

Φυσικά μπορείς να το αποφύγεις ακολουθώντας τρεις βασικούς κανόνες πριν ακόμα ανοίξεις το μάτι της κουζίνας:

1. Άφησε τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωμάτιου και βύθισε τα στο νερό της κατσαρόλας. Αν τα βάλεις όσο το νερό βράζει θα σπάσουν κατευθείαν από την απότομη εναλλαγή θερμοκρασίας. 

2. Αμέσως μετά πρόσθεσε 1/2 κ.γ. ξίδι για κάθε ένα αυγό που έχεις μέσα στην κατσαρόλα.

3. Τέλος, βάλε στον πάτο της κατσαρόλας δύο στρώσεις απορροφητικού χαρτιού.

Τώρα μπορείς να ανάψεις το μάτι της κουζίνας και να ξεκινήσεις τη διαδικασία.