TIPS

Το λάθος που κάνεις και καταστρέφεις τον νεροχύτη

shutterstock

Είσαι στην κουζίνα. Ήταν η λιγούρα της στιγμής. Ήσουν ανάμεσα σε παγωτό σοκολάτα με φιστίκι Αιγίνης και πατάτα τηγανητή με χοντρό αλάτι. Υπερίσχυσε η ανάγκη για αλμυρό εξού και το check in στο εν λόγω location. Την έφτιαξες, την έφαγες, την απήλαυσες και 15 λεπτά μετά επιστρέφεις για να καθαρίσεις. Και κάνει το λάθος το μεγάλο, η συχνότητα του οποίου θα σε οδηγήσει στην αντικατάσταση των σωληνώσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παίρνεις το τηγάνι και ρίχνεις το καυτό λάδι στον νεροχύτη. Το λάδι που περνά μέσα στους σωλήνες μπορεί να κάνει ζημιά στα υδραυλικά του σπιτιού. Δεν το θέλεις κάτι τέτοιο.

Το πιο βασικό από όλα είναι να περιμένεις να πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Ξέχασέ το μέχρι να κρυώσει και στη συνέχεια άδειασέ το σε ένα δοχείο.

Σκούπισε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και ύστερα μπορείς να το πλύνεις κανονικά στον νεροχύτη με σαπούνι και νερό.

Και πού θα πάει το λάδι; Μαζί με το δοχείο, μίας χρήσης κατά προτίμηση, θα το πετάξεις στον κάδο απορριμάτων.

Exit mobile version