ΑΥΓΟ

Το λάθος που κάνεις όταν βάζεις τα αυγά στο ψυγείο

Πήρες μόλις μία συσκευασία αυγά και είσαι έτοιμη να ανοίξεις το ψυγείο και να τα τοποθετήσεις. Δώσε μου ένα λεπτό γιατί μπορεί να κάνεις κι εσύ το λάθος που έκανα κι εγώ για πολύ καιρό. Πριν τα βγάλεις από τη χάρτινη συσκευασία τους και τα βάλεις στις ειδικές θήκες που έχει το ψυγείο καλό θα ήταν να σκεφτείς το λόγο που εξαρχής βρίσκονται σε αυτή.

Ο καλύτερος τρόπος να κρατήσετε φρέσκα τα αυγά είναι τα αφήσετε στη χάρτινη συσκευασία τους. Τα προστατεύουν από την υγρασία του ψυγείου και δεν επιτρέπουν τις διάφορες οσμές να εισχωρήσουν και να απορροφηθούν από τα αυγά.

Η διατήρηση στις ειδικές θήκες του ψυγείου δε συνιστάται καθώς είναι πιθανότερο να σπάσουν. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι θήκες βρίσκονται στην πόρτα του ψυγείου εκθέτοντάς τα  συνεχώς σε εναλλαγές θερμοκρασίας, κάθε φορά που ανοιγοκλείνει. Οι εναλλαγές θερμοκρασίας κάνουν τα αυγά να χαλάνε πιο γρήγορα, ακόμα κι αν ημερομηνία λήξης που αναγράφεται είναι σωστή.

 

«Στην περίπτωση των αυγών, υπάρχει ένα μεγάλο debate σχετικά με το πού πρέπει να αποθηκεύουμε τα αυγά, με κάποιους να υποστηρίζουν πως πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο και άλλους να υποστηρίζουν πως πρέπει να φυλάσσονται στον πάγκο της κουζίνας. To καλύτερο όμως είναι να τα φυλάμε στο ψυγείο, αλλά όχι στις πλαστικές αυγοθήκες που βρίσκουμε συχνά στην πόρτα των ψυγείων» θα πει στη βρετανική εφημερίδα The Sun η ειδική στη συντήρηση τροφίμων, Vlatka Lake.