ΒΙΒΛΙΑ

«Το μυστικό φαρμακείο»: Ένα ανατριχιαστικά επίκαιρο βιβλίο, είναι η επόμενη σειρά που θα σε καθηλώσει

Pexels

Το βιβλίο «Το μυστικό φαρμακείο» είναι μια συναρπαστική ιστορία μυστηρίου, θανάτου, πίστης και προδοσίας. Μια ιστορία για ένα αθόρυβο δίκτυο γυναικών, όπου βοηθά η μια την άλλη σε έναν κόσμο στραμμένο εναντίον τους.

«Το μυστικό φαρμακείο» αφηγείται μια ξεχασμένη ιστορία. Ένα υπόγειο δίκτυο γυναικών, μια δηλητηριώδης κληρονομιά εκδίκησης. Καλωσορίσατε στο μυστικό φαρμακείο.

Η Sarrah Penner κάνει ένα τολμηρό, ιδιαίτερο και ολοκληρωμένο ντεμπούτο, παρουσιάζοντας πειστικά τρεις ηρωίδες σε δύο διαφορετικές εποχές.

«Το μυστικό φαρμακείο» είναι μια συναρπαστική ιστορία μυστηρίου, θανάτου, πίστης και προδοσίας. Ξεδιπλώνεται μεταξύ παρόντος και παρελθόντος αποκαλύπτοντας τα καρδιοχτύπια και τα χαμένα όνειρα των τριών κεντρικών χαρακτήρων.

Το μυστικό φαρμακείο του χθες

Κρυμμένο στα βάθη του Λονδίνου του 18ου αιώνα, εκτελεί για την πελατεία του κάποιες πολύ ιδιαίτερες παραγγελίες.

Γυναίκες απ’ όλη την πόλη συζητούν ψιθυριστά για μια μυστηριώδη γυναίκα. Η Νέλα, πουλάει καλά κρυμμένα δηλητήρια για να τα χρησιμοποιήσουν ενάντια στους καταπιεστικούς συζύγους τους.

Όμως ο σκοτεινός κόσμος της Νέλα θα αρχίσει να κινδυνεύει όταν η νεότερη πελάτισσά της, η δωδεκάχρονη Ελάιζα, κάνει ένα μοιραίο λάθος.

Ο φαύλος κύκλος της βίας

Διακόσια χρόνια αργότερα, η επίδοξη ιστορικός Καρολάιν Πάρσγουελ ανακαλύπτει ένα παμπάλαιο μπουκαλάκι φαρμακοποιού στον Τάμεση.

Τότε αρπάζει την ευκαιρία να ερευνήσει την προέλευσή του, σε μια προσπάθεια να ξεχάσει τη φρικτή προδοσία του άπιστου συζύγου της.

Όταν όμως ανακαλύπτει τη σύνδεση ανάμεσα στο μπουκαλάκι και τις άλυτες εδώ και αιώνες δολοφονίες της φαρμακοποιού, το ταραχώδες παρόν της Καρολάιν προσκρούει σε μια εκρηκτική ιστορία.

Μια ιστορία η οποία δένει τη μοίρα της με τη μοίρα της Νέλα και της Ελάιζα και παίρνει μια απρόσμενη τροπή που διαπερνά το φράγμα του χρόνου.

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του βιβλίου, αποκλειστικά σε προδημοσίευση, στο Ladylike:

“Όταν  το νούμερο 3 της Μπακ Άλεϊ ήταν ένα ευυπόληπτο φαρμακείο για γυναίκες, το οποίο άνηκε στη μητέρα μου, αποτελείτο από ένα μόνο δωμάτιο.

Φωτισμένο από τις φλόγες αμέτρητων κεριών και συχνά γεμάτο πελάτισσες με τα μωρά τους, το μαγαζάκι ανέδιδε μια αίσθηση ζεστασιάς και ασφάλειας.

Εκείνη την εποχή, απ’ ό,τι φαινόταν, όλο το Λονδίνο ήξερε το μαγαζί για τις ασθένειες των γυναικών και η βαριά δρύινη εξώπορτα σπάνια έμενε κλειστή για ώρα.

Όμως πριν από πολλά χρόνια –αφότου πέθανε η μητέρα μου και αφότου με πρόδωσε ο Φρέντερικ και αφότου άρχισα να πουλάω δηλητήρια σε γυναίκες απ’ όλο το Λονδίνο– αναγκάστηκα να χωρίσω το μαγαζί σε δύο ξεχωριστά, διακριτά τμήματα.

Αυτό έγινε εύκολα με την τοποθέτηση ενός τοίχου με ράφια, που χώρισε το δωμάτιο στα δύο.

Το πρώτο δωμάτιο, στο μπροστινό μέρος, παρέμεινε απευθείας προσβάσιμο από την Μπακ Άλεϊ.

Οποιοσδήποτε μπορούσε να ανοίξει την εξώπορτα –ήταν σχεδόν πάντα ξεκλείδωτη–, αλλά οι περισσότεροι θα υπέθεταν ότι είχαν έρθει σε λάθος μέρος.

Πλέον δεν υπήρχε τίποτα στο δωμάτιο εκτός από ένα παλιό βαρέλι σιτηρών, και ποιος ενδιαφερόταν για ένα βαρέλι με σχεδόν σάπιο αποφλοιωμένο κριθάρι;

Κάποιες φορές, αν ήμουν τυχερή, αρουραίοι έκαναν φωλιά στη γωνιά του δωματίου και αυτό έδινε επιπλέον εντύπωση αχρησίας και παραμέλησης. Αυτό το δωμάτιο ήταν το πρώτο μου προπέτασμα καπνού.

Πράγματι, πολλές πελάτισσες σταμάτησαν να έρχονται. Είχαν μάθει για τον θάνατο της μητέρας μου και, αφότου εί- δαν αυτό το άδειο δωμάτιο, υπέθεσαν απλώς ότι το μαγαζί εί- χε κλείσει οριστικά.

Οι πιο περίεργοι ή δόλιοι –όπως ελαφροχέρικα αγοράκια– δεν αποθαρρύνονταν από την εγκατάλειψη. Ψάχνοντας κάτι να βουτήξουν, χώνονταν όλο και πιο βαθιά στο δωμάτιο, κοι- τάζοντας στα ράφια για να βρουν σκεύη ή βιβλία.

Τίποτα όμως δεν έβρισκαν, επειδή τίποτα δεν άφησα για να κλέψει κανείς, απολύτως τίποτα ενδιαφέρον. Έτσι πήγαιναν παρακάτω. Πάντα πήγαιναν παρακάτω.

Τι ανόητοι που ήταν –όλοι τους εκτός από εκείνες τις γυναίκες που τους είχαν πει οι φίλες, οι αδερφές και οι μανάδες τους πού να ψάξουν.

Μόνο εκείνες ήξεραν ότι το βαρέλι με το κριθάρι εξυπηρετούσε μια πολύ σημαντική λειτουργία: ήταν μέσο επικοινωνίας, ένα κρυφό μέρος για γράμματα, το περιεχόμενο των οποίων δεν τολμούσε κανείς να προφέρει φωναχτά.

Μόνο εκείνες ήξεραν ότι κρυμμένη ανάμεσα στα ράφια, αθέατη, υπήρχε μια πόρτα που οδηγούσε στο φαρμακείο μου για τις γυναικείες ασθένειες.

Μόνο εκείνες ήξεραν ότι περίμενα σιωπηλή πίσω από τα ράφια, με τα δάχτυλα λερά από υπολείμματα δηλητηρίου”.

 

 

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

H Sarah Penner εργάζεται στον χρηματοοικονομικό τομέα και είναι μέλος της Historical Novel Society και του Women’s Fiction Writers Association. Ζει με τον σύζυγό της και το σκυλάκι τους, τη Ζόι, στο Σεντ Πίτερσμπεργκ της Φλόριντα.

«Το μυστικό φαρμακείο» είναι το πρώτο της βιβλίο και πρόκειται να μεταφραστεί παγκοσμίως σε 40 χώρες, ενώ ετοιμάζεται να μεταφερθεί σε τηλεοπτική σειρά για το Fox.

«Το ντεμπούτο της Penner με μάγεψε… Καθηλωτικό και πολύ πρωτότυπο» έγραψε η best selling συγγραφέας FionaDavis, σύμφωνα με τους New York Times ενώ το Library Journal έκανε λόγο για «μια συναρπαστική ιστορία που σε καθηλώνει».

image description

Το βιβλίο «Το μυστικό φαρμακείο» κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

 

Exit mobile version