ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Το μυστικό συστατικό που θα απογειώσει τη μακαρονάδα σου

Μακαρονάδα. Μια λέξη, χίλιες εικόνες και άλλες τόσες σκέψεις που κάνουν το στομάχι σου να γουργουρίζει από πείνα και αυξάνουν κατακόρυφα την επιθυμία σου για ένα πιάτο με σπαγγέτι με κόκκινη πλούσια σάλτσα, φρέσκο βασιλικό και μπόλικο τριμμένο τυρί.

*τρέχει σαλάκι και μόνο στην ιδέα μιας bolognese*

Πώς μπορείς, λοιπόν, να κάνεις ακόμη καλύτερη μια μακαρονάδα; Γιατί ναι, προφανώς και μπορείς να αναβαθμίσεις μια συνταγή με την προσθήκη κατάλληλων υλικών. Μια κόκκινη σάλτσα π.χ αλλάζει τελείως αν ρίξεις κανέλα ή κύμινο, στην προκειμένη το μυστικό συστατικό για να απογειώσεις τη γεύση της είναι η κορεάτικη πάστα καυτερής πιπεριάς, το λεγόμενο gochujang (γκότσουτζανκ).

Αυτό το συστατικό, λοιπόν, δεν πρέπει να λείπει από την κουζίνα σου καθώς ο καυτερός, γλυκός και αλμυρός συνδυασμός του μπορεί να κάνει ενδιαφέροντα τα πιάτα που ετοιμάζεις, όπως σάλτσες, σούπες και μαρινάδες για κρέατα. Μπορείς να το βρεις σε μεγάλα σούπερ μάρκετ αλλά και σε εξειδικευμένα καταστήματα.