Το μυστικό υλικό για να κάνεις αφράτα scrambled eggs
- 26 ΙΑΝ 2017
Έχουμε εκθειάσει πολλές φορές τα αυγά και συγκεκριμένα τα αυγά μάτια (γιατί ας είμαστε ειλικρινείς είναι η πιο νόστιμη εκδοχή τους!), σήμερα όμως θα μιλήσουμε για την πιο αδικημένη συνταγή, αυτή των scrambled egg που θυμίζει λίγο τη δική μας στραπατσάδα ή καγιανά.
Οι περισσότερες συνταγές έχουν ως έξτρα συστατικό το γάλα, το οποίο αρκετοί υποστηρίζουν ότι κάνει αφράτα τα scrambled eggs. Ωστόσο το συστατικό που κάνει τη διαφορά και απογειώνει την υφή τους είναι το νερό.
Η σεφ Paula Deen επιβεβαιώνει τη χρήση του νερού καθώς όπως είπε δεν βαραίνει τα αυγά, όπως το γάλα· ”Το μυστικό είναι να προσθέσεις λίγο νερό στο μπολ μόλις ρίξεις τα αυγά και να τα χτυπήσεις αμέσως με το σύρμα. Όταν ζεσταίνεις το μείγμα το νερό που περιέχεται δημιουργεί ατμό στο εσωτερικό του με αποτέλεσμα να γίνονται πιο αφράτα τα αυγά στο τέλος”.
Τώρα ξέρεις!