Το πιο απλό κόλπο για να πετύχεις το τέλειο σαγανάκι φέτα
- 20 ΙΑΝ 2017
Ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα που συναντούν στη ζωή τους οι άνθρωποι (καθόλου υπερβολική δεν είμαι, όχι) είναι το ''να πάρουν φέτα και σαγανάκι ή δύο σαγανάκια και βλέπουμε''. Ακούγεται συνήθως πάνω από τον κατάλογο της ταβέρνας μια random Κυριακή σε μεγάλη παρέα.
Προσωπικά στηρίζω την απάντηση ”θα πάρουμε και τα δύο, τι εννοείς” γιατί προφανώς το κάθε τυρί έχει τη δική του μαγεία και συνεισφέρει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στην απόλαυση του φαγητού. Ναι, η φέτα, με το λάδι και τη ρίγανη θα είναι για πάντα στη καρδιά μας ως ένα από τα καλύτερα τυριά του κόσμου, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το τραγανό σαγανάκι, με το μέλι και το σουσάμι δεν είναι έστω ένα τσικ καλύτερό της.
*τρέχει σαλάκι και μόνο στην ιδέα του σαγανακίου*
Αρκετά όμως με τα πολλά λόγια, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το κόλπο που θα σε βοηθήσει να πετύχεις το τέλειο σαγανάκι φέτα, όπως αυτό που τρως στην αγαπημένη σου ταβέρνα.
Ποιο είναι αυτό; Να μουσκεύεις λίγο τη φέτα πριν την αλευρώσεις και να την βάζεις για τουλάχιστον μια ώρα στην κατάψυξη ώστε να σκληρύνει και να μην σου λιώσει στο τηγάνι. ΣΑΤΑΝΙΚΟ;
*extra tip: Μπορείς πάντα να την τυλίξεις σε χωριάτικο φύλλο αντί να την πασπαλίσεις με αλεύρι για να γίνει ακόμα πιο τραγανή.
Υλικά
400 γρ. φέτα (κομμένο σε δύο ορθογώνια κομμάτια)
100 γρ. αλεύρι
1,5 φλ. νερό
Μέλι, σουσάμι για το σερβίρισμα
λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση
1. Κόβεις προσεκτικά τη φέτα σε δύο ορθογώνια κομμάτια, την περνάς λίγο από το νερό για να βραχεί και την αλευρώνεις καλά.
2. Βάζεις για μια ώρα στην κατάψυξη τα κομμάτια της φέτας.
3. Τηγανίζεις σε καυτό λάδι προσέχοντας μην καεί
4. Στέγνωσε λίγο τη φέτα σε ένα πιάτο με χαρτί και στη συνέχεια πασπάλισέ το με σουσάμι και τελείωσε με λίγο μέλι.