ΣΥΝΤΑΓΗ

Το πιο νόστιμο μυλοκόπι ψήνεται στο φούρνο σε κρούστα αλατιού

Ακόμα κι αν δε σου αρέσει το ψάρι, ο σεφ Βασίλης Τζίμας είναι σίγουρο πως θα σε κάνει να αγαπήσεις αυτό το πιάτο. Το μυλοκόπι στον φούρνο σε κρούστα αλατιού, θα γίνει το αγαπημένο σου, αν δεν είναι ήδη μετά από τη λαχταριστή φωτογραφία.

Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια κι εμείς πεθαίνουμε στην πείνα αυτή τη στιγμή, θα περάσουμε κατευθείαν στο παρασύνθημα για να μάθουμε να φτιάχνουμε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο

Υλικά

1.5 κιλό μυλοκόπι ολόκληρο, καθαρισμένο

1 φινόκιο σε φέτες

1 λεμόνι σε φέτες

2 κιλα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Αλατίζουμε την κοιλιά και την γεμίζουμε με τις φέτες φινόκιο και του λεμονιού. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε 100μλ νερού. Ανακατεύουμε το νερό με το αλάτι μέχρι να πάρει την μορφή του χιονιού.

Σε ταψί στρώνουμε το αλάτι σε πάχος 2 εκ. Βάζουμε από πάνω το ψάρι και ρίχνουμε το υπόλοιπο αλάτι μέχρι το ψάρι να καλυφθεί ολόκληρο, πιέζοντας το αλάτι να γίνει συμπαγές. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 60 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσει τα ροδίζει το αλάτι στην μεριά της ουράς του ψαριού.

Όταν είναι έτοιμο, χτυπάμε δυνατά με το πίσω μέρος του κουταλιού για να σπάσει η κρούστα και αφαιρούμε την κρούστα μαζί με το δέρμα. Σερβίρουμε με χόρτα βραστά, πατάτες βραστές ή σκέτη σαλάτα.

Extra Tip!

Το ψάρι δεν θα είναι καθόλου αλμυρό, η κρούστα κρατάει την υγρασία μέσα και μένει το ψάρι με τα υγρά του και όλες τις γεύσεις. Με αυτή την διαδικασία μπορούμε να ψήσουμε όλα τα ψάρια από 500 γρ και πάνω. Απλά αλλάζει ο χρόνος ψησίματος. Κάθε μισό κιλό αντιστοιχεί σε 25 λεπτά ψησίματος.

Βρες περισσότερες συνταγές στο tzispot.com