Το προφιτερόλ της “τεμπελιάς”
- 18 ΜΑΡ 2019
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αγαπούν τα γλυκά αλλά όχι την πολύωρη παραμονή στην κουζίνα. Το προφιτερόλ της «τεμπελιάς» από το Cookpad.gr.
Υλικά
3 συσκευασίες μίνι κρουασανάκια με γέμιση μιλφέιγ
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ
750 ml γάλα για τη κρέμα
100 γρ σαντιγύ γκαρνί σε φάκελο
200 ml γάλα για τη σαντιγύ
Για την γκανάζ
125 γρ. μαύρη κουβερτούρα
125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
150 γρ. κρύο γάλα
1 κ.σ βούτυρο
1 κ.σ κονιάκ
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τις 2 κρέμες σε ξεχωριστά μπολ χτυπώντας το περιεχόμενο των φακέλων με το αντίστοιχο γάλα.
Ενώνουμε τις 2 κρέμες ανακατεύοντας με μαρίζα να γίνει ένα αέρινο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα κρουασανάκια κομμένα στην μέση και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το μείγμα μας στο μπολ σερβιρίσματος και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε την γκανάζ βάζοντας όλα τα υλικά (εκτός το κονιάκ) σε μπολ και τοποθετώντας τα στα μικροκύματα για 2 λεπτά στη πιο δυνατή ένταση. Ανακατεύουμε καλά και περνάμε από σίτα ώστε να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα (σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το κονιάκ).
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί όσο γίνεται και μετά τοποθετούμε τη γκανάζ μας πάνω από το άσπρο μείγμα. Γαρνίρουμε το γλυκό μας όπως θέλουμε και σερβίρουμε παγωμένο.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ COOKPAD.GR
Το πιο εύκολο προφιτερόλ λευκής σοκολάτας
*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr