ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Το sushi μπανάνας είναι το επιδόρπιο που πρέπει να δοκιμάσεις

Αν είσαι από εκείνες που λατρεύουν το sushi σε -σχεδόν- όλες τις παραλλαγές του, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις και αυτή την πιο γλυκιά εκδοχή, που όμως έχει ήδη καταφέρει να γίνει συζήτηση στα στόματα των απανταχού καλοφαγάδων (vegan και μη).

Βλέπεις, ό,τι είναι τυλιχτό και αποκαλείται ως sushi δεν χρειάζεται να είναι αλμυρό απαραίτητα και να συνοδεύεται και από soy sauce.

Η διαδικασία για να φτιάξεις sushi μπανάνας είναι απλή και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

Τι χρειάζεσαι

Τρεις μπανάνες, φυστικοβούτυρο, μαύρη σοκολάτα, ένα μικρό μπολ κι ένα μαχαίρι. Τα φιστίκια, οι νιφάδες καρύδας, οι σπόροι από chia ή σουσάμι είναι προαιρετικά, για το τελείωμα.

Τι κάνεις

Καθάρισε τις μπανάνες και χρησιμοποίησε το μαχαίρι για να τις καλύψεις με φυστικοβούτυρο. Στη συνέχεια, λιώσε τη μαύρη σοκολάτα στο μπολ σ’ ένα φούρνο μικροκυμάτων (τα 30” είναι αρκετά) και αφού λιώσει, με προσοχή τη χύνεις πάνω από τις μπανάνες με το φυστικοβούτυρο.

Και τα “προαιρετικά”;

Αν θες, αφού βάλεις και τη σοκολάτα πάνω στις μπανάνες, προσθέτεις το σουσάμι, το chia, την καρύδα ή τα φιστίκια είτε όλα μαζί ως topping.

Αφήνεις τη σοκολάτα να σταθεροποιηθεί για 10′ και μετά κόβεις τις μπανάνες σε κομμάτια στο μέγεθος του sushi και σερβίρεις.

Σου το είπαμε ότι θα είναι νόστιμο.

Exit mobile version