Το βασικό λάθος που κάνεις όταν βράζεις μακαρόνια
- 3 ΦΕΒ 2018
Το σωστό βράσιμο των μακαρονιών αποδεικνύεται πρόκληση ακόμα και για μάγειρα με πολυετή εμπειρία στις πλάτες του.
Εδώ στο Ladylike, έχουμε μιλήσει ουκ ολίγες φορές για τα μακαρόνια και πόσο σημαντικό είναι το στάδιο του βρασίματος τους τονίζοντας τα σημαντικότερα λάθη. Ήρθε η ώρα να προσθέσουμε ακόμα ένα στη λίστα (όχι τίποτα άλλο, αλλά διορθώνοντας το θα γίνεις καλύτερη).
Ειδικά σε καταστάσεις μεγάλης πείνας, οι περισσότεροι δεν έχουμε υπομονή και ρίχνουμε τα μακαρόνια πριν βράσει το νερό. Κι ενώ πιστεύεις ότι με αυτό τον τρόπο θα φας πιο γρήγορα, στην πραγματικότητα, επιβραδύνεις τη διαδικασία.
Προσθέτοντας μακαρόνια μέσα σε χλιαρό νερό το μόνο που καταφέρνεις είναι να ρίξεις κι άλλο τη θερμοκρασία του νερού και να περιμένεις εκ νέου να ξεκινήσει η διαδικασία βρασμού. Είναι αυτό καλό για τα μακαρόνια; Δεν είναι. Γιατί; Επειδή όσο μένουν στο χλιαρό νερό «λασπώνουν».
Η λύση είναι προφανής. Περίμενε να βράσει το νερό και μόνο τότε ρίξε τόσο μακαρόνια, όσο και την ανάλογη ποσότητα αλατιού.