Τόσο καιρό έφτιαχνες λάθος το παγωμένο τσάι
- 9 ΙΟΥΝ 2016
Ένας από τους καλύτερους τρόπους να δροσιστείς το καλοκαίρι (εκτός από την παγωμένη μπύρα και τα κοκτέιλ) είναι το κρύο τσάι. Είσαι σίγουρη όμως ότι τόσο καιρό το φτιάχνεις σωστά;
Αν είσαι από εκείνους που δεν αγοράζουν έτοιμο τσάι, αλλά προτιμάς να το ετοιμάζεις μόνη στο σπίτι τότε πολύ πιθανόν ακολουθείς λάθος διαδικασία.
Ο λάθος τρόπος
1. Ετοιμάζεις το τσάι της προτίμησής σου.
2. Το βάζεις στο ψυγείο για να κρυώσει.
3. Γεμίζεις το ποτήρι σου παγάκια και το απολαμβάνεις κάνοντας αυτό το μακρόσυρτο και χορταστικό “Ααααααχ”.
Το πρόβλημα με αυτό τον τρόπο παρασκευής του είναι ότι καταλήγεις να πίνεις νερωμένο τσάι με πολύ λιγότερο άρωμα και γεύση. Εμείς βρήκαμε τον πιο απλό τρόπο για να απολαύσεις όπως πρέπει το κρύο σου τσάι.
Ο σωστός τρόπος
1. Ετοιμάζεις το τσάι βάζοντας 2πλασια ποσότητα από ό,τι συνήθως.
2. Μόλις βράσει το αφήνεις για 4- 5 λεπτά για να βγάλει περισσότερο άρωμα
3. Το σερβίρεις απευθείας σε ένα ποτήρι γεμάτο πάγο.
Αυτό το κόλπο δουλεύει γιατί ο πάγος όταν λιώνει δεν αλλοιώνει τη γεύση του τσαγιού σου, άσε που δεν χρειάζεται να περιμένεις έξω από την πόρτα του ψυγείου μέχρι να κρυώσει.