ΦΑΓΗΤΟ

Τοστ με κολοκύθα, προσούτο και τηγανιτό αυγό

To cookbox.gr σου προτείνει να αφιερώσεις μισή ώρα για να φτιάξεις ένα πρωτότυπο, χορταστικό και γευστικό τοστ.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. κολοκύθα κόκκινη

1 σκελίδα σκόρδο

θυμάρι 1/2 κ.γ.

1 κ.γ. ξερή ρίγανη

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

40 γρ. προσούτο ή 4 φέτες

15 ml. ελαιόλαδο και επιπλέον 15 ml. για την κολοκύθα

4 αβγά

4 φέτες σταρένου ψωμιού

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Άτομα: 4

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων το σκόρδο με το θυμάρι και επεξεργαζόμαστε μέχρι να λιώσει το σκόρδο και να ομοιογενοποιηθεί με το θυμάρι.

Προθερμάινουμε το φούρνο στους  220 βαθμούς C.

Βάζουμε τις φέτες της κολοκύθας σε ένα μπόλ και προσθέτουμε λίγο λάδι, το μίγμα του σκόρδου που φτιάξαμε, τη ρίγανη, πιπέρι και 2 πρέζες αλάτι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστε να καλυφούν οι φέτες της κολοκύθας απο το μίγμα και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτό και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν οι φέτες κολοκύθας. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτό και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσει η κολοκύθα. Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και αφήνουμε τις φέτες της κολοκύθας να κρυώσουν.

Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις φέτες του προσούτο και τις σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές. Βγάζουμε το προσούτο απο το τηγάνι και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε 1 κ.σ. λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Σπάμε τα αυγά μέσα στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. Αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά και μεταφέρουμε τα τηγανιτά αυγά σε ένα πιάτο.

Παίρνουμε μια φέτα ψωμιού και τοποθετούμε μια μεγάλη ποσότητα απο τις ψητές φέτες της κολοκύθας, καλύπτουμε την κολοκύθα με το προσούτο και τέλος τοποθετούμε το αυγό.

Σερβίρουμε το τόστ άμεσα.

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Τάρτα πικρής σοκολάτας

Σουφλέ σοκολάτας με άρωμα Bailey’s

Exit mobile version