Τρεις απολαυστικές συνταγές για να αξιοποιήσεις τα leftovers του πασχαλινού τραπεζιού
- 20 ΑΠΡ 2020
Το φετινό Πάσχα ήταν πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα. Τα περιοριστικά μέτρα λόγω συνθηκών μας κράτησαν μακριά από τα χωριά, μακριά από τις εξοχές και μακριά από το σούβλισμα του αρνιού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το φετινό Πάσχα δεν ήταν το ίδιο ωραίο με τα προηγούμενα. Μείναμε σπίτι και μοιραστήκαμε τις στιγμές με τους δικούς μας ανθρώπους. Με άλλους στον ίδιο χώρο, με άλλους μέσα από μια οθόνη. Κι ας ήμασταν μακριά, η ουσία είναι ότι ήμασταν #mazistospiti. Βάλαμε το αρνί στον φούρνο (αντί για τη σούβλα), ήπιαμε μια παγωμένη μπύρα FIX Hellas και δημιουργήσαμε νέες αναμνήσεις, μέχρι τις επόμενες.
Μέχρι εδώ, όλα καλά. Τι κάνουμε, όμως, με το φαγητό που περίσσεψε από το Πασχαλινό τραπέζι; Αξιοποιούμε τα leftovers, δημιουργώντας νέες, εύκολες και απολαυστικές συνταγές. Όπως αυτές που σου δίνουμε παρακάτω με τη βοήθεια του σεφ, Χάρη Μπονάνου. Αν περισσέψει κριθαράκι, μπορείς να το ‘μεταμορφώσεις’ στις πιο νόστιμες τραγανές μπουκιές. Αν, πάλι, περισσέψει αρνί σου δίνουμε δύο εναλλακτικές. Μία γι’ αυτούς που αγαπούν τα sandwiches και μία γι’ αυτούς που αγαπούν τις πίτες και τα πιτάκια.
Τραγανές μπουκιές με μπέικον & τυριά
Υλικά:
200 γρ. κριθαράκι μαγειρεμένο
8 φέτες μπέικον
100 γρ. παρμεζάνα
150 γρ. μοτσαρέλα
2 αυγα
Τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο
Φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση:
Μαγειρεύουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά και κόβουμε σε μικρές λωρίδες. Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε το κριθαράκι, το μπέικον, τα τυριά, τα μπαχαρικά μας, 50 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη και τα αυγα και ομογενοποιούμε με μια κουτάλα.
Έχουμε δίπλα ένα μπολ με νερό και ραντίζουμε τα χέρια μας. Πλάθουμε μπαλίτσες των 40 γραμμαρίων και τις περνάμε από την φρυγανιά.
Τηγανίζουμε και σερβίρουμε με σάλτσα τομάτας.
Open Sandwich με αρνί
Υλικά:
Αρνί σε μικρά κομμάτια
2 φέτες ψωμί φρυγανισμένες
BBQ sauce
Τυριά
Ελαιόλαδο
Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Πίκλες
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι με λάδι και βούτυρο προσθέτουμε το ψωμί και δίνουμε χρωμα και από τις δύο μεριές. Αλείφουμε με BBQ sauce, βάζουμε το αρνί και τα τυριά.
Ψήνουμε σε φούρνο για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Κόβουμε τις πίκλες σε ψιλές ροδέλες και κλείνουμε το sandwich μας.
Πιτάκια αρνιού με φύλλο κρούστας
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Leftovers από το αρνί
1 πακέτο των 500 γρ. σάλτσα τομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
1 αστεροειδής γλυκάνισος
Φρέσκα μυρωδικα
2 κρεμμύδια
1 σκ. σκόρδο
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε λωρίδες (5-7 εκ). Θα χρησιμοποιήσουμε τα leftovers από το αρνί για τη γέμιση, αφού πρώτα το μαγειρέψουμε σε κόκκινη σάλτσα τομάτας μέχρι να ζεσταθεί ξανά.
Τοποθετούμε το αρνί στη γωνία της κάθε λωρίδας και τυλίγουμε τα πιτάκια μας σε σχήμα τρίγωνο.
Τα τηγανίζουμε, τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Καλή απόλαυση.
Μερικές ωραίες ιδέες θα σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις ό,τι έμεινε από το Πασχαλινό τραπέζι. Νόστιμο φαγητό, παγωμένες μπύρες FIX στο τραπέζι και θετική ενέργεια. Απλά, καθημερινά πράγματα που όμως μπορούν να κάνουν κάθε μέρα που περνάμε #mazistospiti ξεχωριστή.