Τζουτζούκα: Το πιο αλήτικο bistro του Ρουφ σε μαθαίνει να τρως σαν βασίλισσα
- 1 ΙΟΥΛ 2022
«Ένας καλός εστιάτορας πρέπει να αγαπάει τον πελάτη, να του δίνει να φάει ό,τι τρώει ο ίδιος. Να λειτουργεί σαν καπετάνιος, να ηγείται της ομάδας του, να υπάρχει αλληλοσεβασμός. Εμείς εδώ είμαστε σαν οικογένεια». Ο Αντώνης Λιώλης είναι ο ιθύνων νους πίσω από την Τζουτζούκα, το εστιατόριο που στην ψυχή του είναι περισσότερο ένα αλήτικο bistro.
Έναν χρόνο μετά, βλέπει το μαγαζί του να έχει κερδίσει το στοίχημα της οικειότητας και της φιλοξενίας, φέρνοντας στα τραπέζια του ανθρώπους με όρεξη για νόστιμο, ανεπιτήδευτο φαγητό και διάθεση για διασκέδαση.
Η Τζουτζούκα είναι πλέον ένα στέκι στη γειτονιά του Ρουφ, για να δοκιμάσεις ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις χωρίς περιορισμούς, να απολαύσεις το κρασί σου αλλά και τα κλασικά κοκτέιλ, όπως Negroni, Λιμοντσέλο Spritz και Margarita, και να ακούσεις καλές μουσικές. Ιδανικός προορισμός για όμορφες βραδιές μετά τη δουλειά αλλά και τα μεσημέρια της Κυριακής, για να βρεις καταφύγιο στην άνετη αυλή πίσω από τις πράσινες φυλλωσιές και να παρατείνεις την έξοδό σου μένοντας για ποτό.
Τα πιάτα που συνθέτουν το μενού έχει επιμεληθεί ο chef Γιώργος Παπανδρέου και είναι εμπνευσμένα από τα ταξίδια και τις μνήμες του Αντώνη. Το φαγητό είναι συναίσθημα λέμε συχνά και η αλήθεια είναι πώς από το προζυμένιο ψωμί που αναδεικνύεται σε όμορφο καλωσόρισμα μέχρι τα γλυκά, νιώθεις μια απρόσμενη οικειότητα γεύσεων.
Το τηγανητό κουνουπίδι με χειροποίητη μαγιονέζα, lime, κάρυ, φρέσκο κόλιανδρο και τσίλι είναι μία ευχάριστη έκπληξη και το tiradito με λαβράκι σε ζωμό ντομάτας, lime, κρέμα πιπεριάς, βασιλικό και σουσάμι μια δροσιστική έκρηξη. Παστή παλαμίδα στη σχάρα με αρμύρα και μαυρομάτικα και σαλατούρι με σαλάχι ολοκληρώνουν τις προτάσεις για όσους αγαπούν τις καλοκαιρινές γεύσεις.
Οι λάτρεις του κρέατος, βρίσκουν αυτό που ζητούν στο ταρτάρ μόσχου, το μοσχαρίσιο μεδούλι στη σχάρα, την ταλιάτα μόσχου και στο λαχματζούν – μία αφράτη πίτα με αρνίσιο κιμά, γιαούρτι, μαϊντανό, ξερό κρεμμύδι και σουμάκ.
Η κουζίνα δεν εγκλωβίζεται όμως σε «πρέπει». Αντιθέτως, ψάχνεται ανάλογα την εποχή, τα καλούδια της αγοράς και τις διαθέσεις. Τα πιάτα αλλάζουν, μπαίνουν αρκετά ημέρας και γενικά υπάρχει μία αίσθηση ελευθερίας – ακόμα και στις λίστες με τα κρασιά και τα ποτά.
Ετικέτες από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα, έχουν επιλεχθεί ώστε να ταιριάζουν με το φαγητό, κι έτσι κάποιος βρίσκει πολύ ωραίες επιλογές σε ποτήρι, καθώς επίσης σε αποστάγματα και φυσικά cocktails, με τις προτάσεις να έχουν εμπλουτιστεί αρκετά.
Κράτα χώρο για γλυκό, γιατί σε περιμένει εκμέκ παραδοσιακό με αμύγδαλα και ganache σοκολάτας 65%, σάλτσα από κόκκινα φρούτα και crumble φουντουκιού κλείνουν ιδανικά κάθε γεύμα.
Τζουτζούκα, Μεγάλου Βασιλείου 32, Ρουφ, Τηλ. 21 1715 6730
Ανοιχτά καθημερινά εκτός Δευτέρας, 17:00-01:00 και Κυριακή 15:00-00:00.