TIPS

Πασχαλινά αυγά: Τα 6 μυστικά που πρέπει να ξέρεις για να τα βάψεις σωστά

Unsplash

Ήρθε η στιγμή να βάψεις τα πασχαλινά αυγά. Έχεις ετοιμάσει όλα τα σκεύη στην κουζίνα και είσαι έτοιμη. Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία καλό θα ήταν να διαβάσεις τα tips μας για ένα σίγουρο και επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Το να βάψεις τα πασχαλινά αυγά εκτός από έθιμο είναι και μία καλή ευκαιρία να μπείτε όλοι στην κουζίνα και να μοιράσετε αρμοδιότητες για να γίνει η δουλειά εύκολα και γρήγορα.

Βάψιμο αυγών: Τα 6 μυστικά που πρέπει να ξέρεις

1. Αφήνουμε το αυγά εκτός ψυγείου για 2-3 ώρες περίπου, ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ρωγμές.

2. Στον πάτο της κατσαρόλας βάζεις μία πετσέτα και τοποθετείς επάνω τα αυγά. Η πετσέτα θα βοηθήσει ώστε να μη σπάσουν τα αυγά κατά το βρασμό.

3. Γεμίζεις την κατσαρόλα με νερό και προσέχεις να καλύπτει τα αυγά.

4. Μόλις αρχίσει το νερό να κοχλάζει ρίχνεις 1 κ.σ ξύδι και χαμηλώνεις τη φωτιά. Δεν τα βγάζεις αμέσως από το νερό. Περιμένεις 20 λεπτά και μετά τα βγάζεις προσεκτικά.

5. Τα αφήνεις να κρυώσουν πάνω σε μία απορροφητική πετσέτα και ετοιμάζεις τη βαφή.

6. Ακολουθείς τις οδηγίες της βαφής και προσθέτεις μπόλικο ξύδι στο μείγμα ώστε να έχουν ένα λαμπερό χρώμα. Βάζεις και βγάζεις τα αυγά προσεκτικά και τα τοποθετείς σε χαρτί κουζίνας.

6. Όταν πια είσαι σίγουρη πως έχουν στεγνώσει τα γυαλίζεις με ελαιόλαδο.