ΣΥΝΤΑΓΗ

Βελουτέ αρακά με σοταρισμένα μανιτάρια και καλή όρεξη

123RF

Το Tastyday.gr ετοιμάζει βελουτέ σούπα αρακά με συνοδεία σοταρισμένων μανιταριών. Η συνταγή είναι απλή και είναι έτοιμη σε λιγότερο από μισή ώρα.

Υλικά

1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο

4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

½ κύβο μυρωδικών βιολογικό

Αλάτι και πιπέρι

1 σακουλάκι κατεψυγμένο αρακά βιολογικό (450γρ.)

250 γρ. μανιτάρια λευκά

2 μέτριες πατάτες βιολογικές χοντροκομμένες

500 ml νερό περίπου

½ κούπας περίπου φρέσκο γάλα

2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και ρίχνουμε αμέσως τις πατάτες και τον αρακά. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε τον κύβο. Σοτάρουμε ένα λεπτό. Ρίχνουμε το νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά για να πάρει βράση. Αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 20, το πολύ, λεπτά. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε το φαγητό μας προσπαθώντας να λιώσουν όλα κομμάτια και να γίνει «βελούδο». Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ή τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια σε πολύ δυνατή φωτιά μαζί με τις σκελίδες σκόρδου. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις είναι έτοιμα τα απομακρύνουμε από τη φωτιά. Τα αφήνουμε σε ένα πιάτο και τα προσθέτουμε στο πιάτο μας όταν σερβίρουμε τη σούπα μας.

Αν η σούπα σας φαίνεται κάπως πηχτή προσθέτετε λίγο γάλα ή νερό μέχρι να έχετε την επιθυμητή για εσάς πυκνότητα.

 

Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr

Γρήγορο μπουργκινιόν με κόκκινο κρασί

Τραχανότο με μανιτάρια και σπανάκι

Κουνουπίδι κοκκινιστό

Exit mobile version