Βελουτέ σούπα με σέλερι και φινόκιο
- 28 ΟΚΤ 2015
To cookbox.gr μας δείχνει τον τρόπο να φτιάξουμε γευστική και εύκολη βελουτέ σούπα με σέλερι και φινόκιο.
8 σέλερι κομμένα σε μικρά κομμάτια
1/2 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φετούλες
2 σκελίδες σκόρδου
3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
960 ml ζωμό κότας
45 ml ελαιόλαδο
Αλάτι 1 κ.γ.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
30 φρέσκο χυμό λεμόνι
Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Άτομα: 4
Βάζουμε τα κομμάτια του σέλερι, το φινόκιο και τις σκελίδες του σκόρδου σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα τα λαχανικά.
Στο μεταξύ βάζουμε το ζωμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τις πατάτες. Βράζουμε το ζωμό με τις πατάτες σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε τα ψητά λαχανικά και αφήνουμε για λίγο ακόμη σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να μην είναι καυτά.
Αφού κρυώσει ελαφρώς η σούπα, τη μεταφέρουμε στο μπλέντερ και επεξεργαζόμαστε μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.
Βάζουμε τη βελουτέ σούπα ξανά στην κατσαρόλα και την αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολάκια και γαρνίρουμε με φυλλαράκια σέλινου και μάραθου.