Ώρα για εύκολο σουφλέ λαχανικών
- 14 ΑΥΓ 2015
Το cookbox.gr σου προτείνει να εκμεταλλευτείς τα λαχανικά εποχής και να τα βάλεις στο φούρνο, φτιάχνοντας ένα γευστικό και χορταστικό σουφλέ.
100 γρ. Βιτάμ soft
8 ψωμί για τοστ χωρίς κόρα
3 αβγά
280 ml. κρέμα γάλακτος
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
100 γρ. ένταμ τριμμένο
2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
1 μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
10 φύλλα βασιλικού, 20 γρ. περίπου
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Άτομα: 6
Αλείφουμε ένα πυρίμαχο ταψί με τη μισή ποσότητα Βιτάμ.
Μουσκεύουμε τα ψωμάκια του τοστ και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Ψήνουμε τα λαχανικά (μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές) στον φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά περίπου.
Τοποθετούμε τα ψημένα λαχανικά εναλλάξ στο ταψί.
Προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας, τον βασιλικό και τα τριμμένα τυριά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και τα αβγά μαζί με ανάλογο αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα τριμμένα τυριά.
Λιώνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ και το περιχύνουμε πάνω από το ταψί.
Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.