Ώρα για σπαγγέτι πουτανέσκα
- 22 ΜΑΙ 2014
Το Cookbox.gr σε συνεργασία με το Cosmo.gr σου δίνει μια γευστική συνταγή για σπαγγέτι πουτανέσκα. Κράτα σημειώσεις!
ΥΛΙΚΑ
Αλάτι κατά βούληση
45 ml. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
3 αντζούγιες πλυμένες καλά, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
1/4 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
4 ντομάτες , στον τρίφτη
500 γρ. σπαγγέτι
100 γρ. μαύρες ελιές Καλαμάτας, χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε φέτες
2 κ.σ. κάπαρη
φρέσκια ρίγανη (1κ.σ.), τριμμένη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
Χρόνος Προετοιμασίας
20 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
4 άτομα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις αντσούγιες και την πάπρικα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το σκόρδο να πάρει χρυσαφί χρώμα για 1 έως 2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε και την ντομάτα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 8-10 λεπτά μέχρι η σάλτσα να είναι ελαφρώς παχύρευστη.
Βάζουμε τα ζυμαρικά στο νερό που βράζει και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν al dente.
Όταν η σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμη, προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη και την ρίγανη και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό και στραγγίζουμε τα μακαρόνια καλά. Επιστρέφουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό από τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Συνοδεύουμε με σκορδόψωμο
Διάβασε επίσης
Αρνάκι με ούζο, ντομάτα, δεντρολίβανο και πατάτες στο φούρνο από το Χρήστο Τζιέρα