ΦΑΓΗΤΟ

Χριστουγεννιάτικο κέικ με κάστανο και σοκολάτα

Το cookbox.gr μοιράζεται μαζί σου τα μυστικά της Εβίτας Παπαχαραλάμπους για ένα νόστιμο κέικ με κάστανο και επικάλυψη σοκολάτας. Είναι μια εύκολη συνταγή, για την εκτέλεση της οποίας δεν θα χρειαστεί να αφιερώσεις πάνω από μια ώρα.

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. βούτυρο και 10 γρ. για τη φόρμα

170 γρ. ζάχαρη καστανή

5 αβγά

80 ml ρούμι μαύρο

80 ml νερό

40 ml χυμό πορτοκάλι

400 γρ. κάστανα καθαρισμένα και βρασμένα με 100 γρ. ζάχαρη και 6-10 κάστανα για τη διακόσμηση

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Αλάτι μια πρέζα

1/2 μπαστουνάκι βανίλια

40 ml. κρέμα γάλακτος

120 γρ. σοκολάτα 55% τεμαχισμένη

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κεικ:

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά προσθέτουμε το ρούμι με το νερό και τον χυμό εναλλάξα με το αλεύρι και τις υπόλοιπες σκόνες . Βουτυρώνουμε 1φόρμα, ρίχνουμε μέσα το μίγμα έτσι ώστε να καλύψει τα ¾ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40΄.

Για την επικάλυψη:

Σε μπεν μαρι λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε πάνω από το κρύο κέικ.

Tip: Υπολογίζουμε στον χρόνο εκτέλεσης και το καθάρισμα των κάστανων που δεν είναι συγκεκριμένος. Καλύτερα να τα έχουμε καθαρισμένα από την προηγούμενη μέρα.

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Μοσχάρι με πιπεριές

Σούπα με μαυρομάτικα φασόλια και σέσκουλα

Exit mobile version