ΣΥΝΤΑΓΕΣ

5 συνταγές του TikTok για να φάει το παιδί σου όποιο φαγητό απεχθάνεται

Unsplash

Υπάρχουν ορισμένα φαγητά που τα παιδιά δεν τολμάνε να πλησιάσουν, και όταν τυχαίνει να βρίσκονται στο τραπέζι η γκρίνια και η άρνηση είναι ατελείωτη.

Πως θα αντιδρούσαν όμως αν τα χειρότερά τους λαχανικά, ήταν καμουφλαρισμένα με ένα σωρό πεντανόστιμα μυρωδικά και τυριά; Νομίζω δεν θα είχαν αντίρρηση να δοκιμάσουν. Άλλωστε τα παιδιά είναι οπτικοί τύποι, και όταν το γεύμα τους είναι πολύχρωμο, ζουμερό και τραγανό δεν μπορούν να αντισταθούν.

Με τις συνταγές που σου έχω, από το TikTok, δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου όταν το μικρό παιδί σου καταβροχθίσει το μπρόκολο και το κουνουπίδι που του σέρβιρες. Για πάμε να τις δούμε αναλυτικά.

Λαχανάκια Βρυξελλών με παρμεζάνα

Υλικά

500 γρ.  λαχανάκια Βρυξελλών

1 φλιτζάνι νερό

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βράσε τα λαχανάκια για 8’ σε ένα κατσαρολάκι (ή στον φούρνο μικροκυμάτων σε ένα μπολ, προσθέτοντας 1 φλιτζάνι νερό). Τα λαχανάκια θέλουμε να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε ελαφρώς, μην λιώσουν.

Στράγγισέ τα και τοποθέτησέ τα στο ταψί σου, πιέζοντας προς τα κάτω το καθένα για να ισιώσουν.

Πρόσθεσε το σκόρδο με το λάδι και ό,τι άλλο καρύκευμα προτιμάς και πασπάλισε και την παρμεζάνα από πάνω (μπορείς να κάνεις και συνδυασμό τυριών). Αλλά να ξέρεις ότι χρειάζονται αρκετό αλάτι.

Ψήσε στον φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

 

Τραγανά ρεβίθια στον φούρνο (τέλειο σνακ, σαν τσιπς)

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνια μαγειρεμένα ρεβίθια

Λίγο ελαιόλαδο

Πάπρικα, σκόνη κάρυ ή άλλα μπαχαρικά

Αλάτι

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και άπλωσε μία λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.

Άπλωσε τα ρεβίθια σε μια πετσέτα κουζίνας και στέγνωσέ τα. Αφαιρέστε όποιον φλοιό εξέχει.

Μετάφερε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και πρόσθεσε όλα τα μπαχαρικά, ελαιόλαδο και αλάτι.

Άπλωσε τα ρεβύθια πάνω στη λαδόκολλα και ψήσε για 20 έως 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να φαίνονται τραγανά.

 

Μακαρονάδα με μπρόκολο (mac ‘n’ cheese)

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

2 κουταλιές βούτυρο

2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλιτζάνια γάλα 2%

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

1 φλιτζάνι τσένταρ

1 φλιτζάνι γραβιέρα

3 φλιτζάνια μπρόκολο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μαγείρεψε τα ζυμαρικά (της αρεσκείας σου) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τοποθέτησε το μπρόκολο σε ένα δοχείο/σουρωτήρι πάνω από την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά για 1-2 λεπτά. Στράγγισε καλά τα ζυμαρικά και άσε το μπρόκολο στην άκρη.

Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά, λιώσε το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι. Ανακάτεψε ελαφρά το αλεύρι και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ροδίσουν, περίπου 2 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίξε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας,  τη μουστάρδα και το πιπέρι. Άφησε το μείγμα να βράσει, μετά χαμήλωσε και άστο να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κάθε τόσο έως ότου να πήξει η σάλτσα, περίπου 5-7 λεπτά.

Τέλος, πρόσθεσε το τυρί, τα ζυμαρικά και το μπρόκολο. Ανακάτεψέ τα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

 

Τηγανητό κοτόπουλο με κορν φλέικς

Υλικά

100 γραμμάρια κοτόπουλο

2 φλιτζάνια κορν φλέικς

1 αυγό

½ φλιτζάνι αλεύρι

2 φλιτζάνια φυτικό λάδι

Τσίλι σε σκόνη

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σπάσε το αυγό σε ένα μπολάκι. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και τσίλι.

Βούτηξε τα κομματάκια κοτόπουλο πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και μετά στα κορν φλέικς.

Ζέστανε το φυτικό λάδι στο τηγάνι σου και στη συνέχεια πρόσθεσε το κοτόπουλο. Ασ’ το να τηγανιστεί μέχρι να ροδίσει.

 

Nachos από κουνουπίδι

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

5 φλιτζάνια κουνουπίδι, κομμένα σε φέτες

3/4 φλιτζάνι τσένταρ

1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε φέτες

1/2 φλιτζάνι ντοματίνια, ψιλοκομμένα

1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/4 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες ή ψιλοκομμένο

1/3 φλιτζάνι προβρασμένα φασόλια

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψέκασε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος με σπρέι μαγειρέματος, ελαιόλαδο ή λάδι αβοκάντο.

Κόψε το κουνουπίδι σε φέτες.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το λάδι, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, το κύμινο, την πάπρικα, τη σκόνη τσίλι, το αλάτι και στη συνέχεια πρόσθεσε και το κουνουπίδι.

Τοποθέτησε το κουνουπίδι στο ταψί και ψήσε για 20 λεπτά, έως ότου το κουνουπίδι μαλακώσει και αρχίσει να παίρνει χρώμα.

Αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο και πασπάλισε με το τυρί. Έπίσης, φιλόκοψε την καυτερή πιπεριά (σε αυτό το σημείο μπορείς να προσθέσεις και προβρασμένα φασόλια).

Ξαναβάλε το ταψί στον φούρνο και ψήσε μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου 6-7 λεπτά.

Στη συνέχεια, βγάλε το ταψί από τον φούρνο και πρόσθεσε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο.

Προσθέστε αβοκάντο και σέρβιρε απευθείας από το ταψί.

Exit mobile version