Πανεύκολο παγωτό ροδάκινο με 3 υλικά, από τη Little Hands. Τα παιδιά το λατρεύουν
- 10 ΑΥΓ 2021
Όλοι αγαπάνε τα παγωτά και πιο πολύ από όλους τα παιδιά μας. Τι μετράμε άλλωστε το καλοκαίρι; Μπάνια και παγωτά! Αν ψάχνεις κι εσύ, όπως εγώ, να προσφέρεις το καλύτερο στο παιδί σου, σίγουρα αναζητάς πιο υγιεινές λύσεις σε καθετί που του δίνεις. Όπως για παράδειγμα αυτό το παγωτό ροδάκινο, με την απίθανη υφή και την ακόμα πιο απίθανη γεύση.
Tόσο υγιεινά, τόσο θρεπτικά, τόσο απλά και εύκολα, παγωτό ροδάκινο, με 3 μόνο υλικά. Εμείς το λατρέψαμε οικογενειακώς, γιατί δεν είναι μόνο για μικρά χεράκια. Δεν θα πω άλλα, θα πω μόνο «μια δοκιμή θα σε πείσει».
Συνταγή για 6-8 μπάλες παγωτό ροδάκινο
3 μικρές μπανάνες
2 ροδάκινα
3 κσ σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
1 κγ κανέλα (προαιρετικά)
Προετοιμασία
- Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες και τα ροδάκινα τα κόβουμε σε 6-8 φέτες.
- Βάζουμε τα φρούτα σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί χωρίς να ακουμπούν μεταξύ τους. Αν χρειαστεί σκεπάζουμε με λαδόκολλα και δημιουργούμε και δεύτερη στρώση.
- Μεταφέρουμε το ταψάκι στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα κατεψυγμένα φρούτα, απευθείας από την κατάψυξη, στον επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα δυνατό multi ή blender και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
- Ανά διαστήματα θα χρειαστεί να ανοίγουμε το μηχάνημα και με μία σπάτουλα να ξεκολλάμε τις μπανάνες από τα τοιχώματα. Στην αρχή θα γίνει κομματάκια, δείχνουμε υπομονή και συνεχίζουμε κάνοντας όσες διακοπές χρειάζεται για να μην κάψουμε το μηχάνημα.
- Όταν τα φρούτα γίνουν σαν μαστίχα σε υφή θα προσθέσουμε το σιρόπι και την κανέλα.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα για να δέσουν οι γεύσεις.
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με υλικά της επιλογής μας.
- Αν δεν το καταναλώσουμε αμέσως το μεταφέρουμε στην κατάψυξη. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να το βγάλουμε 20-30 πριν το απολαύσουμε.
Tips για πετυχημένο παγωτό ροδάκινο
- Αν δεν το καταναλώσετε αμέσως κάνε το εξής: αφαίρεσε το παγωτό από τον επεξεργαστή τροφίμων απευθείας με ένα κουτάλι παγωτού. Έπειτα, μετάφερε τις μπάλες σε ταψάκι όπου πρώτα έχεις απλώσει λαδόκολλα, χωρίς να ακουμπούν μεταξύ τους. Βάλε τις μπάλες στην κατάψυξη για 2-3 ώρες και έπειτα μετέφερε τις από το ταψάκι σε ένα δοχείο αποθήκευσης. Την επόμενη φορά που θα θέλεις να το προσφέρεις θα έχεις έτοιμες μπάλες χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις μισή ώρα για να το σερβίρεις.
- Τα παγωτά με βάση τα κατεψυγμένα φρούτα είναι μία εξαιρετική επιλογή για να μην πετάξεις τα πολύ ώριμα φρούτα.
- Αυτοσχεδίασε στη δημιουργία τους, αν πάλι δυσκολεύεσαι πάρε μερικές ακόμα ιδέες από τη σελίδα μου εδώ.
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και καλή απόλαυση!
xx
Ελένη
*Βρες περισσότερες συνταγές μου στο littlehandsblw.com