Πίτσα: Λαχταριστή, υγιεινή συνταγή από τη Little Hands (να τρώει η μάνα και στο παιδί να δίνει)
- 21 ΙΟΥΛ 2021
Δεν νομίζω να ξέρω κανέναν μικρό ή μεγάλο που να μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό τυρένιο κομμάτι πίτσα. Γι’ αυτό όποτε φτιάχνω βάση για πίτσα επιλέγω να την κάνω όσο πιο θρεπτική και εναλλακτική γίνεται, ενώ στη σελίδα μου θα βρεις κι άλλες επιλογές. Αυτή τη φορά ετοίμασα και σέρβιρα, μέσα σε 40 λεπτά, την πιο νόστιμη και υγιεινή πίτσα με βάση από ρεβυθάλευρο η οποία εξαφανίστηκε μέχρι να πεις ”Pizza”.
Κάτι άλλο που θέλω να ξέρεις για την πίτσα από ρεβυθάλευρο είναι ότι πρόκειται για μία καλή εναλλακτική για να προσφέρεις ρεβύθια αλλά και ότι είναι χωρίς γλουτένη. Από πάνω μπορείς να βάλεις ό,τι θέλεις. Εγώ σήμερα πρόσθεσα μία πολύ γρήγορη σάλτσα ντομάτας με μυρωδικά, τριμμένη μοτσαρέλα, ελιές, καλαμπόκι και πιπεριές, δηλαδή ό,τι υπήρχε στο ψυγείο μου. Τόσο απλά, τι λες; Σε έπεισα;
Υλικά για μία πίτσα διαμέτρου 26εκ
200 γρ ρεβυθάλευρο
150 γρ ζεστό νερό
30 γρ κορν φλάουρ
2 κγ ελαιόλαδο
1 κγ μπέικιν πάουντερ
½ κγ ρίγανη
⅓ κγ κουρκουμά (προαιρετικά)
αλάτι (για παιδιά άνω του έτους)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα στρογγυλό ταψάκι (26εκ) απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί ή λίγο ελαιόλαδο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ρεβυθάλευρο και το ζεστό νερό σιγά-σιγά και ανακατεύουμε παράλληλα.
- Συνεχίζουμε με το κορν φλάουρ, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τον κουρκουμά και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε αρχικά με μία σπάτουλα και έπειτα με το χέρι (φορώντας γάντι), μέχρι να έχουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ ακόμα.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη στο αντικολλητικό χαρτί και με έναν πλάστη χειρός (ή με τα χέρια μας) ανοίγουμε τη ζύμη σε όλη τη διάμετρο του ταψιού.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά τη βάση της πίτσας μόνης της και σε αυτόν τον χρόνο προετοιμάζουμε τα υλικά της επιλογής μας.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και απλώνουμε με ένα κουτάλι πάνω στη βάση την κόκκινη σάλτσα, τα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά που θέλουμε.
- Ψήνουμε για άλλα 12-15 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο την πίτσα, κόβουμε και απολαμβάνουμε.
Τόσο απλά και εύκολα, θρεπτική πίτσα για μικρούς και μεγάλους. Καλή όρεξη!
xx
Ελένη
*Βρες περισσότερες συνταγές μου στο littlehandsblw.com