OPINIONS

Ο Δημήτρης Σταρόβας για τον Κώστα Σπυρόπουλο: «Είναι φαντασίωση του μισού γυναικείου πληθυσμού». Ένα αφάνταστα λάθος σχόλιο

Papadakis Press Γιώργος Κουκούλης

Λίγη ώρα έχει περάσει από τη στιγμή που μία ανάρτηση στο Instagram, υπογεγραμμένη από τις ηθοποιούς Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά, δημοσιεύτηκε σαν μια ευμεγέθης πέτρα που ήρθε να πέσει στα νερά μιας ήδη ταραγμένης λίμνης. Αυτής του χώρου του ελληνικού θεάτρου. Αν θέλουμε να εντοπίσουμε την αρχή, αυτή βρίσκεται σε έναν άλλο χώρο, αυτόν του αθλητισμού. Η Σοφία Μπεκατώρου με τη δική της καταγγελία, ήταν που έδωσε θάρρος στις γυναίκες να μιλήσουν και να πουν πράγματα που για χρόνια απωθούσαν στο βάθος του μυαλού τους. Την αρχή έκανε η Ζέτα Δούκα μιλώντας για τον Γιώργο Κιμούλη και τη λεκτική και σωματική βία που υποστηρίζει ότι της άσκησε. Η Τζένη Μπότση, η Αγγελική Λάμπρη και η Λουκία Μιχαλά, κατήγγειλαν τον Κώστα Σπυρόπουλο, υποστηρίζοντας ότι τις έκανε θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα. Στην δημόσια καταγγελία τους πρόσθεσε εαυτόν και η ηθοποιός Χριστίνα Σαμπανίκου. Ο Δημήτρης Σταρόβας ήταν ένα από τα πρώτα πρόσωπα που πήρε θέση στην υπόθεση. Κι ήταν μια θέση υπέρ του ηθοποιού και σκηνοθέτη. Κι αν θες τη γνώμη μου, μία πολύ βιαστική κίνηση.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ευτυχείτε», ο Δημήτρης Σταρόβας, φίλος και συνεργάτης του ηθοποιού και σκηνοθέτη, μίλησε για τον Κώστα Σπυρόπουλο, την επαγγελματική του συμπεριφορά αλλά και τη «γοητεία» του. «Δεν έχω μιλήσει με τον Κώστα. Εάν γνώριζα κάτι δεν θα έβαζα καμία φιλία μπροστά στην κακοποίηση και ο αδερφός μου να ήταν το ίδιο θα έκανα», σημείωσε αρχικά ο Δημήτρης Σταρόβας. Κι έπειτα έδωσε τη δική του εντύπωση για το ήθος και τον χαρακτήρα του καλού του φίλου.

«Έχω δει αυτόν τον άνθρωπο να στηρίζει ηθοποιούς που δεν είχε καν εμπορικό συμφέρον. Δεν γίνεται ρε παιδιά αυτό το πράγμα, μη σας πω ότι εκνευρίστηκα κιόλας, δεν γίνεται. Έχει πάρει το μέρος ανθρώπων, έχει κάνει υπομονή, με την περίπτωση του Ζησάκη ας πούμε», σημείωσε ο Δημήτρης Σταρόβας.

Η Κατερίνα Καινούργιου, τον διέκοψε ζητώντας του συγγνώμη για να πει ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι μονοδιάστατος, ωστόσο ο Δημήτρης Σταρόβας θέλησε να μοιραστεί την δική του άποψη, σημειώνοντας: «Όταν ένας άνθρωπος κάθεται και βάζει τον εαυτό του πίσω χωρίς να έχει εμπορικό συμφέρον, ούτε οτιδήποτε προκειμένου να στηρίξει κάποιον άνθρωπο, δεν μπορεί ο ίδιος άνθρωπος να έχει κάνει το εντελώς αντίθετο». Σύμφωνα με τις καταγγελίες ωστόσο, και όσα ισχυρίζονται τέσσερις πλέον ηθοποιοί, ίσως και να μην είναι αδύνατο να γίνει.

«Είμαι ένας άνθρωπος με πολύ αυξημένο το αίσθημα του δικαίου, δεν θέλω να καλύψω κάποιον», σημείωσε ο Δημήτρης Σταρόβας. «Θα πω και κάτι που είναι λίγο επικίνδυνο, ρίσκο να παρεξηγηθώ. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος με τόσο ευγενική ψυχή. Ο Κώστας είναι ένας άντρας ωραίος, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που κορίτσια ήθελαν να είναι μαζί του, είναι φαντασίωση του μισού γυναικείου πληθυσμού και παλαιότερα και συνεχίζει και τώρα. Ας το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας αυτό, ότι αυτού του είδους οι καταγγελίες, με όλο τον σεβασμό στα κορίτσια που τους έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι πρόβλημα, παίρνουν και κάτι μεταφυσικές προεκτάσεις. Το έχω ζήσει κι εγώ προσωπικά. Απλά το αναφέρω», σημείωσε ο Δημήτρης Σταρόβας.

Λίγη ώρα αργότερα διευκρίνισε στην εκπομπή “Pop Up” αυτή τη φορά ότι δεν εκπροσωπεί τον Κώστα Σπυρόπουλο και πώς θα έκλεινε το τηλέφωνό του. Ωστόσο η δική του ήταν η πρώτη τοποθέτηση που ακούστηκε για το θέμα. Κι είναι τέτοιες τοποθετήσεις, που γίνονται μια πρώτης τάξεως απάντηση στο «Γιατί τα λένε τώρα;» που αναρωτιούνται πολλοί. Είναι τέτοιες τοποθετήσεις που ρίχνουν τη σκιά της «φαντασίωσης» πάνω στην αλήθεια κάποιων ανθρώπων που μόλις βρήκαν το θάρρος να τη μοιραστούν.

Θα μείνω στην άποψη της Κατερίνας Καινούργιου για το θέμα. Κανείς δεν είναι μονοδιάστατος. Η ευγένεια στην μία περίπτωση δεν αναιρεί την αγένεια στην άλλη. Ακόμα πιο μακριά η γοητεία ενός ανθρώπου δεν έχει καμία σχέση με το αν έκανε συνειδητά ή ασυνείδητα κατάχρηση εξουσίας σε μία άλλη περίπτωση σημαδεύοντας ανθρώπους που βρέθηκαν σε πιο αδύναμη θέση από τη δική του σε μία άλλη. Το ότι κάποιος είναι «φαντασίωση των γυναικών», δεν σημαίνει ότι οι γυναίκες που κατήγγειλαν περιστατικά στα οποία ένιωσαν να γίνονται θύματα γενετήσιων πράξεων, τα φαντασιώθηκαν. Κανείς δεν φαντασιώνεται να ανοίγει μια πληγή στην ψυχή του. Κανείς δεν φαντασιώνεται να ταπεινωθεί, να νιώσει ευτελισμένος, να κάνει χρόνια να βρει το θάρρος να κατονομάσει όσα του συνέβησαν. Το «με όλο το σεβασμό» σε αυτή την περίπτωση είναι αυτοαναιρούμενο, δυστυχώς, όσο κι αν είναι κατά τα άλλα συμπαθής ο Δημήτρης Σταρόβας. Ο σεβασμός σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτεί σύνεση κι όχι βιασύνη.

Περισυλλογή κι όχι εσπευσμένες τοποθετήσεις. Η ατάκα για τη «φαντασίωση» είναι ένα πρώτης τάξεως μάθημα υποτίμησης των όποιων θυμάτων γενετήσιων πράξεων και των λεγομένων τους.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι οι καταγγελίες πρέπει να ακούγονται και τα νερά πρέπει να μένουν ταραγμένα, μέχρι το νερό της λίμνης να καθαρίσει και πάλι και να γυρίσουν στην σωστή, καθάρια επιτέλους θέση τους. Οι καταγγελίες πρέπει να γίνονται και να διερευνώνται κι έπειτα η αλήθεια να βγαίνει λαμπρή στο φως. Όσο κι αν οι άνθρωποι τις οποίες αφορούν ποτέ δεν έδωσαν δικαίωμα στους φίλους τους. Αρκεί που έδωσαν σε έναν, δύο, τρεις, στη συγκεκριμένη περίπτωση σε τέσσερις ως ώρας ανθρώπους.

Exit mobile version