OPINIONS

Φαινόμενο Drama Queen

Είναι τρομακτικά αστείο πόσες δικαιολογίες μπορεί να βρει ένας άνθρωπος όταν ξεκινούν τα ζόρια. Αν ο ανάδρομος Ερμής ήταν άνθρωπος (Χάρηκα, Ερμής, Ανάδρομος Ερμής - συγγνώμη γι' αυτό), θα είχε σίγουρα λόξυγγα τον τελευταίο μήνα. Απ' την άλλη, καμια πραγματικά ενδιαφέρουσα ιστορία δεν γράφτηκε χωρίς μια δόση δράματος. Είναι καιροί αυτοί για αδιάφορους ανθρώπους;

Υποθέτω πως είναι αρκετά κοινό στους γυναικείους εγκεφάλους να μην είμαστε εύκολα ευχαριστημένες. Αυτό δυστυχώς ή ευτυχώς σημαίνει πως χρειαζόμαστα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ένα σκούντηγμα να μας συνεφέρει. Ο τσακωμός με την φίλη, ο χωρισμός με το αγόρι σου, η διευθύντριά σου που θα σε φωνάξει στο meeting rοοm να σε ρωτήσει ”τι συμβαίνει”.

Υπάρχουν φορές που το πρόβλημα όντως υπάρχει. Το δύσκολο είναι να το εντοπίσεις και να πάρεις την απόφαση να το ξεφορτωθείς. Τι συμβαίνει όμως αν απλά χρειάζεσαι ένα ανύπαρκτο πρόβλημα για να έχεις κάτι να ασχολείσαι;

Η καχυποψία, η αβεβαιότητα και η έλλειψη αυτοπεποίθησης είναι βασικά κλειδιά για το παλάτι της ”Βασίλισσας του Δράματος”.

Άπαξ και κάτσεις στο θρόνο, τίποτα δε σε ξεκουνάει, αλλά οι πιθανότητες λένε πως πολύ σύντομα δε θα μείνει κανείς να σε νταντεύει και να σε σκουντάει προκειμένου να συνέλθεις. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε και συνεπώς – υποθετικά μιλώντας πάντα – μπορείς πολύ εύκολα να χτυπήσεις το χέρι στο τραπέζι και να πεις στον εαυτό σου ότι τον βαρέθηκες και δε χρειάζεσαι άλλα δράματα για να αντλήσεις έμπνευση, ενδιαφέρον και αγάπη για τη ζωή. Πώς θα σου φαινόταν ας πούμε να μην δημιουργείς στον εαυτό σου προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν;

 

Είναι το δράμα εθιστικό και απαραίτητο για να ζήσεις τη ζωή σου ή μήπως απλά εσύ δε νιώθεις ποτέ αρκετά σίγουρη και θες κάποιον ή κάτι να σε δυσκολεύει και να σου τραβάει τα λουριά; Η αλήθεια βρίσκεται μάλλον κάπου στη μέση.

Στην πραγματικότητα δεν είναι ότι αγαπάμε την υπερβολή, αλλά ότι μισούμε την έλλειψη. Απο φόβο λοιπόν να μη τη ζήσουμε, περνάμε στο άλλο άκρο.

Προφανώς, το μπαλάκι που χτυπάει με δύναμη στο ένα άκρο θα εκτοξευθεί στο απέναντι, με αποτέλεσμα να έχεις στο πηλίκο ένα τεράστιο μηδέν που δε σε οδηγεί πουθενά, μονάχα στη μιζέρια και την αναποφασιστικότητα. Είναι ξεκάθαρο και σε σένα πως αυτό το κείμενο δεν οδηγεί πουθενά έτσι; Δεν το γράφω με στόχο να ανακαλύψω εκ νέου την Αμερική, απλά πιστεύω πως υπάρχουν πολλές drama queens εκεί έξω. (Και όσο να ‘ναι ο ανάδρομος Ερμής μας πάει πολύ.)

Προτού λοιπόν ιδρύσουμε ένα σωματείο για τις ημίτρελες γυναίκες που πνίγονται σε ένα ποτήρι με νερό που μόλις γέμισαν οι ίδιες για να ξεδιψάσουν, ας επικαλεστούμε την ψυχραιμία και τη λογική. Οι καλύτερες συμβουλές που έχω για αυτές τις δύσκολες στιγμές έξαρσης του ”ντραμακουίντομ”, είναι ξεκάθαρο πως δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα σε μένα – αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα βοηθήσουν κι εσένα. Λειτουργούν κάποιες φορές, αρκεί να τις ακολουθήσεις με σύνεση.

Βγες με τις φίλες σου

Μια τρίτη γνώμη θα σε εκλογικεύσει και θα σε συνεφέρει. Το σκούντηγμα που λέγαμε. Φρόντισε μόνο να μη βρεθείς με ανθρώπους που σε σπρώχνουν στην κατήφεια και τη μιζέρια.

Κάνε εργασιοθεραπεία

Δούλεψε – δούλεψε πολύ. Θα ξεχαστείς και θα νιώσεις ξανά παραγωγική.

Κάνε beaute

Μάσκες, νύχια, αποτρίχωση, μακιγιάζ, οτιδήποτε μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου θα βοηθήσει.

Δοκίμασε αυτό που κάνουν στις ταινίες

Στάσου μπροστά στον καθρέφτη σου και πες αυτά που θα ‘θελες να πεις σε κάποιον άλλον ή που έχει ανάγκη να ακούσει ο εαυτός σου. Είναι γελοίο στην αρχή, αλλά μετά από λίγο αρχίζεις όντως να σε ακούς.

Μείνε σπίτι αφού αρχίσεις να ηρεμείς

Μόλις περάσει η τρέλα των ημερών, πάρε λίγο χρόνο και μείνε σπίτι. Θα σκεφτείς πιο καθαρά και θα λάβεις υπόψιν όλα όσα έχουν γίνει χωρίς να σε επηρεάζει τόσο ο παράγοντας συναίσθημα.

Ψώνισε

They call it therapy for a reason!

Exit mobile version