OPINIONS

Η Soula Glamorous τρώει cancel από το μοναδικό (gay) Επώνυμο που δεν τη φοβήθηκε

Eponimos YouTube

H Soula δεν είναι και τόσο Glamorous. Αυτό μας είπε ο Επώνυμος Αλκοολικός μέσα σε 40 λεπτά, σε ένα βίντεο στο YouTube που μας έφερε αντιμέτωπους με τον παρελθοντικό εαυτό μας. Που σήμερα θα ντρεπόταν να πατήσει like σε τοξικά, ομοφοβικά, ειρωνικά, προσβλητικά σχόλια για επώνυμους ή ημισελέμπριτι. Και όχι απλά γίνεται cancel, δεν υπάρχει πλέον η troll, gossip σελίδα της. Η ανωνυμία τους δεν υπάρχει πλέον. H Soula Glamorous ήταν κακοποιητική σελίδα. Επιτέλους, κάποιος το είπε. 

Η Soula Glamorous είναι (ή ήταν, βασικά ήθελε να είναι) το τοπικό Deux Moi Αθηνών και περιχώρων. Πάρα πολλά άτομα κουβαλούν την τυχοδιωκτική φιλοδοξία της επωνυμίας. Κυρίως όταν υιοθετούν ανώνυμες περσόνες, διαδικτυακές κι ασχολούνται (πάρα πολύ παρεμβατικά) με σκανδαλάκια και ίντριγκες της εγχώριας showbiz. Γίνονται δήθεν influencers σε ένα γεμάτο κενότητα ιντερνετικό κόσμο που ψάχνει την επόμενη παίκτρια του My Style Rocks να κάνει follow για κανένα giveaway.

Η Soula Glamorous υπήρξε επιδραστική. Το μοναδικό ταλέντο που είχε ήταν στον τοξικό σχολιασμό της επικαιρότητας της showbiz με καλιαρντά. Και μας έπεισε. Εννοείται πατούσα like σε αναρτήσεις της. Παραδέχομαι ότι γελούσα. Δεν θαύμαζα ποτέ τη σελίδα, δεν ήθελα να μιμηθώ το στιλ τους. Αλλά, ήξερε πώς να τραβάει την προσοχή μου. Φαντάζομαι και πολλών άλλων. 

Δεν είχα καταλάβει ποτέ ότι το 2018 έκανε outing σε ένα 20χρονο gay YouTuber. Τον απείλησε με εξώδικα όταν εκείνος απαίτησε να κατεβάσουν τα Instagram stories που μιλούσαν χυδαία για τη σεξουαλικότητα, τον ειρωνεύτηκαν, τον έστειλαν για ψυχανάλυση (αυτό του έκανε και καλό, δικά του λόγια). Του έκαναν μια ομοφοβική επίθεση

Χωρίς κανένα φίλτρο, ναρκισσιστικά, η Soula Glamorous σε μια τυχαία ερώτηση για τη σεξουαλικότητα του Επώνυμου Αλκοολικόυ πριν 5 χρόνια, είπε κάτι εμετικό (δεν θα το μεταφέρουμε γραπτά, πατήστε το 40λεπτο βίντεο στο κανάλι του Eponimos κι απολαύστε υπεύθυνα). Το παιδί δεν είχε συμφιλιωθεί με την σεξουαλική ταυτότητά του. Δεν ήθελε να γίνει #, να κρεμαστεί στα ιντερνετικά μανταλάκια, να γίνει αντικείμενο συζήτησης στην τοπική κοινωνία της Πάτρας. Δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι θα δεχτεί bullying από μια σελίδα που θαύμαζε. 

Η Soula Glamorous έκανε outing σε ένα gay 20χρονο που όταν ζήτησε εξηγήσεις, πήρε την απάντηση «αφού είσαι αδερφή γιατί δεν το παραδέχεσαι»;

Πέρα από ειρωνεία και χλευασμό, δέχτηκε κι ένα εξώδικο, τεσσάρων σελίδων, επειδή αποκάλυψε τα ονόματα πίσω από την ανώνυμη Soula Glamorous. Οι δύο διαχειριστές της σελίδας ζητούσαν -εμμέσως πλην σαφώς- χρήματα ως ηθική αποζημίωση. Να ειπωθεί ότι ο Δημήτρης αντιμετωπιζόταν από τη Soula Glamorous ως «μικρή γιουτούμπερ», «η Επώνυμη» (σεξισμός alert και μαζεμένη εσωτερικευμένη ομοφοβία).

Soula Glamorous

Τον YouTuber έπαιρναν τηλέφωνο πολλοί επώνυμοι (που είχαν καθημερινή προβολή σε μεγάλο κοινό μέσω της σελίδας Soula Glamorous). Μια δοσοληψία δηλαδή. Και τον πίεζαν να διαψεύσει τον εαυτό του και να πάρει πίσω την αποκάλυψη των ονομάτων των δύο ατόμων που χλεύαζαν όλη την ελληνική showbiz.

Ενήλικοι Έλληνες, διασημότητες ας τους πούμε ασχολήθηκαν με ένα καυγά ενός 20χρονου YouTuber με μια troll σελίδα. Υποστήριξαν τη σελίδα που τους κρατούσε στην επικαιρότητα ως ινσταγκραμικούς πλασιέ γιατί έτσι έβγαζαν χρήματα. Δεν είναι ποτέ για τη φήμη, είναι για τα χρήματα πάντα. 

Υποστήριζαν οι επώνυμοι μια κακοποιητική συμπεριφορά της Soula Glamorous (σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του YouTuber). Που πριν 5 χρόνια έπρεπε να μιλήσει στη μητέρα του για τη σεξουαλικότητά του, να βρει δικηγόρο και να διαχειριστεί τον θυμό και το άγχος του. Όλα τα παραπάνω εξαιτίας της Soula Glamorous. Που σήμερα δεν είναι σημείο αναφοράς για τίποτα σημαντικό. Δεν έχει αφήσει κάποιο πολιτισμικό κεφάλαιο. Εκτός κι αν είναι τέχνη τα viral ιντερνετικά ξεκατινιάσματα παικτών ριάλιτι. Γι’ αυτό έγινε γνωστή η Soula Glamorous. Για τις φαρμακερές, χλευαστικές ατάκες της. Κι αν σε αποκαλούν βιτριολικό, να ξέρεις δεν είναι κομπλιμέντο.

Ο λόγος που έγινε cancel η Soula Glamorous είναι ένας. Δεν μπορείς να υπάρχεις (ούτε στο διαδίκτυο) και να μη δίνεις δεκάρα για τα αισθήματα του ανθρώπου που βάζεις στο στόχαστρο. Δεν μπορείς να γίνεσαι «δημόσιο πρόσωπο» στα social και να τρέφεσαι προωθώντας την ασημαντότητα. Η έλλειψη σεβασμού είναι μια ασθένεια που προσφέρει η ανωνυμία στα social media. Στο Twitter/X είναι το καθεστώς. Και όταν επικροτείς κάτι άρρωστο, θα κολλήσεις την ασθένεια. 

Exit mobile version