OPINIONS

Υπόθεση Ελένη Τοπαλούδη: Η συγκλονιστική αγόρευση της εισαγγελέως. Όλα είναι (στο) φως

Eurokinissi

Φόβος. Τα πόδια σου μουδιάζουν. Οι παλμοί της καρδιάς σου τρέχουν 100άρι. Τα χέρια σου ιδρώνουν. Το στήθος σου πονά. Το στόμα σου στεγνώνει. Η μάνα σου έρχεται στο μυαλό σου. Τα μάτια του πατέρα σου. Φοβάσαι για το χειρότερο. Κινδυνεύεις.

Ο τρόμος παραλύει τη σκέψη σου. Ένα «όχι» που δεν κατάλαβαν πως είναι «όχι». Ένα «όχι» που θεωρήθηκε δύσκολο «ναι». Όχι, το «όχι» της Ελένης δεν παρερμηνεύτηκε. Ήχησε στον χώρο και δύο νταήδες το τσαλάκωσαν και το πέταξαν στα σκουπίδια. Μεγάλωσαν θεωρώντας πως το ναι δεν κερδίζεται αλλά είναι αυτονόητο όταν ο αποδέκτης είναι εκείνοι.

Το «εμένα δεν με πειράζει κανείς γιατί είμαι αυτός που είμαι» κανόνας απαράβατος. Το όχι της Ελένης εκκωφαντικό αλλά κάποιοι γαλουχήθηκαν να κωφεύουν όταν η απάντηση που δέχονται δεν ταιριάζει στα γούστα τους.

Όταν η απάντηση δεν κουμπώνει στα καπρίτσια τους. Ξέρεις τι δύναμη έχω εγώ; Δύναμη σωματική. Δύναμη κυριαρχική. Ποια Ελένη; Καμία Ελένη κόντρα στις ορέξεις μου. Τα παίρνω όλα και γουστάρω. Μου ανήκουν όλα κι αν δεν μου ανήκουν θα τα καθυποτάξω. Έχω τον τρόπο μου εγώ.

Η Ελένη δεν έκανε τη δύσκολη. Δεν τα ήθελε ο κώλος της. Η Ελένη αρνήθηκε. Η Ελένη δεν ήθελε να την βιάσετε. Η Ελένη δεν ήθελε να την χτυπήσετε. Η Ελένη δεν ήθελε να τη στραγγαλίσετε. Η Ελένη δεν ήθελε να την φορτώσετε σε ένα αυτοκίνητο. Η Ελένη δεν ήθελε να την πετάξετε σε έναν γκρεμό. Η Ελένη δεν ήθελε να πεθάνει αβοήθητη και πληγωμένη. Η Ελένη ήθελε να ζήσει. Η Ελένη απαίτησε να σεβαστείτε τις επιθυμίες της.

Δεν το κάνατε όμως. Εσείς οι ζόρικοι δεν το κάνατε γιατί σας ανήκουν όλα. Όλα. Ακόμα και μία ξένη ανθρώπινη ζωή. Παντοδύναμοι. Τη νύχτα της 27ης Νοεμβρίου 2018 η Ελένη Τοπαλούδη έζησε τον εφιάλτη στα χέρια δύο αντρών που ένιωθαν παντοδύναμοι. Από δύο άντρες που θεώρησαν πως όλες οι ζωές δεν είναι άξιες να βιωθούν.

Η Ελένη δολοφονήθηκε από δύο άντρες που της έστησαν ενέδρα. Συγγενείς των δραστών πάλεψαν και παλεύουν να πείσουν δικαστήριο και κοινή γνώμη πως όλα έγιναν κοινοί συναινέσει. Αθλιότητα. Η Ελένη δεν θέλησε να δολοφονηθεί κοινή συναινέσει. Η Ελένη ήθελε να ζήσει. Ακούτε; Ή μήπως και η δική σας ακοή πάσχει από επιλεκτικότητα;

ÓÕÍÅ×ÅÉÁ ÔÇÓ ÄÉÊÇÓ ÃÉÁ ÔÇ ÄÏËÏÖÏÍÉÁ ÔÇÓ ÖÏÉÔÇÔÑÉÁÓ ÅË.ÔÏÐÁËÏÕÄÇ (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Στις αρχές Μαρτίου ο Ροδίτης κατηγορούμενος δήλωνε αθώος. «Νιώθετε τύψεις»; ρωτά η εισαγγελέας. «Δεν νιώθω τύψεις, δεν έκανα τίποτα» απαντά κυνικά ο κατηγορούμενος. Η μνήμη όμως είναι γειτόνισσα των τύψεων. Ξέρει πολύ καλά τι έκανε το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου. Και ο δεύτερος κατηγορούμενος ξέρει πολύ καλά τι έκανε το βράδυ που και οι δύο στέρησαν βίαια τη ζωή της Ελένης. Οι μνήμες τους στοιχειώνουν τις σκέψεις τους αλλά η μετάνοια απαιτεί καρδιά.

Κάτι λείπει από την εξίσωση. Μία ηθική ρήτρα. Το σκοτάδι στις ψυχές των ανθρώπων. Βούρκος αξιοπρέπειας. Το φως όμως άθλιοι άνθρωποι είναι εδώ. Είναι δυνατό. Είναι λαμπερό. Είναι εκτυφλωτικό. Το φως είναι η μεγάλη δύναμη. Νικιέται αλλά νικάει. Και το φως θα νικήσει αυτή τη φορά.

Όχι, από γινάτι. Από πηγαία ανάγκη για απόδοση δικαιοσύνης. Όχι, για τη μάχη των φύλων. Όχι, για να αποδεχτούμε κάποιο αδιόρθωτο κατασκευαστικό λάθος της ανδρικής βιολογίας. Όχι και πάλι όχι. Σαν εκείνο το «όχι» που επανέλαβε η Ελένη όταν το κορμί της είχε γεμίσει αίμα και εκλιπαρούσε για τη ζωή της.

Θα αποδοθεί δικαιοσύνη γιατί όλη η κοινωνία που δεν είναι άμοιρη ευθυνών οφείλει σε κάθε Ελένη μία συγγνώμη. Μία συγγνώμη που δεν μπόρεσε να την προστατεύσει. Που δεν μπόρεσε να ξεριζώσει το κακό από τη ρίζα του και να του βάλει φωτιά για να μην φυτρώσει ξανά.

Η εισαγγελέας Αριστοτελεία Δόγκα έσκαψε τα σύννεφα και άφησε μία αχτίδα φωτός να διαπεράσει τις υπάρξεις μας. Το φως θα νικήσει. Τα μάτια της βουρκώνουν όταν υποκλίνεται μπροστά στον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη. Καμία απόδοση δικαιοσύνης δεν θα φέρει την Ελένη τους πίσω. Καμία δικαιοσύνη δεν θα κάνει τη μάνα να πάρει στην αγκαλιά το παιδί της. Τα λόγια όμως που βγήκαν από το στόμα της εισαγγελέως ήταν το φως. Η λύτρωση.

Από έδρας ακούγεται «Η Ελένη θα είναι κομμάτι της ζωής μου». Βαθιά η ψυχή μας αγαλιάζει γιατί η Ελένη είναι κομμάτι και της δικής μας ζωής που είμαστε μάνες, κόρες, αδερφές και φίλες. Η Ελένη ορκιζόμαστε δεν θα θέλαμε να γίνει σύμβολο. Θα θέλαμε να σπουδάζει στη Ρόδο, να γελά, να ερωτεύεται, να αγαπάει και να αγαπιέται. Θα θέλαμε να μην είχε γίνει κομμάτι της ζωής μας.

Έλα όμως που κάποιοι είχαν άλλα σχέδια και η Ελένη έγινε σύμβολο. Όπως και η Αριστοτελεία Δόγκα που επέτρεψε στο συναίσθημα να επηρεάζει τα λόγια αλλά όχι την κρίση της. Φόβος; Δεν υπάρχει φόβος. Η ταξική τοξικότητα την αηδίασε, δεν την τρόμαξε. Συγκάλυψη. Ο νόμος του ισχυρού βρήκε σε τοίχο αδιαπέραστο.

«Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη κι ας χαθεί ο κόσμος όλος»

«Άκουσα ότι δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Εξεπλάγην. Γιατί αυτό κάνουμε εμείς εδώ τόσο καιρό. Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί. Από την αρχή δεν αφήνουμε να πέσει κάτω. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ λοιπόν την αλήθεια. Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μην φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δύο τύποι. Αυτό καλύτερα απηχεί την αλήθεια που θέλετε να ακούσετε, είναι ότι το παιδί σας ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέα της έδρας».

Άνθρωποι σύμβολα. Άνθρωπος σύμβολο η Αριστοτελεία Δόγκα. Από σήμερα αυτό το όνομα θα το θυμόμαστε για μια ζωή. Για μια ζωή που αρπάχτηκε ένα χειμωνιάτικο βράδυ από δύο άντρες που είχαν πλήρη συνείδηση των όσων έκαναν.

Πίστεψαν θα μας ξεγελάσουν κρυμμένοι πίσω από πλάτες μεγάλες αλλά η αλήθεια είναι σίδερο πυρωμένο που καίει τα στήθια κι αυτός ο πόνος δεν αντιμετωπίζεται με νομικά τερτίπια και λεκτικά ξεγλιστρήματα. Όχι, εγώ αυτός. Ούτε εγώ αλλά κάποιος άλλος. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Αδιάψευστη πίστη. Για την Ελένη Τοπαλούδη. Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Ροδίτη και του Αλβανού, τονίζοντας στους δικαστές πως οι δύο νεαροί είχαν πρόθεση να βιάσουν την 19χρονη φοιτήτρια «ακόμη και νεκρή».

Η μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλα Αρμουτίδου Τοπαλούδη

Επανέλαβε δε, πως εξαιτίας πλημμέλειας των αρχών, το δικαστήριο δεν έχει μπροστά του και άλλα θύματα «αυτών των τοξικών ανθρώπων που κάθονται στο εδώλιο». Μία ιστορική στιγμή για τη Δικαιοσύνη. Απονομή δικαιοσύνης για τη μάνα και τον πατέρα της Ελένης που δεν έχουν πού αλλού να ακουμπήσουν.

Δικαίως, υπάρχουν και φωνές που θεωρούν την αγόρευση προβληματική καθώς το θυμικό ήταν πρωταγωνιστής επιτρέποντας στις αποστάσεις που υπαγορεύει το δικαϊκό μας σύστημα να ελαττωθούν εμφανώς.

«Ας αποδοθεί Δικαιοσύνη κι ας καταστραφεί ο κόσμος όλος». Ας είμαστε άνθρωποι κι ας καταστραφεί ο κόσμος όλος.

Η αγόρευση της Αριστοτελείας Δόγκα

«Αυτή την υπόθεση της Ελένης – Ελένη θα την λέω εγώ – την παρακολουθούσα από την αρχή εκτενώς. Υπάρχει μια άποψη ότι ο εισαγγελικός λειτουργός είναι αποκεκομμένος από την κοινωνία. Ο εισαγγελέας δεν έχει μόνο τα χαρτιά μπροστά του ή μόνο τη διαδικασία, οφείλει να ακούει και να καταλαβαίνει τι ακριβώς γίνεται. Για κάποιο λόγο ανεξήγητο διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της έδρας. Εφεξής θα είναι δική μου και για όλη τη ζωή.

Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό ώρα που να μην με καταδιώκει με την καλή έννοια αυτή η υπόθεση. Είπα στον κ. Τοπαλούδη μην ανησυχείτε, ”εγώ ζω με αυτή την κοπέλα”. Όταν ένας δικαστής έχει διαβάσει πολύ καλά μια υπόθεση και επειδή πολλά ακούστηκαν ότι θα λήξει το 18μηνο, έλεγα ”αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου”. Άκουσα τη φωνή της μητέρας, που έλεγε ”θέλω να μάθω τι έγινε”. Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά. Συγκλίνουμε σε αυτό. Και εγώ θέλω να βγει η αλήθεια. Και είπα εδώ ότι θα βγει η αλήθεια. Άκουσα ότι δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Εξεπλάγην. Γιατί αυτό κάνουμε εμείς εδώ τόσο καιρό.

Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί

Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί. Από την αρχή δεν αφήνουμε να πέσει κάτω. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ λοιπόν την αλήθεια. Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μην φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι».

Κάνοντας ειδική μνεία στον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη είπε: «Υποκλίνομαι στο ήθος σας. Δεν ξέρω αν εγώ θα είχα αυτό το ανάστημα. Έχω την άποψη του Αριστοτέλη ότι δεν συγχωρείς τους εχθρούς για να αποδοθεί η Δικαιοσύνη. Ευχαριστώ τη μητέρα. Είναι αδύνατο να μην ταυτιστείς – όσο και να μην επιτρέπεται – έστω και ασυνείδητα με το τι πέρασε το θύμα. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο».

Στο σημείο αυτό, η εισαγγελέας απευθύνθηκε στη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη που την παρακολουθούσε και της είπε: «Πρέπει να είστε υγιής, να ζήσετε γιατί έχετε και άλλο παιδί, να μου κάνετε τη χάρη». Συνεχίζοντας, η εισαγγελέας είπε:

«Αυτό που καλύτερα απηχεί την αλήθεια που θέλετε να ακούσετε, είναι ότι το παιδί σας ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος.

Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέα της έδρας. Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε – αν πιέζανε – ας χαλάσει ο κόσμος όλος, ας γκρεμιστεί, αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη». Η ίδια αναφέρθηκε ανοικτά σε κενά της ανακριτικής διαδικασίας, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να υπήρχαν και άλλες δικογραφίες βιασμού ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ έκανε λόγο για μεγάλη τύχη που τη διαλεύκανση της υπόθεσης ανέλαβε το Λιμενικό Σώμα εξαρχής και ο επικεφαλής του Θ. Ζόβας.

Μίλησε δε για προσπάθειες ορισμένων να αναλάβει άλλος την υπόθεση: «Ασκήθηκαν πιέσεις στον λιμενικό Θ. Ζόβα. Έφτασαν σε ένα σημείο να του παίρνουν την υπόθεση για να ασχοληθεί κάποιος άλλος. Δεν θέλω να υπονοήσω ότι το επιφανές μέλος της Ρόδου ο πατέρας του Ροδίτη κατηγορουμένου έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσει το παιδί του» σχολίασε.

«Για αυτό έκρυβαν τον γιο τους όταν πήγε ο κ. Ζόβας και τον αναζητούσε. Τον είχαν προετοιμάσει, τι θα πει όταν εμφανιστεί στις αρχές. Η γιαγιά έχει ακούσει, δεν μπορώ όμως να πω ότι εκείνη τη στιγμή ότι πίστευε ότι πάνω σκοτώνουν. Αλλά δεν μπορώ και να το αποκλείσω. Θέλω να ερευνηθεί. Πιθανόν μπορεί να νόμιζε ότι συνέβαιναν τα συνήθη όργια που είχε συνηθίσει το αυτάκι της».

«Έχω παράπονο από το ανακριτικό έργο, υπήρχαν και άλλα θύματα»

Η εισαγγελέας ζήτησε να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και να σταλούν στις εισαγγελικές αρχές για τυχόν ευθύνες του πατέρα του Ροδίτη που θα πρέπει να ερευνηθεί για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση. «Το ΚΕΘΕΑ πάντως δεν έχει διαγνώσει τίποτα ψυχωσικό στον κατηγορούμενο, ο οποίος τα έχει τετρακόσια και έδινε και θεατρικές παραστάσεις εδώ», σημείωσε η εισαγγελέας.

«Έχω καταγωγή από τη Ρόδο, γνωρίζω κάποια πράγματα. Ευτυχώς κάποιοι λίγοι άνθρωποι λένε ”ας αποδοθεί δικαιοσύνη” και κρατάνε τη χώρα όρθια. Έχω παράπονο από το ανακριτικό έργο, υπήρχαν και άλλα θύματα. Θα μπορούσαμε να τις έχουμε και αυτές τις υποθέσεις εδώ. Η τύχη βοήθησε να φυσάει νοτιάς και το σώμα αντί να πάει μέσα, όπως ήθελαν, οι κατηγορούμενοι ή να πάει στον βυθό ή στην Αίγυπτο, έμεινε κοντά στην ακτή.

Δεν είναι νοήμονες για να καταλάβουν ότι αυτό που πάνε να κάνουν πιθανόν να μην τους βγει. Δεν έχουν ανοίξει ποτέ βιβλίο στη ζωή τους. Κατά την εισαγγελική λειτουργό οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν από την αρχή να συσκοτίσουν την υπόθεση, και κατά την ίδια δεν βρίσκονται καν σε ρήξη όπως θέλουν να φανεί.

«Εξαρχής με δικονομικά τερτίπια επιδίωξαν να συσκοτιστεί η υπόθεση. Κανένας νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτοί οι δυο είναι τσακωμένοι και σε ρήξη, επειδή τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον. Γελάνε στα διαλείμματα της δίκης. Είναι απολύτως συνεννοημένοι, γιατί έτσι τους έχουν πει ότι πρέπει να κάνουν.

Η φυσιολογική αντίδραση δεν είναι αυτή. Δυο άνθρωποι με τέτοια εγκλήματα, όταν δεν είναι συνεννοημένοι, ο ένας τρώει τις σάρκες του άλλου. Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης. Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι. Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους. ”Πείτε τα έτσι και μετά αλλιώς” και έτσι όλο και κάποια αμφιβολία θα γεννηθεί. Αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν, θα τιμωρηθούν και δεν είναι μόνο οι κατηγορούμενοι.

Ευχαριστώ τους ενόρκους αυτής της δίκης για το ενδιαφέρον που έδειξαν για την υπόθεση. Από τη στιγμή που οι συνήγοροι μπαίνουν στην υπόθεση αρχίζουν τα ψέματα, τα σενάρια για τη συσκότιση της αλήθειας. Έχω ακούσει από συνηγόρους των κατηγορουμένων να λένε ότι είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Συλλειτουργός στη Δικαιοσύνη είναι αυτός που αποσκοπεί σε αυτό που αποσκοπεί όλη η Δικαιοσύνη. Στην ανεύρεση της αλήθειας». (…)

«Άκουσα τους συνηγόρους να λένε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος (ο Ροδίτης) είχε πυρετό και δεν εισακούσθηκε. Διακόπταμε συνέχεια, για να πιεί το καφεδάκι του, το νερό του, μόνο αέρα δεν του κάναμε. Ζήτησα ακόμη και μπουφάν να του φέρουν. Κανένα δικαίωμα δεν παραβιάστηκε».

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη έξω από το δικαστήριο

«Γιατί δεν δείχνετε τα πρόσωπα σας»;

Εκείνη τη στιγμή, η μητέρα της Ελενης Τοπαλουδη, είπε στους κατηγορουμένους: «Γιατί δεν δείχνετε τα πρόσωπα σας. Ροδίτη μάγκα ψευτόμαγκα, πόσο μάγκας είσαι; Έριξες εκεί την Ελένη μου για να εξαφανιστεί το σώμα του παιδιού μου; Να πάει στην Αίγυπτο; Άνανδροι». Συνεχίζοντας η εισαγγελέας ανέφερε ότι οι δυο κατηγορούμενοι είχαν στοχοποιήσει την Ελένη, γιατί ήταν ευάλωτη εκείνο το διάστημα.

«Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο οι δυο κατηγορούμενοι ενήργησαν και με την ανήλικη (σ.σ άλλη υπόθεση). Την πήγαν στο σπίτι στη Λίνδο, της έβαλαν να δει ταινίες πορνό. Έβαλε τα κλάματα το κορίτσι τη γλίτωσε» περιέγραψε η εισαγγελέας. (…) Εκείνη την εποχή η Ελένη ήταν ευάλωτη, την είχαν στοχοποιήσει την Ελένη, η Ελένη ήταν ανυποψίαστη παρθένα. Όλα αυτά που μας λένε εδώ για τρίο είναι όλα ψέματα, ασυναρτησίες. Ο πατέρας του κ. Μ. που γυμνάζεται γιατί θέλει να δείχνει ωραίος σε αυτή την ηλικία έχει αφήσει έναν εν δυνάμει εγκληματία να κυκλοφορεί ελεύθερος». (…)

Καμία συγνώμη μην δεχθείτε

«Σας κοροϊδεύουν και σας εμπαίζουν όλοι από την αρχή, μην τους ακούτε και μην τους πιστεύετε. Καμία συγνώμη μην δεχθείτε. Η συγνώμη ένα μόνο νόημα έχει. Όταν αυτός που τη ζητεί είναι ειλικρινής. Η αδελφή του δεύτερου κατηγορουμένου διέσυρε τη μνήμη της τεθνεώσας. Μας είπε ότι ο αδελφός της είχε σχέση με την Ελένη.

Όλα είναι ψέματα για τη σχέση. Μου έκανε εντύπωση που η αδελφή του β κατηγορούμενου είπε πως αφού είχε πάει ο αδελφός της με την Ελένη γιατί να την βιάσει; Ακούστε απόψεις. Είναι και εκπαιδευτικός. Δεν ξέρει ότι και σχέση να έχεις, και γάμο, η γυναίκα μπορεί να αρνηθεί; Ο κατηγορούμενος, όταν εγώ τον εξέταζα, άδειασε ακόμη και την αδελφή του. Είναι αδίστακτος, μόνο το δικό του σαρκίο. Είχαν στοχεύσει το παιδί σας, έχουν συλλάβει το σχέδιο».(…)

«Ήταν αποφασισμένοι. Το είχαν κάνει ήδη αυτά με άλλη κοπέλα. Την επόμενη ημέρα ο 21χρονος πήγε σε εκδιδόμενη. Είχε προηγηθεί η αποτυχημένη συνάντηση με τα άλλα δυο κορίτσια που περιέγραψε ο 21χρονος στην απολογία του. Είχαν συλλάβει στο μυαλό τους ότι τις πάνε στο εξοχικό στους Πεύκους, βάζουν τις κοπέλες να δουν πορνό και τις βιάζουν.

Δεν υπήρχε περίπτωση οι δυο αυτοί χαρακτήρες, κατά τον τοξικό τρόπο που λειτουργούν, να τους ξέφευγε η Ελένη μετά τα αποτυχημένα ραντεβού που είχαν πριν με άλλες κοπέλες. Θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή. Εκείνη την ημέρα η Ελένη είναι στο σπίτι της, ανυποψίαστη, μιλά με τη φίλη της στο τηλέφωνο που βρίσκεται στην Αθήνα. Κατέβηκε η Ελένη και τότε είδε το φορτηγό του τρόμου». (…)

Το σχέδιο όμως ήταν στο μυαλό των κατηγορουμένων. Το σχέδιο για ομαδικό βιασμό

«Υπάρχει βίντεο από το οποίο προκύπτει ότι ο Ροδίτης είναι στη καρότσα. Η συμφωνία είναι να πάνε να φάνε σουβλάκια. Την έχουν πείσει, είναι ευάλωτη εκείνο το διάστημα. Τι πιο απλό από το να πάει μια βόλτα. Προφανώς της είπαν ότι υπήρχε και κάποιος λόγος που είναι ο Ροδίτης στη παρέα της με τον 21χρονο. Η Ελένη δεν ήξερε ότι πάει στη Λίνδο.

Πιστεύω ότι της είπανε ”πάμε μια βόλτα”. Δέχθηκε και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο. Εκείνη τη στιγμή η Ελένη δεν αντιλήφθηκε. Το σχέδιο όμως ήταν στο μυαλό των κατηγορουμένων. Το σχέδιο για ομαδικό βιασμό. Το ότι η Ελένη κατέβασε το βλέμμα και ασχολήθηκε με τον 21χρονο το πλήρωσε με τη ζωή της. Δεν έχει συνευρεθεί με την Ελένη, όλα αυτά είναι κατευθυνόμενα από την υπερασπιστική γραμμή που επέλεξαν και αποκυήματα της φαντασίας τους». (…) «Είναι προαποφασισμένο ότι σε περίπτωση άρνησης η Ελένη δεν θα φύγει, θα βιαστεί. Η Ελένη δεν θέλει, είναι αυτοί οι άνθρωποι [σε θέση] να πουν ότι η Ελένη έκανε νάζια; Η Ελένη ανθίσταται, αρνείται.

Αν η Ελένη ήταν ένα μέρος έστω από αυτά που περιγράψανε ξέρετε τι θα έκανε; Θα προσποιούνταν για να γλιτώσει τη ζωή της. Το κορίτσι, ήταν αφίλητη παρθένα και πήγε μέσα σε άγρια θηρία. Η Ελένη ήταν αθώα, αλλά με δυναμισμό ψυχής. Δεν υπέκυψε σε αυτούς τους εγκληματίες και το πλήρωσε με τη ζωή της. Άρχισε να αντιστέκεται. Φωνάζει και εκεί αρχίζουν το ξύλο.

Την έχουν πάει σηκωτή εκεί που είναι το στρώμα που εξαφανίστηκε για να είναι πιο άνετα. Δεν θέλουν διαδοχικά να συνευρεθούν μαζί της. Χτυπιέται η Ελένη, ο 21χρόνος της κρατάει τα χέρια ο άλλος τη χτυπάει, οι ρόλοι εναλλάσσονται. Δεν την κάνουν καλά. Έχουν αποφασίσει, όμως, να τη βιάσουν με κάθε τρόπο, έχουν αποτύχει οι δυο προηγούμενες απόπειρες τους με τα άλλα κορίτσια. Αφού εκείνη αντιστέκεται παίρνουν τα μαχαίρια.

Τα μαχαίρια είναι δυο μαχαίρια γιατί δυο είναι οι εγκληματίες. Προσπαθούν με το στραγγαλισμό να την ακινητοποιήσουν, έδωσε μάχη η κοπέλα για τρεις ώρες για να κρατηθεί στη ζωή, δεν τα καταφέρνουν με το στραγγαλισμό. Στη συνέχεια τελούν διαδοχική συνουσία – τολμάνε να λένε ότι η Ελένη ήθελε. Δεν ολοκλήρωσαν για αυτό δεν βρήκαν DNA πουθενά. Αλλά δεν σταματάνε εκεί θέλουν και κάτι παραπάνω. Πεολειχία.

Η Ελένη αντιστέκεται ξανά. Και μετά έχουμε το σίδερο. Την χτυπάνε, η Ελένη δεν πεθαίνει, αντιστέκεται. Και αυτό πυροδοτεί το θυμό τους. Η μάχη της Ελένης είναι πρωτοφανής. Τα χτυπήματα με το σίδερο είναι τρία ή τέσσερα και δεν είναι από έναν. Σκέφτονται ότι η Ελένη λέει ότι θα τους καταδώσει. Αποφασίζουν να τελειώσουν μαζί της». (…)

«Το σπίτι βρέθηκε να είναι γεμάτο αίμα, τα ταβάνια έχουν αίμα, έχει βρεθεί το DNA. Της έβαλαν το σεντόνι για να μην τους δει κανείς. Ως δια μαγείας η γιαγιά που μένει από κάτω δεν άκουσε τίποτα από τη σφαγή. Οι δυο τους έχουν συζητήσει τι θα κάνουν. Είναι αδύνατον ένας να κατέβασε μόνος του την Ελένη από τις σκάλες του σπιτιού της Λίνδου. Μαζί τη σέρνουν στις σκάλες, ο ένας μπροστά ο ένας από πίσω, το σώμα είναι πολύ βαρύ.

Η Ελένη ήταν σε ημικωματώδη κατάσταση. Οι σκάλες είναι γεμάτες αίματα. Γίνονται διάφορες συνομιλίες για αυτό. Καταλήγουν τελικά σε μια κοινή απόφαση. Γνωρίζουν ότι είναι ζωντανή η Ελένη – στην κατ’ αντιπαράσταση είπαν ότι στο φορτηγό μίλαγε. Οδηγεί ο Ροδίτης, που ξέρει την περιοχή, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το νοσοκομείο. Και πάνε εκεί που αποφάσισαν. Να την πετάξουν στη θάλασσα. Δεν μπορεί ένας να τη βγάλει από το αμάξι. Η κοπέλα είναι σε κώμα. Έχει ψελλίσει όμως ότι ”ο πατέρας μου θα σας βρει”.

Τα στοιχεία λένε ότι δεν γίνεται να ανοίξεις την πόρτα και να την πετάξεις. Το έδαφος είναι κακοτράχαλο. Την έβγαλαν και οι δυο από το αμάξι και την κουβαλάνε στα χέρια και για αυτό δεν φέρει αμυχή. Θέλουν να εξασφαλίσουν ότι θα πάει στο νερό και ότι δεν θα κολλήσει στα βράχια. Στη προσπάθεια τους να την πετάξουν, κάποιος από τους δυο την πατάει στο κεφάλι, γιατί την έσπρωχναν με τα πόδια τους να πέσει στο νερό ζωντανή». (…)

Το παιδί σας οδηγήθηκε ως πρόβατο επί σφαγή

«Θα κλείσω με τον ίδιο τρόπο, ας αποδοθεί δικαιοσύνη και ας καταστραφεί ο κόσμος όλος. Το παιδί σας οδηγήθηκε ως πρόβατο επί σφαγή, αν μπορώ να απαλύνω το πόνο σας θα σας πω ότι η Ελένη ήταν μια ηρωίδα, δεν ήταν μόνο ένα δώρο ζωής. Με όνειρα, ένα κορίτσι με πολύ υψηλούς στόχους που αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου.

Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο, γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις.

Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο, γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις. Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι η κατάρα της ζωής», είπε δείχνοντας τους δράστες.

«Η κόρη σας, σαν λαμπρό αστέρι, θα μας δείχνει πάντα το δρόμο από εκεί που είναι. Εφεξής εγώ και η Ελένη θα είμαστε μαζί, σας δίνω το λόγο μου. Να κηρυχτούν ένοχοι όπως κατηγορούνται. Δεν έχω καμία αμφιβολία».

Exit mobile version