OPINIONS

Πώς τόλμησε η Μαρία Κίτσου να πάρει κιλά χωρίς να ρωτήσει τον τοξικούλη τηλεθεατή της «Μάγισσας»;

ANT1 TV

Η Μάγισσα -Φλεγόμενη Καρδιά έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 και διαβάζοντας τα σχόλια για τα υαλουρονικά και τα κιλά της Μαρίας Κίτσου, νιώθω ότι πραγματικά γυρίσαμε σε ένα μεσαίωνα που «καίγονται» οι γυναίκες στην πυρά των τοξικών social media. Βλέπεις μια ηθοποιό σε μια τηλεοπτική σειρά και η αφιλτράριστη σκέψη σου γίνεται ένα tweet χωρίς να σε νοιάζει πώς θα αισθανθεί η κάθε γυναίκα που θα το διαβάσει. Πώς χωράνε τόσοι προβληματικοί, τοξικοί, κουτσομπόληδες άνθρωποι στο X/ Twitter είναι απορίας άξιο.

Η Μάγισσα, τα υαλουρονικά, τα κιλά και η μπάλα στην τοξική κερκίδα

Δεν είναι εύκολο πράγμα η ενσυναίσθηση. Για να μπεις στα παπούτσια του άλλου και να νιώσεις το άγχος του, την ψυχική κόπωσή του, το τραύμα, τις ενοχές, την όποια ντροπή και το αυτομαστίγωμά του, σημαίνει ότι κατανοείς (κάτι που απαιτεί ευαισθησία, συναισθηματική νοημοσύνη και νοιάξιμο για τον συνάνθρωπό σου). Ο μέσος Έλληνας τηλεθεατής πάσχει από αποσύνδεση. Το πιο εύκολο πράγμα ως μηχανισμός άμυνας είναι να κοροϊδέψει, να σχολιάσει, να κριτικάρει, να επιτεθεί λεκτικά σε κάποιον που φαίνεται ευάλωτ@. Συνήθως, είναι μια γυναίκα ή ένας gay. Δεν αποδέχεται τον άλλο αν δεν είναι λουστραρισμένος ή «φυσιολογικός» (αυτό που έχουμε μάθει να θεωρούμε ως φυσιολογικό). 

Η Μαρία Κίτσου κουβαλά μια βαριά εσάνς «ανθρωπίλας». Έχει αυτοάνοσο, πάσχει από ψωρίαση. Κάνει ενέσεις ως θεραπεία. Μιλά για την κατάθλιψη της στις συνεντεύξεις της, τα ψυχοσωματικά, τις στεναχώριες και τα άγχη της. Έχει αγχώδη διαταραχή. Δεν χρειάζεται να χτυπήσει την πόρτα του κάθε τηλεθεατή της Μάγισσας και να ζητήσει επιείκεια. Δεν εκτίθενται οι ηθοποιοί για να βαθμολογήσεις την ομορφιά τους, τις επιλογές ζωής τους, να φορέσουν ρούχα που θα αναρωτηθείς την τιμούλα τους. Κάνουν μια δουλειά, πληρώνονται, έχουν ωράρια, αφραγκίες, ζωή που έχει σκοτεινές στιγμές. Δεν υπάρχουν οι ηθοποιοί για να ταΐζονται τα κατώτερα ένστικτά σου.

Ξέρεις κάτι αγαπητό Μαράκι από την Πρέβεζα που αναρωτιέσαι στο Χ αν ή Κίτσου έφαγε όλη την Πάργα, είναι φυσιολογικό η πρωτόλεια σκέψη σου να μην είναι ουδέτερη. Όταν όμως πατάς «δημοσίευση» σημαίνει ότι εσκεμμένα ήθελες η σκέψη σου να ακουστεί. Κι αν δεν καταλαβαίνεις πόσο πληγώνει (όχι, μόνο τον αποδέκτη της), πρέπει να κάνεις μια συζήτηση με τον εαυτό σου.

Είδες τη Μάγισσα -Φλεγόμενη καρδιά για να κρίνεις μια γυναίκα που πήρε κιλά;

Είναι διαδικτυακή παρενόχληση να σχολιάσεις την εμφάνιση όλων των ατόμων. Είναι αναπαραγωγή ενός στερεοτύπου, αυτό για το στίγμα των παραπάνω κιλών που γεμίζει ανασφάλεια τα άτομα που δεν φοράνε πάντα small. Η Μαρία Κίτσου δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον μέσο τηλεθεατή που τη θέλει 60 κιλά και πάντα στο ρόλο της Ελένης Σταμίρη (Άγριες Μέλισσες). Δεν είναι μοντέλο σε πασαρέλες, δεν είναι influencer που διαφημίζει από κρέμες μέχρι έξυπνη σίτα, δεν ποστάρει για να υπάρχει. Είναι μια επαγγελματίας ηθοποιός που παίζει στη σειρά Μάγισσα- Φλεγόμενη Καρδιά και πληρώνεται για αυτό. Και είναι αταλάντευτα εξαιρετική στη δουλειά της. 

Οι περισσότερες διάσημες γυναίκες στη δημόσια σφαίρα έχουν κάνει επεμβάσεις στο σώμα τους (και it’s ok), βάζουν φίλτρα στις φωτογραφίες που ποστάρουν (και it’s ok), έχουν στυλίστες, μακιγιέρ, personal trainer κτλ κτλ. Έχει καλλιεργηθεί ως αποδεκτό ένα συγκεκριμένο πρότυπο ομορφιάς. Κι αν μια διάσημη γυναίκα δεν συμμορφωθεί με αυτό θα συρθεί στα αυτοσχέδια, τοξικά, λαϊκά δικαστήρια.

Δεν υπήρχαν μόνο τοξικοί τηλεθεατές της Μάγισσας

Στα καλά νέα, η Μαρία Κίτσου αν διαβάζει σχόλια στο X/ Twitter μπορεί να δει και αποθεωτικές κριτικές. Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν αμφισβητούν τις επιτυχημένες και ταλαντούχες γυναίκες σε όλες τους τις εκφάνσεις. Τα κιλά μπαίνουν και βγαίνουν, εύκολα ή λιγότερο εύκολα. Ο κομπλεξισμός είναι βαθιά ριζωμένος και θέλει να σε αγαπήσει πολύ κάποιος και να σε μάθει να αγαπάς και το είδωλό σου στον καθρέφτη για να τον ξεριζώσεις

υγ: Μαρί(κ)α, μας έλειψες.

 

Exit mobile version