Σάρα(κης), μάρα, κακό συναπάντημα και μια επική απάντηση στην ομοφοβία ακροδεξιού βουλευτή
- 28 ΙΟΥΝ 2023
Μόνο με ύψωμα αναστήματος και φωνή βροντερή στεκόμαστε απέναντι σε όσους πεισματικά επιμένουν ότι υπάρχουν άνθρωποι κι άνθρωποι. Δεν είμαστε κατηγορίες. Δεν είμαστε η ήρα στο σιτάρι σας. Είμαστε άνθρωποι με δικαίωμα στην ελευθερία και στην ευτυχία. Η ομοφοβία σας δεν μας τρομάζει, όση προσπάθεια κι αν κάνετε.
Η ομοφοβία δεν είναι άποψη. Τα δικαιώματα των ανθρώπων δεν είναι άποψη. Η ομοφοβία είναι επικίνδυνη για αυτό και οφείλουμε να την εντοπίζουμε και να τη στέλνουμε στο φυσικό της περιβάλλον, στα σκουπίδια.
Θα ακούσουμε πολλά, αυτό είναι βέβαιο. Είμαστε εδώ και περιμένουμε χωρίς κανέναν φόβο. Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Παύλος Σαράκης, συνομιλώντας στο One με τον Στέφανο Κασσελάκη του ΣΥΡΙΖΑ, μας διαφώτισε για να μην πατάμε αλλού κι αλλού βρισκόμαστε.
Κρατώντας μία φωτογραφία που έδειχνε ένα γκέι ζευγάρι και το παιδί τους, ο Παύλος Σαράκης ανέφερε ότι «αυτό δεν είναι δυνατόν να είναι πρότυπο για την ελληνική οικογένεια». Αλίμονο. Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια, αλλά στα μέτρα μας. Όχι, όποια κι όποια οικογένεια.
Ομοφοβία σε ντελίριο
Π. Σ.: «Το πρόβλημα που έχουμε είναι ότι δεν επιθυμούμε αυτόν τον τύπο της οικογένειας να είναι το πρότυπο για την κοινωνία. Εμείς υπερασπιζόμαστε την παραδοσιακή οικογένεια».
Σ. Κ.: «Άρα το ελληνικό μου διαβατήριο είναι υποδεέστερο από το δικό σας».
Π. Σ.: «Όχι το διαβατήριο είναι το ίδιο».
Σ. Κ.: «Για ποιο λόγο να μην έχω δικαίωμα στην οικογένεια τότε;»
Π. Σ.: «Έχετε άλλη άποψη».
Σ. Κ.: «Όχι δεν είναι άποψη, είναι η ζωή μου. Είμαι υποδεέστερος άνθρωπος από εσάς; Το διαβατήριό μου είναι υποδεέστερο;»
Π. Σ.: «Δεν μίλησα για διαβατήριο».
Σ. Κ.: «Είμαι Έλληνας πολίτης. Ανήκω σε αυτή τη φωτογραφία. Είμαι υποδεέστερος άνθρωπος από εσάς;»
Π. Σ.: «Σέβομαι την άποψή σας».
Σ. Κ.: «Δεν είναι άποψη. Είναι η ζωή μου. Είναι η ζωή μου».
Π. Σ.: «Δεν λέω πως θα ζήσετε εσείς».
Σ. Κ.: «Όχι το λέτε, μόλις το κάνετε».
Π. Σ.: Δεν πρέπει να διαφημίζεται αυτό στις στάσεις των λεωφορείων και να προωθείται ως πρότυπο
Σ. Κ.: «Γιατί το φοβάστε; Σας έχει επηρεάσει προσωπικά μέσα στο σπίτι σας; Έχει αλλάξει κάτι στη σχέση σας με τη σύζυγό σας, αν είστε παντρεμένος; Γιατί φοβάστε τόσο πολύ;»
Π. Σ.: «Δεν φοβάμαι τίποτα».
Σ. Κ.: «Τότε γιατί δεν το αφήνετε να γίνει;»
Π. Σ.: «Γιατί να γίνει;»
Σ. Κ.: «Γιατί να μην γίνει;»
Π. Σ.: «Διότι έχετε συγκεκριμένη άποψη».
Σ. Κ.: «Δεν είναι άποψη, είναι η ζωή μας».
Το «δεν είναι άποψη, είναι η ζωή μας» έχει να επιστρέψει -δυστυχώς- δεκάδες φορές στον δημόσιο διάλογο από εδώ και στο εξής.