OPINIONS

Το σέξι φόρεμα της Ηλιάνας Παπαγεωργίου, ο πληθυντικός ευγενείας και τα κολλημένα μυαλά μίας σύγχρονης γυναίκας

Κάτι να μου πηγαίνει βρε παιδί μου. Να αναδεικνύει τα χρώματά μου και τα δυνατά μου σημεία. Σου έχω εμπιστοσύνη. Ξέρεις εσύ. Μην ξεχνάς το σκούρο φόντο της εκπομπής. Χρειάζομαι ένα χρώμα κατάλληλο για να μη με «καταπιεί» το σκηνικό. Λίγες ημέρες πριν την εμφάνιση της Ηλιάνας Παπαγεωργίου στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου ο διάλογος με το στιλίστα της εικάζω πως θα μπορούσε να είναι οι παραπάνω προτάσεις. Και φτάνουμε στην επίμαχη ημέρα και τελικά βγαίνει στο πλατό με ένα φλούο κίτρινο Diane von Furstenberg φόρεμα με καταπληκτικό ντεκολτέ και ένα ζευγάρι nude γόβες Christian Louboutin. Όποιο κι αν είναι το επίπεδο συμπάθειάς σου στο πρόσωπό της είναι σχεδόν κακεντρεχές να θεωρήσεις πως δεν της πηγαίνει. Βάζω τελεία μετά τα στιλιστικά για να περάσω στο ζητούμενο. Τα παίρνουμε τα πράγματα από την αρχή. Μετά το περάστε, καλώς ήρθατε, ο αριθμός παρέμεινε πληθυντικός έπειτα από δική της προτροπή.

 

Γ.Α.: «Θέλετε να μιλάμε στον ενικό ή στον πληθυντικό;»

Η.Π.: «Εγώ θα σας μιλάω στον πληθυντικό και εσείς στον ενικό.»

Γ.Α.: «Αυτό δεν γίνεται γιατί εμένα μου αρέσει ο πληθυντικός και τον χρησιμοποιώ όμως κάποια στιγμή και μετά. Ας αρχίσουμε έτσι και όπως μας βγει.»

Η.Π.: «Ναι ας ξεκινήσουμε με τον πληθυντικό γιατί εγώ είμαι δύσκολη σ’ αυτό.»

Δε βλέπεις ακόμα την είδηση, θα πεις εσύ. Έχεις δίκιο θα απαντήσω. Δε σου έκανε τίποτα εντύπωση και το μόνο που είπες είναι: «βρε, πώς ταιριάζει το κίτρινο στις μελαχρινές, είχα κι εγώ ένα τέτοιο κομμάτι που είχε βάλει στο γάμο της Κατερίνας στον Άγιο Δημήτριο τον Λουμπαρδιάρη».

Είσαι σίγουρη πώς επιμένεις για την είδηση; Αφού η επιμονή σου είναι μεγαλύτερη από το ένστικτο επιβίωσης έναντι σχολίων που διαλύουν τη λογική σε χρονικό ορίζοντα κλεισίματος ματιού. Η Σταματίνα Τσιμτσιλή λοιπόν σχολίασε την επιλογή του pluriel de politesse και τη συνέδεσε με το αβυσσαλέο ντεκολτέ της συνεντευξιαζόμενης.

Να την χαρακτήριζε αλαζόνα και γραφική που θέλησε ένα λεκτικό πάρε δώσε σε αριθμό πληθυντικό να το καταλάβω ως τοποθέτηση για την υπερβολή του πράγματος. Αλλά, τι σχέση έχει το σέξι φόρεμα με την εκφορά του λόγου;

 

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Μας έκανε εντύπωση που είδαμε αυτή τη συνέντευξη στον πληθυντικό. Μπαίνει η Ηλιάνα Παπαγεωργίου ξεκινά να τις κάνει ερωτήσεις ο Γρηγόρης και λέει να μιλάμε στον ενικό; Κι εκείνη, αντί να πει ναι για να νιώσουν πιο άνετα και οικεία, λέει θα προτιμούσα τον πληθυντικό για να εξοικειωθώ γιατί δε γνωριζόμαστε.

Καίρια παρέμβαση Vol1 με επίκληση στην Αλίκη Βουγιουκλάκη

Τίνα Μεσσαροπούλου: «Όταν δε σου βγαίνει εξαρχής, ανάμεσα σε δύο νέους ανθρώπους, γιατί εδώ μιλάμε πως δεν έχουμε απέναντι την Αλίκη Βουγιουκλάκη».

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Εμένα μου κάνει εντύπωση για ένα νέο σύγχρονο κορίτσι που έχει δραστηριοποιηθεί στην Αμερική. Που δεν ντρέπεται να πάει σε μια εκπομπή με ένα πολύ σέξι και αποκαλυπτικό φουστάνι, να επιδιώκει, να επιζητά και να έχει ανάγκη τον πληθυντικό ευγενείας. Εδώ η Michelle Obama πάει και κάνει το μπρόκολο και το ραπανάκι σε μια εκπομπή για να νιώσει και να δείξει πως πιστεύει στην οικειότητα ανάμεσα στον συνεντευξιαζόμενο και στον παρουσιαστή. Αυτή είναι ένα νέο κορίτσι. Ήταν σε ένα ριάλιτι που μίλησε με κάθε καρυδιάς καρύδι. Ήταν χαλαρή και άνετη. Τι της προσφέρει ο πληθυντικός ευγενείας στη συνέντευξη με τον Γρηγόρη;»

Καίρια παρέμβαση Vol2 με ρύθμιση επιπέδου

Δημήτρης Παπανώτας: «Εμένα μου άρεσε αυτό. Μου την ανέβασε. Δηλαδή, όλο αυτό που είχα στο μυαλό μου ήταν από τις πολύ αποκαλυπτικές εμφανίσεις, αυτό που έκανε μου την ξαναέφερε σε ένα επίπεδο.»

Ντελίριο δηλώσεων που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν η Ηλιάνα φορούσε ένα ζιβάγκο, μία καμπαρντίνα, ένα κασκόλ μάλλινο τυλιγμένο στο λαιμό της, έστω μία μακριά φούστα να μη δείχνει ούτε αστράγαλο.

Τότε όλα θα ήταν ιδανικά. Η αρμονία του σύμπαντος θα είχε επιτευχθεί και η Σταματίνα Τσιμτσιλή δε θα μας έριχνε τα αυτιά στο πάτωμα στην προσπάθεια να κατανοήσουμε τι μπορεί να πηγαίνει τόσο λάθος στη σκέψη μιας σύγχρονης γυναίκας.

Στην επανάληψη λοιπόν. Κάθε άνθρωπος φορά ό,τι θέλει και επιλέγει να μιλήσει όπως θέλει, αν οι λέξεις και ο τρόπος του δεν πατούν τα πλήκτρα της ισοπεδωτικής αγένειας. Ενίοτε και της ισοπεδωτικής άγνοιας. Μπορείς να μιλάς σε αριθμό ενικό και να φοράς κοστούμι και σε αριθμό πληθυντικό και να φοράς μπικίνι. Οι ψευτο-ευγένειες τις τύποις ας λείπουν από τη ζωή μας, τα μυαλά μας, την καθημερινότητά μας, την τηλεόρασή μας.

Και όπως κάποιος πολύ σοφά συμβούλευσε την Ηλιάνα: «Θα αποτινάξεις από πάνω σου το σύνδρομο της γειτονιάς γιατί μόνο έτσι θα πας μπροστά.» Καλό δρόμο και προσοχή στις λούμπες.

 

Κεντρική Φωτογραφία: instagram.com/ant1tv/

Exit mobile version