Katina Bella- Mystic Van Rouge: Η ιστορία πίσω από τις Drag Queens της Θεσσαλονίκης, το bullying και η κακοποίηση
- 13 ΜΑΡ 2024
Στο σημερινό επεισόδιο «Όταν η Ζωή σού Δίνει Λεμόνια» φιλοξενώ τις Drag Queens από τη Θεσσαλονίκη, Katina Bella και Mystic Van Rouge και κάνουμε μια κουβέντα από καρδιάς για όλα όσα θέλουμε να ρωτήσουμε γι’ αυτήν την τέχνη. Τι σημαίνει Drag; Σε ποιο φάσμα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ανήκουν και ποια η διαφορά με τον όρο τρανς;
Η Katina Bella και η Mystic Van Rouge εμφανίζονται σε γκέι μπαρ της Θεσσαλονίκης όπου κάνουν το drag show τους, όπου πολύς κόσμος έρχεται και ακουμπάει τα προβλήματά του και νιώθει ότι ταυτίζονται. Ωστόσο, στον εργασιακό τους χώρο παρενοχλούνται συχνά από πελάτες που νιώθουν ότι έχουν δικαίωμα πάνω τους.
Με τη Mystic και την Katina ξετυλίγουμε την ιστορία τους, πώς γνωρίστηκαν πριν χρόνια στο σχολείο και πώς έδεσαν μεταξύ τους ως παρέα. Πώς δημιουργήθηκαν οι περσόνες τους και πώς εξελίχθηκαν μέσα στα χρόνια.
Mystic: «Έβλεπα τη μητέρα μου να βάφεται και να ντύνεται και ήθελα να τη μιμηθώ, δεν με αποθάρρυναν οι γονείς μου. Η γιαγιά μου ήταν αυτή που μου αγόρασε την πρώτη μου κούκλα, μία γοργόνα. Είχα υποστηρικτικό περιβάλλον και βγήκα ενδυναμωμένο στη σχολική ζωή, αλλά είμαι εξαίρεση».
Katina: «Η δική μου οικογένεια δεν αποδέχτηκε τις επιλογές μου και δεν κρατάω εδώ και χρόνια επαφές. Έδιωξα την τοξικότητα από τη ζωή μου. Όταν συναναστρέφεσαι με τέτοια άτομα βγαίνει ο κακός και καταθληπτικός εαυτός σου».
Mystic: «Μέσα από την εμπειρία του Drag έχω καταλάβει πολύ τις γυναίκες και όσα περνάνε. Έχουν να αντιμετωπίσουν τόσους κινδύνους εκεί έξω».
Katina: «Εγώ εργαζόμουν από μικρός σε φανοποιείο αυτοκινήτων. Στην εφηβεία μου ένα πρόσωπο φιλικό του ιδιοκτήτη με παρενόχλησε σεξουαλικά. Δεν κατάλαβα τότε τι είχε γίνει και πόσο φριχτό ήταν αυτό που μου συνέβη, έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια για να το πω με το όνομά του. Ότι ήταν παιδική κακοποίηση».
Η συζήτηση που είχαν στο μαγαζί με έναν οπαδό της Χρυσής Αυγής που αποδεχόταν τη Mystic γιατί η εικόνα της έφερνε περισσότερο σε γυναίκα, ενώ ταυτόχρονα έβριζε queer θαμώνα.
Η συζήτηση ολοκληρώνεται με τις σκέψεις μας για τον γάμο και την ισότητα και τα βήματα που ακόμα πρέπει να διανυθούν για να μιλούμε για πραγματική ισότητα.
*Η κουβέντα αν και ηχογραφήθηκε λίγες μέρες πριν τα ομοφοβικά γεγονότα της 10 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη, θίγει ακριβώς όλα αυτά τα θέματα και τις συζητήσεις που βασανίζουν όλους μας. Ομοφοβικές επιθέσεις, διακρίσεις και κοινωνία ενάντια σε μια κοινότητα που απλώς θέλει να είναι ευτυχισμένη και ελεύθερη όπως όλοι μας. Αξίζει να της δώσουμε τη σημασία που της αναλογεί.