ΕΞΟΔΟΣ

Feelin’ Tipsy: Το νέο wine bar της πόλης μόλις άνοιξε στη Χάρητος

Στην οδό Χάρητος, σε έναν από τους ομορφότερους πεζόδρομους του αθηναϊκού κέντρου, άνοιξε τον Μάιο του 2024 το νέο wine bar της πόλης από την οικογένεια Πιτσιλή (Balthazar, Rock’ n Roll, Dopios, Wild Poppies, Forte) και την ομάδα του Poco a Poco (Wild Poppies, Forte). Με όνομα που παραπέμπει στη χαλαρή του διάθεση, το Feelin’ Tipsy μάς προϊδεάζει από την αρχή για όλες τις ανέμελες στιγμές που θα ζήσουμε εδώ.

Ένα από τα πιο ενδιαφέρονται χαρακτηριστικά αυτού του ολοκαίνουργιου wine bar εντοπίζεται στην κάβα του. Η wine list, που δημιούργησε ο sommelier του Feelin’ Tipsy, Παναγιώτης Στρεμμένος, δίνει έμφαση στους αμπελώνες του Νέου Κόσμου, ένας προσανατολισμός που -ας σημειωθεί- δεν συναντάμε συχνά στα wine bars της Αθήνας.

Έτσι, ανακαλύπτουμε εκπληκτικά κρασιά από την Αμερική, τη Χιλή, την Αργεντινή, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λείπει το terroir της Ευρώπης ή άξιοι εκπρόσωποι από τα οινοποιεία της Ελλάδας.

Συνολικά, μας περιμένουν γύρω στις 100 διαφορετικές ετικέτες με 17 από αυτές να σερβίρονται και σε ποτήρι.

Ο ιδανικός σύντροφος για ένα ποτήρι κρασί (μετά την καλή παρέα!) είναι το φαγητό. Για αυτό έχει φροντίσει ο βραβευμένος σεφ Δήμος Μπαλόπουλος, ο οποίος και υπογράφει το μενού. Η κουζίνα στο Feelin’ Tipsy ακολουθεί μεσογειακά μονοπάτια, έχει αδυναμία στις ιταλικές γεύσεις, και επιλέγει προϊόντα μικρών -κυρίως- παραγωγών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το καρπάτσιο ντομάτας με ντρέσινγκ ντομάτας, μαλακό τυρί Αργολίδας, ζατάρ και τρίμμα προζυμένιου ψωμιού, το σασίμι λαυράκι με ρύζι και όξινη, πικάντικη σάλτσα γεμιστών, το flatbread cacio e pepe με μανιτάρια του βουνού και τα ανιολότι με γέμιση γαρίδα-ρικότα, ντομάτα, χαρίσα και σάλτσα μπισκ με σαφράν, είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν.

Ένα άλλο δελεαστικό κομμάτι του μενού είναι και τα εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, που προσφέρονται όχι σε πλατό, αλλά σε τιμή τεμαχίου (ανά 100γρ.), ώστε να μπορούμε ελεύθερα να επιλέξουμε όποιο μας αρέσει, δημιουργώντας τη δική μας σύνθεση. Εδώ μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι κάποια από τα ωραιότερα τυριά της χώρας (όπως το Λαζαρέτο, η γραβιέρα από την Ιθάκη, το λαδοτύρι Άνδρου ή το πάπρικο από το Μέτσοβο) και αλλαντικά που δεν χρειάζονται συστάσεις (γαλοπούλα με πάπρικα Sarry, chorizo Δράμας, Fincciona αέρος Ιταλίας κ.α.).

Αν δίπλα σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε και την ειδυλλιακή τοποθεσία, φτάνουμε σε μία ονειρεμένη καλοκαιρινή εξίσωση: ένα στέκι ιδανικό για after office συναντήσεις, για ραντεβού πριν ή μετά την ταινία στο γειτονικό σινεμά Αθηναία, για βραδιές που κυλούν όμορφα, σίγουρα ξέγνοιαστα.

Feelin’ Tipsy
www.feelingtipsy.gr

Χάρητος 43, Κολωνάκι, 210 7299373
Instagram: @feelintipsy.athens
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 18.00-01.00

Exit mobile version