PUBLI

Σουβlike για απόλαυση χωρίς όρια, δίπλα στη θάλασσα

Σουβlike Βουλιαγμένης. Γεύσεις που μιλάνε κατευθείαν στην καρδιά (και στο στομάχι φυσικά) του κρεατολάτρη σε έναν μοντέρνο χώρο, που εναρμονίζεται τέλεια με την τοποθεσία και τη θαλασσινή θέα. 

 

 

Η πρωτοτυπία: Απόλυτη έμφαση στα νωπά κρέατα πρώτης ποιότητας και ελληνικής προέλευσης με τα σωστά ψησίματα και τα κατάλληλα συνοδευτικά. Όταν τα κεμπάπ βγαίνουν από χέρια αρμένη τεχνίτη και το μοσχαρίσιο κρέας ψήνεται σωστά, η νοστιμιά γίνεται πιο ανάλαφρη και νηστικός από εκεί δεν πρόκειται να φύγεις.  

Η καλύτερη ώρα: Βράδυ καθημερινής, μετά τη δουλειά, που αυτό που θέλεις περισσότερο από οτιδήποτε είναι να πας μια ωραία βόλτα και να φας κάτι που θα σε στείλει για ύπνο ευτυχισμένο. Τα καλοκαιρινά μεσημέρια Σαββατοκύριακου που μετά τις βουτιές με την παρέα ή την οικογένεια η πείνα επιτάσσει σουβλακοφαγία. 

Προτείνω: Την παραδοσιακή λαδόπιτα Ρόδου, ένα λεπτό ζυμαράκι που πλάθεται με ελαιόλαδο και ψήνεται σε ξυλόφουρνο. Εδώ τη σερβίρουν κομμένη σε μικρά κομμάτια σαν τσιπς για βουτιές σε μουσταρδομαγιονέζα, κρέμα φέτας και άλλες χειροποίητες αλοιφές, αλλά αυτό που πραγματικά αξίζει είναι να την απολαύσεις στα τυλιχτά. Αφήνει το κρέας να πρωταγωνιστήσει χωρίς να μπουχτίζει το σύνολο με περιττές λαδίλες και ψωμένια γεύση.    

 

Στα κρεατικά όποιο και να είναι το γούστο σου δεν θα απογοητευτείς. Χοιρινά καλαμάκια από λαιμό και γύρος εξαιρετικής νοστιμιάς, μοσχαρίσια καλαμάκια από κιλότο και κεμπάπ αφράτα με όλα τα αρώματα των ντόπιων κρεάτων και των διαλεχτών κομματιών. Και το καλύτερο; Καλαμάκι κοτόπουλο από μπούτι, τρυφερό και πλούσιο σε γεύση, αποκαθιστά με τον καλύτερο τρόπο τη φήμη του άνοστου που συνήθως το ακολουθεί. Για πιο hardcore ορέξεις: σταβλίσιες μπριζόλες, χοιρινή και μοσχαρίσια, λουκάνικο με λιαστή ντομάτα και φέτα και μπέργκερ με γύρο που σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή των μικρότερων της παρέας. Για το πλάι τους οπωσδήποτε φουρνοπατάτα με σος φέτας και γλυκιά πάπρικα, αλλά και σαλάτες με φρέσκες τραγανές πρασινάδες, παρμεζάνα αυθεντική και ελαφριές βινεγκρέτ. 

Σχόλιο: Δύσκολα συναντάς σε τέτοιο μαγαζί κατάλογο κρασιών επιμελημένο με τόσο μεράκι. Το ερυθρό Cabernet Franc (από ασκό) που φτιάχνεται στην Κόρινθο από σαντορινιό οινοποιό, αλλά και το εμφιαλωμένο ημίγλυκο Rosalia του Οινοποιείου Τατάκη από τη Ρόδο είναι μόνο μερικά από όσα διαθέτει.

Τιμή: Σαλάτες – ορεκτικά €3-€7,50, καλαμάκια και τυλιχτά €1,50-€2,50, μερίδες, μπέργκερ και ποικιλίες κρεατικών €7,50-€21.

Αγίου Παντελεήμονος 17, τηλ. 210 8963565

2ο κατάστημα: Λεωφ. Ποσειδώνος 10, Βάρκιζα-Βάρη, τηλ. 210 8974448

Exit mobile version