10 αλήθειες για το σεξ που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα στα 30 της
- 2 ΦΕΒ 2017
Λένε πως η δεκαετία των 30 είναι και η πιο απελευθερωτική μιας γυναίκας. Παρόλο που η γενίκευση δεν είναι πάντα η σωστή μέθοδος για να στηρίξεις συμπεράσματα, η άποψη ότι από τα 30 και μετά το σεξ έχει περισσότερη ουσία, μεταξύ άλλων, δεν είναι αυθαίρετη. Γιατί οι εμπειρίες και ο τρόπος που τις έχεις διαχειριστεί και φιλτράρει μόνο ως σύμμαχός σου μπορούν να σταθούν στο να γνωρίσεις ακόμα καλύτερα τον εαυτό σου.
> Το σεξ στην αληθινή ζωή δεν γίνεται όπως στις ταινίες. Είναι πιο πολύπλοκο και λιγότερο ρομαντικά αυτοματοποιημένο.
> Δεν είναι κακό να σε πιάσουν τα γέλια στο κρεβάτι. Εντάξει, εξαρτάται γιατί, πάντα. Αν ακούσεις κανένα περίεργο θόρυβο, αν γίνει κάποιο ευτράπελο, αν τον πιάσει κράμπα, αν πάτε να πέσετε χάμω, δεν κρατιέσαι, γελάς. Η οικειότητα είναι ωραίο πράγμα. Δεν γελάμε ΠΟΤΕ για θέματα στύσης γιατί δεν ξέρεις πόσο άνετος είναι ο άλλος με το θέμα αυτό. Ας μην δημιουργούμε ψυχολογικά τώρα.
> Το λιπαντικό είναι φίλος σου. Το να έχεις ακόμα ταμπού με την χρήση του, πέρα από μη συμφέρον είναι και κάπως οπισθοδρομικό. Δεν είναι ντροπή να μην είσαι επαρκώς υγρή την ώρα του σεξ, ούτε σημαίνει πως δεν θες τον παρτενέρ σου.
> Προφυλακτικό. Στα 20 πες ότι ήσουν μικρή και απρόσεχτη. Στα 30 τι δικαιολογία έχεις για να μην χρησιμοποιείς προφυλακτικό; Καμία μήπως; Δεν βασίζεσαι σε κανέναν για την προφύλαξή σου. Κουβαλάς το δικό σου κουτί.
> Ο πόνος στο σεξ δεν είναι “φυσιολογικός”. Δεν είναι “μέσα στο πρόγραμμα” να αισθάνεσαι ενόχληση είτε με κάτι που κάνει ο παρτενέρ σου, είτε επειδή νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά εκεί κάτω. Στην πρώτη περίπτωση το λες στον άμεσα ενδιαφερόμενο, στη δεύτερη στον γυναικολόγο σου.
> Ο ψεύτικος οργασμός δεν είναι λύση, αλλά αυτολύπηση. Σοβαρά τώρα; Γιατί; “Για να μην τον κάνεις να νιώσει άβολα”; Μήπως είναι ώρα να αναρωτηθείς γιατί δεν ολοκληρώνεις στο σεξ μαζί του ή γενικώς; Γιατί στερείς από τον εαυτό σου κάτι τόσο απολαυστικό; Δεν υπάρχει πιο ανώριμη ερωτική συμπεριφορά από το να υποκρίνεσαι οργασμό.
> Ο αυνανισμός είναι δείγμα σεξουαλικής υγείας. Προφανώς και δεν πρέπει να αισθάνεσαι ενοχές γι’ αυτήν, όπως στην εφηβεία σου.
> Στο σεξ ό,τι δίνεις παίρνεις. Η ερωτική ευχαρίστηση πρέπει πάνω απ’ όλα να είναι αμφίδρομη, δεν κάνουμε “ψυχικά”. Ο καλός σύντροφος το γνωρίζει αυτό και το προασπίζεται. Αν δεν το κάνει, δεν είναι καλός.
> Η διάθεση για πειραματισμούς δεν είναι κάτι νοσηρό, αλλά ούτε και υποχρεωτικό. Αν νιώθεις πως θες να διευρύνεις τους σεξουαλικούς σου ορίζοντες, είναι δικαίωμά σου, όπως και το να μην νιώθεις την ανάγκη να δοκιμάσεις οτιδήποτε περίεργο.
> Μην “μάχεσαι” το σώμα σου. Αυτό που βλέπεις, αυτό είναι. Μπορεί να βελτιωθεί, αλλά όχι ν’ αλλάξει άρδην. Η ανοιχτή λεκάνη δεν μικραίνει, τα γεροδεμένα μπράτσα δεν θα γίνουν ποτέ χεράκια σαν καλαμάκια γιατί δεν χρειάζεται. Αν δεν αγαπάς το κορμί σου και δεν εστιάζεις στα ωραία του σημεία χωρίς να δραματοποιείς τις όποιες ατέλειες, κανένας άντρας, ποτέ δεν θα σε κάνει να νιώσεις θελκτική.