ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 ελληνικές συνταγές που τρώνε σε όλον τον κόσμο για μακροζωία. Εσύ δεν έχεις δικαιολογία

Unsplash

Εφόσον ξέρουμε ότι η μεσογειακή διατροφή είναι μακράν η καλύτερη και προτιμάται σε όλον τον κόσμο, δεν αποτελεί καμία έκπληξη που η χωριάτικη σαλάτα και το κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο φαντάζουν ως οι απόλυτες συνταγές για μακροζωία.

Τα φρέσκα λαχανικά, τα βότανα, τα μπαχαρικά και οι άριστες πρώτες ύλες μάς δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση στη διατροφή που θα μάς δώσει 100 χρόνια ζωής (και βάλε). Δεν έχεις λοιπόν καμία δικαιολογία. Το σούπερ μάρκετ είναι δίπλα στο σπίτι σου και όλο και κανένα γλαστράκι θα έχεις στο μπαλκόνι σου με βότανα. Κράτα σημειώσεις. Να θυμάσαι ότι το μυστικό για τη μακροζωία κρύβεται κυρίως στα βότανα και τα μπαχαρικά με τις αμέτρητες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Πρωινό με γιαούρτι και να η μακροζωία

Όσο εσύ σνομπάρεις το αγνό ελληνικό γιαουρτάκι, η υφήλιος το ψάχνει εναγωνίως και το συνοδεύει με φρέσκα φρούτα και μέλι. Πρωτείνη και προβιοτικά σε 2 λεπτά.

Μπολ με κοτόπουλο και τζατζίκι

Η υγιεινή εναλλακτική του σουβλακιού. Κουνουπίδι για βάση, κοτόπουλο για πρωτείνη και αγγούρι, κρεμμύδι, ελιές και ντομάτα για τα απαραίτητα λαχανικά. Ολοκλήρωσε το γεύμα με σπιτικό τζατζίκι από γιαούρτι, αγγούρι, σκόρδο, μαιντανό και χυμό από λεμόνι.

Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο

Ένας κλασικός συνδυασμός που τρώγεται σε όλον τον κόσμο. Αν θέλεις όμως μακροζωία, κάντο σαν Έλληνας με δενδρολίβανο, μοσχοκάρυδο, σκόρδο, λεμόνι και ελαιόλαδο.

Ελληνική quesadilla για μακροζωία

Αγαπάμε τη μεξικάνικη κουζίνα αλλά θέλουμε να ζήσουμε πολλά χρόνια, οπότε θα κάνουμε μικρές αλλαγές. Φτιάξε γέμιση σπανακόπιτας με σπανάκι, κρεμμύδι, πιπεριές, ελιές, φέτα, μοτσαρέλα και λίγη ρίγανη. Γέμισε την τορτίγια σου και ψήσε για 10 λεπτά στον φούρνο.

Σάντουιτς με χωριάτικη σαλάτα

Μία πολύ οικεία συνταγή που επιλέγουν κυρίως οι χορτοφάγοι. Όταν έχεις μπουχτίσει με το κρέας, παίρνεις φρέσκο ψωμί και το γεμίζεις με ντομάτα, φέτα, αγγουράκι, πιπεριά, ελαιόλαδο, ρίγανη και λίγο αλάτι. Οι απαραίτητες φυτικές ίνες και το θαυματουργό παρθένο ελαιόλαδο που ιδανικά πρέπει να τρώγεται ωμό.