ΣΧΕΣΕΙΣ

5 ερωτήσεις για εσένα που σκέφτεσαι να τα ξαναβρείς με έναν πρώην

Emma McIntyre/Getty Images for Turner)

Κάθε σχέση είναι ένας ξεχωριστός οργανισμός, με τις δικές του ξεχωριστές λειτουργίες και τον δικό του χρόνο ζωής. Τι γίνεται όμως όταν σκέφτεσαι να επαναφέρεις στη ζωή σου τον «είναι νεκρός για μένα»; Hold that thought και πριν επιστρέψεις στα DM του πρώην σου, κάνε στον εαυτό σου μερικές ερωτήσεις. Περιττό να πούμε ότι χρειάζεται να είσαι ειλικρινής στις απαντήσεις σου.

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν τα ξαναβρείς με έναν πρώην

5 ερωτήσεις για εσένα που σκέφτεσαι να τα ξαναβρείς με έναν πρώην Unpslash

1. Είσαι σίγουρη ότι θέλεις να τα ξαναβρείτε, ή είσαι απλά πληγωμένη;

Οι χωρισμοί μπορεί να είναι λυτρωτικοί, αλλά είναι σχεδόν πάντα δύσκολη υπόθεση. Πολύ λίγοι επιλέγουν τον χωρισμό, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη διαχείριση των πιο έντονων συναισθημάτων. Ο χωρισμός πονάει. Θέλεις να νιώσεις καλύτερα. Άρα, η ιδέα του να διορθώσεις αυτό που σε πονάει, δεν είναι παράλογη. Δεν είναι βέβαια απαραίτητα και σωστή. Το να φτάσεις στην άλλη πλευρά της θλίψης μπορεί να πάρει χρόνο. Αν λοιπόν αναρωτιέσαι αν πρέπει να τα ξαναβρείς με τον πρώην σου, αναρωτήσου: Είσαι σίγουρη ότι έκανες λάθος ή απλά νιώθεις πληγωμένη αυτή την στιγμή; Αν είναι το δεύτερο, κάλεσε μια φίλη. Βγες έξω. Κάνε οτιδήποτε μπορεί να σε βοηθήσει να καθαρίσεις το μυαλό σου και στη συνέχεια, επανεκτίμησε τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου.

2. Τι θα έλεγες στην καλύτερη σου φίλη αν βρισκόταν στην ίδια κατάσταση;

Αν και κανείς δεν μπορεί να ξέρει πραγματικά τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες μιας σχέσης, μπορεί να είναι χρήσιμο να αναρωτηθείς τι θα συμβούλευες την καλύτερή σου φίλη αν ήταν στη θέση σου. Ήταν μια σχέση που όντως έπρεπε να τελειώσει ή ήταν απόφαση της στιγμής; Είσαι στεναχωρημένη ή ανακουφισμένη; Αντιμετωπίζουμε τους φίλους μας με πολύ περισσότερη συμπόνια από ό,τι συμπεριφερόμαστε στους εαυτούς μας. Οπότε αν έλεγες σε μια φίλη σου να δώσει λίγο χώρο και χρόνο στον εαυτό για να αξιολογήσει τα συναισθήματά της πριν αποφασίσει για επανασύνδεση, ίσως θα έπρεπε να ακολουθήσεις τη συμβουλή σου. Ο πρώην σου μπορεί να έχει υπέροχα προσόντα, αλλά ίσως έχει έρθει η ώρα να αναρωτηθείς γιατί είσαι η μόνη που τα βλέπει.

3. Τι θα χρειαστεί για να διορθώσετε τα προβλήματα που είχατε; Eίστε και οι δύο πρόθυμοι να προσπαθήσετε;

Αν ο πρώην σου φαίνεται πρόθυμος να τα ξαναβρείτε, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλει να καταβάλει τη σκληρή δουλειά που απαιτείται για να διορθώσετε ό,τι μπορεί να πήγε λάθος στη σχέση σας και οδήγησε στο χωρισμό, αυτό είναι μια απάντηση από μόνη της. Από την άλλη, αν και οι δύο θέλετε να προσπαθήσετε, αλλά οι τσακωμοί είναι πολλοί, η συμβουλή ενός ουδέτερου τρίτου (θεραπεία ζευγαριών), μπορεί να ξεκλειδώσει έναν νέο και καλύτερο τρόπο να είστε μαζί.

4. Έδωσες αρκετό χώρο στον χωρισμό σας;

Εάν σκέφτεσαι να ξανασυναντήσεις τον πρώην σου, δώσε μια εβδομάδα περιθώριο. Και μετά άλλη μια. Και μετά μια ακόμα. Σκέψου το σαν μια πολιτική επιστροφής 30 ημερών. Η ιδέα εδώ είναι ότι χρειάζεσαι λίγο χρόνο για να αποτινάξεις από πάνω σου τους ιστούς αράχνης που έχει αφήσει πάνω σου μια σχέση, πριν μπορέσεις να δεις καθαρά τα πράγματα. Σκέψου τη σειρά συναισθημάτων και γεγονότων που προκάλεσαν το χωρισμό – και τη δύναμη που χρειάστηκε για να απομακρυνθείς – αφιερώνοντας χρόνο για να αξιολογήσεις, εάν το να τα ξαναβρείτε είναι πραγματικά σωστό ή απλώς εύκολο. Οι σχέσεις δεν λειτουργούν σαν κουπόνια προσφοράς, με ημερομηνία λήξης. Εάν εσύ και ο πρώην σου δεσμευτείτε να δοκιμάσετε ξανά, θα εξακολουθείτε να είστε εκεί όταν καταλήξετε σε αυτήν την απόφαση. Μαζί και με τη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία που έχετε κερδίσει κατά τη διάρκεια της απουσίας.

5. Τι φοβάσαι στα αλήθεια;

Μπορεί ο πρώην σου να επιστρέφει στα όνειρά σου και να αναμοχλεύει αναμνήσεις και συναισθήματα. Αυτό που θα πρέπει να κάνεις όμως, είναι να δεις πίσω από αυτές τις εικόνες που προβάλλει το υποσυνείδητό σου. Αυτά τα όνειρα, μπορεί να είναι ο τρόπος σου να ξεπεράσεις φόβους που έχουν να κάνουν με τον εαυτό σου. Μπορεί να μην απολαμβάνεις και τόσο την single ζωή, αλλά μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσεις πραγματικά κάθε πτυχή του εαυτού σου. Να διεκδικήσεις όσα σε κάνουν ευτυχισμένη και γεμίζουν τη ζωή σου. Το να αφήνεις τον φόβο να καθοδηγεί τις αποφάσεις σου, είναι ένας τρόπος να γίνεσαι όλο και μικρότερο άτομο, μέχρι να μην μείνει τίποτα από τον πραγματικό σου εαυτό. Το τεράστιο άγνωστο από την άλλη πλευρά της σχέσης είναι τρομακτικό, ναι, αλλά μπορεί επίσης να είναι υπέροχο. Ίσως ο πρώην σου να είναι μέρος αυτής της ζωής, ίσως όχι. Σε κάθε περίπτωση, εσύ θα είσαι ο πιο σταθερός σύντροφος του εαυτού σου, καθοδηγούμενη από τη δική σου γενναία καρδιά.